Da...več se pise kako avioni slećuStao još godinu i više al nije pokrivena tema ovde.Veliki problemi.
Imali smo pre ovde jednog Labuda zaduženog za Zlatiborski PR al nema ga više.
Da...več se pise kako avioni slećuStao još godinu i više al nije pokrivena tema ovde.Veliki problemi.
Imali smo pre ovde jednog Labuda zaduženog za Zlatiborski PR al nema ga više.
Eno ga L piše da nema smestaja bez 50€...da su stranci odusevljeni...da Ribnicko jezero moze biti bolje od Ženevskog...da je sve uređeno i non stop upoređuje sa Bgd...naravno u korist Zl
Meni uvek odusevi kad ljudi iz stana na npr. 8om spratu odu na odmor na Zlatibor...uzmu apartman u blizini centra i gledaju drugu zgradu ili samo beton...Vikend guzva od Mackata do Pakovraca, parking na Ribnickom jezeru odmah pored puta bez bilo cega uredjenog, smestaj 25e u soliteru (da ovi sto dolaze iz solitera nemaju sok prelaska)
Zlatibor je postao Uber Kaludjerica, klinci ga zovu Zlatidjerica![]()
Slazem se ali da je sve bajno..i da je vauu zarada ...ni blizu.Da se ne lažemo ima gužve, pogotovo praznicima i vikendom, rodjeni brat je kupio tamo stan i izdaje. Da nema sadržaja kukali bi kako nema sadržaja, kada ga ima kuka se što ima. Nije sve ni bajno sjajno ali nije ni toliko loše. ok je za neki izlet ali da te taj vikend izlet ne košta kao 5 dana na moru.
Meni uvek odusevi kad ljudi iz stana na npr. 8om spratu odu na odmor na Zlatibor...uzmu apartman u blizini centra i gledaju drugu zgradu ili samo beton...
Ja plaćam 2000 din čistačicu...bio neko u apartmanu 1 ili 11 dana...a pranje ...popravka...struja..voda....
ROI ubija....
Baš odmor...pogotovo kad je gradiliste pored ili blizu tebe..a zabrane se "baš" postuju.
Slazem se za poslednju konstataciju. Iz Uzicke mozes peske kao i iz Lisicjeg potoka, zavisi sta ti treba, odakle i dokle. Da li hoces da kazes da su Visnjica, Jajinci, MML, na podjednako dobroj/losoj lokaciji kao Lisicji potok? Zasto je Dedinje izvikano? Sta mislis o Senjaku?U Užičkoj već možeš peške, sa druge strane rezidencijalna zona je i Višnjica, Jajinci, MML..., blizu centra. Jedino što vadi ovu lokaciju je blizina izvikanog Dedinja, ništa više. Meni je lokacija loša pogotovo za investiciju, e sad jbg sve je u oku posmatrača.
Meni su uvek bili fascinantni oni ljudi na zlatiboru sto dodju kao na odmor. Unezvereni jurcaju okolo, zene sa onim kolicima sa bebama na magistrali ili preko nekog gradilista. Onda kao idu na izlet, opet jurcaju kolima, ne znaju ni gde ce na rucak ni sta ce za rucak (pri tome su cene jace nego na primoriju).Meni uvek odusevi kad ljudi iz stana na npr. 8om spratu odu na odmor na Zlatibor...uzmu apartman u blizini centra i gledaju drugu zgradu ili samo beton...
Ja plaćam 2000 din čistačicu...bio neko u apartmanu 1 ili 11 dana...a pranje ...popravka...struja..voda....
ROI ubija....
Baš odmor...pogotovo kad je gradiliste pored ili blizu tebe..a zabrane se "baš" postuju.
Po meni je ROI lošiji od Beograd i NS-a, verovatno i KG i NI.Slazem se ali da je sve bajno..i da je vauu zarada ...ni blizu.
Slično kao i svuda ...Roi u Serbiji...kao i legalizacija..biće pred izbore ali koje ????
Po meni je ROI lošiji od Beograd i NS-a, verovatno i KG i NI.
Takav koncept mi je ok ako se lično aktivno baviš time i tamo provodiš vreme, to jest koristiš taj apartman.
Slično je i sa Kopaonikom, pa i sa apartmanima na moru.Meni su uvek bili fascinantni oni ljudi na zlatiboru sto dodju kao na odmor. Unezvereni jurcaju okolo, zene sa onim kolicima sa bebama na magistrali ili preko nekog gradilista. Onda kao idu na izlet, opet jurcaju kolima, ne znaju ni gde ce na rucak ni sta ce za rucak (pri tome su cene jace nego na primoriju).
S druge strane skidam kapu ercovima kako su uradili marketing i kondicioniranje trzista sa socijalnim inzinjeringom. Tako su fino uzeli novce ovima sto su mislili da ce da se obogate sa investicionim kupovinama![]()
Mislim da je to dosta proizvoljna pretpostavka. Kurs dinara prema evru se od 2007 do 2010 kretao (u proseku) u opsegu: 79.96 - 81.44 - 93.95 - 103.04. Ili ako uzmeš vrednosti na kraju svake godine: 79.24 - 88.60 - 95.89 - 105.50. A BDP je prvo skočio sa 32 na 37 milijardi na prelazu 2007-2008, kako bi se do 2010 vratio nazad na 32 mlrd €, odnosno pao jače od 10% (realni "rast" -3.1% 2009). Inflacija je takođe kidala: 11%, 8.6%, 6.6%, 10.3%... Ukratko, moje mišljenje je da smo još veomaa daleko od takvog klizanja. Daleko od toga da dinar ne može da oslabi postepeno, ali do 130 ima da se ideeee. Osim ako nam dušmani ne nametnu neke snažne sankcije. Gledao sam i juče izveštaje o dugu, vidim da nešto veće rate stižu tek 2027-2028 (ove godine imamo da otplatimo glavnicu od oko 1.6 mlrd € i kamate od 0.8 mlrd, total od circa 2.4mlrd €). 70% duga su nam fiksne kamate, 50% duga čine državne obveznice... Dosta "ok" slika. Možda nešto napišem o tome (na nekoj drugoj temi).Мој бет остаје на око 130...
Za ROI je bitan neki originalan koncept ili luks sadrzaj, standardni apartman #1307 na zlatiboru to nije.Slično je i sa Kopaonikom, pa i sa apartmanima na moru.
Ja na Kopaoniku ne bih uzeo a da ne boravim 3 puta godišnje skoro deceniju već i pri tome ga dajem na korišćenje svim kolegama - prijateljima.
Pri tome uzeti u običnoj soc zgradi i nadati se nekom ROI pa to je užas, onda kada vidiš koliko kao što mica kaže izadje spremačica, pa menjanje posteljine pa komunikacija sa gostima pa vlaga, pa zamene i popravke... Mislili ljudi za 50k da će imati i ROI i apartman na planini i da to neće odraditi i svi ostali.
Mislim da se to nekima činio i prestiž, zbog te želje posedovanja apartmana na poznatoj planini. Tako je i sa apartmanima i kućama na moru.
EDIT: Ali obo je i dobro, jer ljudi sada mogu stvarno jeftino da nadju smeštaj.
Za more ne znam kako je, ali za Kopaonik znam. Znam i da nema krstenu kanalizaciju ni vodu jer su kapaciteti 5x manji nego sto su sada potrebni. Ona strana prema Raskoj je kompletno devastirana ruznim objektima (mada ni gore nije bolja situacija), a tek da vidis dole BlaceSlično je i sa Kopaonikom, pa i sa apartmanima na moru.
Mora da bude zauzeto najmanje 150 dana godisnje da ima smisla. Zimi je bas, kako bih rekao, haoticno. Pri tome su cene skijanja slicne vec evropskim a skijalistas ne mogu da se uporede.Ja na Kopaoniku ne bih uzeo a da ne boravim 3 puta godišnje skoro deceniju već i pri tome ga dajem na korišćenje svim kolegama - prijateljima.
Kad se lako dolazi do para onda se kupuje mahnito u skladu sa mentalitetom. Dzaba nekome novac kad je praziluk injektovan tamo gde trebaPri tome uzeti u običnoj soc zgradi i nadati se nekom ROI pa to je užas, onda kada vidiš koliko kao što mica kaže izadje spremačica, pa menjanje posteljine pa komunikacija sa gostima pa vlaga, pa zamene i popravke... Mislili ljudi za 50k da će imati i ROI i apartman na planini i da to neće odraditi i svi ostali.
Mislim da se to nekima činio i prestiž, zbog te želje posedovanja apartmana na poznatoj planini. Tako je i sa apartmanima i kućama na moru.
Breskve i šljive su potamanjene mrazom u aprilu posle tople zime. Zato su cene sličnih vrsta voća jako velike.Nisam znao. Kakvi su diletanti. Prvo za medije su baš naveli meso, voće, povrće.....prošlo par dana i promenili uredbu znači. Mi smo zemlja ometena u razvoju. U stvari mi smo diletanti. Sad smo skoro 40-50% skuplji od poljoprivrednog i stočarskog giganta Crne Gore. To nije malo poskupljenje odjednom. Kidaju. Vidim ja nešto čudno, paradajz 400 rsd volovsko srce, breskve 350, šljive 280.....ne mogu dalje.
Bila mi zelja od malena ...Slično je i sa Kopaonikom, pa i sa apartmanima na moru.
Ja na Kopaoniku ne bih uzeo a da ne boravim 3 puta godišnje skoro deceniju već i pri tome ga dajem na korišćenje svim kolegama - prijateljima.
Pri tome uzeti u običnoj soc zgradi i nadati se nekom ROI pa to je užas, onda kada vidiš koliko kao što mica kaže izadje spremačica, pa menjanje posteljine pa komunikacija sa gostima pa vlaga, pa zamene i popravke... Mislili ljudi za 50k da će imati i ROI i apartman na planini i da to neće odraditi i svi ostali.
EDIT: Ali obo je i dobro, jer ljudi sada mogu stvarno jeftino da nadju smeštaj.
Ovde fali onaj ofucani odgovor od kojeg mi je muka ''Ali Zlatibor nije samo centar. Na 5 minuta od centra imaš priprodu da uživaš. Samo u centru je gužva a okolo je raj''Meni su uvek bili fascinantni oni ljudi na zlatiboru sto dodju kao na odmor. Unezvereni jurcaju okolo, zene sa onim kolicima sa bebama na magistrali ili preko nekog gradilista. Onda kao idu na izlet, opet jurcaju kolima, ne znaju ni gde ce na rucak ni sta ce za rucak (pri tome su cene jace nego na primoriju).
S druge strane skidam kapu ercovima kako su uradili marketing i kondicioniranje trzista sa socijalnim inzinjeringom. Tako su fino uzeli novce ovima sto su mislili da ce da se obogate sa investicionim kupovinama![]()
Uzmeš uporediš lokaciju Užičke i okolinu i lokaciju Lisičijeg potoka i okolinu i uporediš sadržaje npr. Višnjica, Jajinci... su isto rezidencijalni pa ko želi mir može i tamo, jedino što tamo nema neke premium lokacije u blizini pa nisu na glasu. O Senjaku nema šta da mislim, znam ga "u dušu"Slazem se za poslednju konstataciju. Iz Uzicke mozes peske kao i iz Lisicjeg potoka, zavisi sta ti treba, odakle i dokle. Da li hoces da kazes da su Visnjica, Jajinci, MML, na podjednako dobroj/losoj lokaciji kao Lisicji potok? Zasto je Dedinje izvikano? Sta mislis o Senjaku?
Zavisi koliko ćeš ga lično koristiti, da li ćeš naći ok agenciju za izdavanje, opremanje, majstore itd...Za ROI je bitan neki originalan koncept ili luks sadrzaj, standardni apartman #1307 na zlatiboru to nije.
Jedino ne bih se slozio za apartman na moru, sta znam, sve sto je na do 15 minuta pesaka do plaze po ravnom je po meni top apartman i sasvim dobra investicija.
Nema jurcanja kolima, lagana setnjica, taman usput mozes kupis i neki sladoled ili pivo na putu za plazu.
5 minuta od centra ...Ovde fali onaj ofucani odgovor od kojeg mi je muka ''Ali Zlatibor nije samo centar. Na 5 minuta od centra imaš priprodu da uživaš. Samo u centru je gužva a okolo je raj''