Šta je novo?

Cene nekretnina

Za ROI je bitan neki originalan koncept ili luks sadrzaj, standardni apartman #1307 na zlatiboru to nije.
Jedino ne bih se slozio za apartman na moru, sta znam, sve sto je na do 15 minuta pesaka do plaze po ravnom je po meni top apartman i sasvim dobra investicija.

Nema jurcanja kolima, lagana setnjica, taman usput mozes kupis i neki sladoled ili pivo na putu za plazu.
Cenim da Luštica Bay spada u to sve što si naveo, i renta je katastrofalno loša, tj. neisplativa.

Imam prijatelje koji su dole uzeli stan sa namerom da ga rentaju, projektovali su 45.000 evra godišnjeg prihoda (6%) a prihodovali 7.500 evra. Ne možeš ni da platiš facility sa tim parama.

Cenim da Luštica Bay spada u to sve što si naveo, i renta je katastrofalno loša, tj. neisplativa.

Imam prijatelje koji su dole uzeli stan sa namerom da ga rentaju, projektovali su 45.000 evra godišnjeg prihoda (6%) a prihodovali 7.500 evra. Ne možeš ni da platiš facility sa tim parama.
Pa kada su projektovali 120 eur / danu 365 dana u godini 🤣🤣🤣

Gde to ima logike...

Izvini ali ako bih placao 600 EUR / danu smestaj to ne bi bilo u Crnoj Gori :D
Mislim mozda neko i placa toliko, ali to je suluda cifra za tu lokaciju
Tolike su cene. Toliko je obična hotelska soba u Chediju, a kad ideš u apartman za iste pare dobiješ nešto veći komfor. Veći apartmani su po 1500 evra dan.

A te priče "ako bih placao 600 EUR / danu smestaj to ne bi bilo u Crnoj Gori" bi ostavio za one koji nisu ni prošli pored smeštaja tog tipa...

WhatsApp Image 2025-09-23 at 18.05.32 (1).jpeg

Poslednja izmena:
Ali nije ni Azurna obala
Ali dobro, popunjenost 13 dana godisnje, jak standard
Nije, zato i jeste samo 600 evra.

Što se tiče popunjenosti, nije baš da platiš milion evra za dvokrevetni apartman da bi ga izdavao za 50 evra po danu. Sve ima svoje. I ono što je bitno u kontekstu originalne priče (apropo apartmana na Zlatiboru i garantovanog godišnjeg prinosa od rente), popunjenost bi bila daleko bolja da se ti sam baviš time, oglašavaš i guraš. Ali ljudi imaju fiks ideju da će da ulupaju silne pare i očekuju da će neko drugi da se bavi time, i da će lepo zaraditi od svega toga na kraju.

Plaćaš 600e dan a znaš da ima dece u Srbiji koja nisu jela dva dana. Pa bravo!
Uh, koliko košta uređaj sa koga si napisao ovu srceparajuću poruku? A znaš da ima toliko dece u Srbiji koja nisu jela dva dana!

Što se tiče popunjenosti, nije baš da platiš milion evra za dvokrevetni apartman da bi ga izdavao za 50 evra po danu. Sve ima svoje. I ono što je bitno u kontekstu originalne priče (apropo apartmana na Zlatiboru i garantovanog godišnjeg prinosa od rente), popunjenost bi bila daleko bolja da se ti sam baviš time, oglašavaš i guraš. Ali ljudi imaju fiks ideju da će da ulupaju silne pare i očekuju da će neko drugi da se bavi time.
Ali to je problem nepoznavanja trzista i nista vise.
Ulupas pare jer si cuo od nekoga da ces imati dobar prinos a nisi obavio nikakvo istrazivanje trzista, kako se kretao ROI prethodnih godina i kolika je popunjenost u sezoni.

Mozda ce me sledece turisticke sezone demantovati, ali ne bih se nadao previse.
Postoji isto i ipak neka gradacija izmedju 50 i 600 eura na dan sto se tice smestaja, ima tu prostora za vise klasa turista.

• Sviđa mi se
Reagovanja: ozu
Sta mislite o cenama stanova u BG ili po opštinama,ako bude sproveden zakon o posebnim uslovima za upis prava svojine(legalizacija)?

Sta mislite o cenama stanova u BG ili po opštinama,ako bude sproveden zakon o posebnim uslovima za upis prava svojine(legalizacija)?
Bice neki blagi pritisak na starogradnju. Ono sto je valjalo se prodavalo za kes ovo sto je ostalo nelegalno ne moze da izvrsi toliki pritisak. Pitanje je i koliki ce odziv da bude za legalizaciju s obzirom da spominju retroaktivnu naplatu poreza

Evo opet malo dooma od mene:

G1cNXjaXEAAsNfH.jpg

Zanimljivo je da dotcom-mehur tu nije ni registrovan, dok je SEKA ostavila dugoročan trag. Ali ovo što sada kreće je sasvim drugi kvalitet.

G1eCspkXgAAh-P1.jpg

Ima li nekog ko veruje da je će biti soft landing kao sredinom 90ih? :rolleyes:

G1eSao7WYAAtn2I.jpg

Količina prevezene robe još nije bilzu SEKE i covida, ali je na "dobrom" putu. Većina naroda bez keša, a i bez poverenja u isti. Veoma loše.

G1hTvSxbAAA6UD6.jpg

Ovo me možda i najviše brine. Kina izgleda kupuje masovno, isto tako svi kojima je berza trenutno sumnjiva.

A Eric Trump na Bitcoin konferencijama i govori pozitivno o Sayloru, dok predsednika optužuju da želi da stavi FED pod veću kontrolu Bele kuće.

Sve liči na to da će Amerika da potepeno debasuje dolar u pripremi za valutni rat sa Kinom.

Treba pratiti zlato... ja mislim da XAU5k trasira put ka M5k

Jel gleda neko da kupi investicionu nekretninu trenutno u BG-u? Meni su favoriti Soul 64 i ti kompleksi u izgradnji u Bloku 65/64 (The One, Newport...), BNV(ne znam tačno šta, nisam istražio koja zgrada, ali ne bih ove baš skupe), taj kompleks Dedinje koji sam podelio mi je zanimljiv(ali možda na poslednjem mestu), a u NS-u bih u mom kompleksu gde sam za porodični za život uzeo stan ili poslovni prostor ili stan.
IMT, to jest Green Line mi je super, ali ne znam uopšte kada će ozbiljnija gradnja tu početi.
Deltine projekte nekako nisam ni razmatrao kao ni Marinu Dorćol.
I dobar mi je projekat koji je Joe podelio Dorcol residents, gde hoće energetski razred A.

Jel gleda neko da kupi investicionu nekretninu trenutno u BG-u? Meni su favoriti Soul 64 i ti kompleksi u izgradnji u Bloku 65/64 (The One, Newport...), BNV(ne znam tačno šta, nisam istražio koja zgrada, ali ne bih ove baš skupe), taj kompleks Dedinje koji sam podelio mi je zanimljiv(ali možda na poslednjem mestu), a u NS-u bih u mom kompleksu gde sam za porodični za život uzeo stan ili poslovni prostor ili stan.
IMT, to jest Green Line mi je super, ali ne znam uopšte kada će ozbiljnija gradnja tu početi.
I dobar mi je projekat koji je Joe podelio Dorcol residents, gde hoće energetski razred A.
Energetski razred niko ne gleda, ljudi koji ce da placaju tvoju nekretninu, njima je jedino bitno da izgleda lepo i da im je blizu poslu, znaci gledaj nove projekte na Novom Beogradu i lepo sredi stan, to je to, niko normalan nece da gleda kakva je stolarija, da li ima troslojno ili dvoslojno staklo, da li se grejes preko radijatora ili preko klime i kakav je energetski razred zgrade

Energetski razred niko ne gleda, ljudi koji ce da placaju tvoju nekretninu, njima je jedino bitno da izgleda lepo i da im je blizu poslu, znaci gledaj nove projekte na Novom Beogradu i lepo sredi stan, to je to, niko normalan nece da gleda kakva je stolarija, da li ima troslojno ili dvoslojno staklo, da li se grejes preko radijatora ili preko klime i kakav je energetski razred zgrade
To je meni jasno, ali ja gledam i uvek sam dobro prolazio kada sam gledao kao da ga za sebe kupujem i tako ga i sredim/opremim.
Nije meni bitan početni ROI, niti da za što manje dobijem veću kiriju. Gledam na duže staze, a i da mogu lako tu nekretninu da iskoristim za neke druge stvari osim planiranog prvobitnog izdavanja.
U svim nabrojanim kompleksima(osim ovog na Dedinju, to jest Lisicji potok), mogu da vidim i imao bih plan kancelarije za prosirenje firme/biznisa.

Mene i dalje radi O distrikt. Ne znam kako se to računa, ali da, neće mi to biti stan za život, već ovako.

Vrh