Moja je recimo oko 90 kvadrata, prizemna. Komsijske kuce okolo su sve tako nesto otprilike kvadrata, retko ko ima sa manje od 80 kvadrata. To je stara gradnja iz 70-ih i 80-ih uglavnom, puna cigla, pecena rucno u dvoristu. Dvorista su dugacka, da ne kazem duboka gledajuci sa puta, ne puno siroka, i svako od komsija ima bastu iza kuce i sumu iznad baste, sve paralelno gledano jedan za drugim.
Pravljene su kuce jako lose, gledajuci danasnje potrebe, prilagodjavali su kako im je tada trebalo, pa je recimo ovih mojih 90 kvadrata iskorisceno tako sto je soba za goste koja se koristi samo za slavu oduzela 50% povrsine kuce, tako da je ostatak kuce skucen. Takodje je pravilo ogroman hodnik, jer tu idu zamrzivac i ves masina i ormani, a nekad je to bila letnja kuhinja.
Ima poneka kuca u komsiluku sa spratom, ali uglavnom slabo, cak i kada je ima, nije vise od 120 kvadrata, tako da ljudi uglavnom prave prizemne kuce sire, ili spratne uze.
Moje selo nije ono ni Kalifornija, a nije ni planincuga, tako da sam negde izmedju, spada u planinsko selo i daleko je od prve vece varosice ili grada. Nema kroz celo selo asfalt, ali je pristup ravan, pa mozes i Lambordzinijem da dodjes ako hoces, samo ako nije zavejano snegom.
Lux kuca kod mene u selu ne postoji, osim jednog gastarbajtera koji je napravio da se pohvali ispred 5 baba i 3 starca. Sve su uglavnom jedva odrzavane, samo ono sto mora.