Sto si me zeznuo sad nema staI da ima 3000 na prodaju sad, ti opet ne bi mogao da ih priuštiš, tako da svakako nije ni važno koliko ih ima na prodaju.
Makar krenuli da grade 3000 sad od nule, cene će biti kakve su sad ili skuplje.
To ti je @enfario logika, daj da se gradi, ali ispod kako on kaže "psihološke" granice od 2k eur. Pa niko normalan nece ulaziti u takve projekte na NBG, prošlo je vreme socijalizma I radnih brigada. Opet, da praviš nešto iole pristojno u nekoj zabiti za 2k eur opet neće dovesti kritičnu masu ljudi koji su spremni to da plate. A kako je @Suzuman demonstrao brojkama, krediti su na istorijskom maksimumu, tako da teško je govoriti o nedostatak tražnje, osim po "trust me bro" metodologiji.I da ima 3000 na prodaju sad, ti opet ne bi mogao da ih priuštiš, tako da svakako nije ni važno koliko ih ima na prodaju.
Makar krenuli da grade 3000 sad od nule, cene će biti kakve su sad ili skuplje.
Dogovorite se medjusobno da li je periferija od 2k dobra ili zabit pa javite ovde da znamoTo ti je @enfario logika, daj da se gradi, ali ispod kako on kaže "psihološke" granice od 2k eur. Pa niko normalan nece ulaziti u takve projekte na NBG, prošlo je vreme socijalizma I radnih brigada. Opet, da praviš nešto iole pristojno u nekoj zabiti za 2k eur opet neće dovesti kritičnu masu ljudi koji su spremni to da plate. A kako je @Suzuman demonstrao brojkama, krediti su na istorijskom maksimumu, tako da teško je govoriti o nedostatak tražnje, osim po "trust me bro" metodologiji.
Ovo je zanimljiv koncept i eksperiment i za kafiće. Pitam se sta bi se desilo da recimo ja otvorim kafić u novom stambenom kompleksu i nasuprot svih normi krenem da naplacujem kafu 200 kinte umesto 400.Da sam neki ultrabogatas pravio bih i prodavao po 2K samo da im pocrkaju krave![]()
![]()
![]()
![]()
Ja govorim o razlozima zbog cega nema planskih naselja u novogradnji na periferiji, a ima ih poprilično na NBG. Za 2k eur može da se uzme nekvalitetna novogradnja gde se štedi na svemu- demit fasada, bez lifta, bez podzemne garaže, nekad I bez trotoara.Dogovorite se medjusobno da li je periferija od 2k dobra ili zabit pa javite ovde da znamo
A ne ... Kafic bih otvorio na Zlatiboru i kafa bi bila 100e tacno. I uvek bi bio pun samo da se slikaju za instagram sa kafom od 100e (fela ljudi koji dolaze na Zlatibor)Ovo je zanimljiv koncept i eksperiment i za kafiće. Pitam se sta bi se desilo da recimo ja otvorim kafić u novom stambenom kompleksu i nasuprot svih normi krenem da naplacujem kafu 200 kinte umesto 400.
Soul 64 + Newport + Airport Garden + Pupinova Palata + Kvart64 + Terminal 10 + New Minel + Bel Mondo + Dolce Vita Vizura + faza 4 Wellporta su ti sve kretale u isto vreme +- par meseci.Sarkazam je bio za 10000. Nema sanse da ima ni 3000 stanova trenutno u ponudi na NBG.
Koliko ima stanova za prodaju trenutno u tvom kompleksu da su neprodati, a koliko se ukupno gradi?
Gradi se na 5-6 projekata bukvalno. Imas Wellport, Kvart 64, Soul64, New Minel, Ozone, Lastavice i to je otprilike to. Vecina oko Bloka 65. 3000 ih sigurno ima ukupno u ovih 6 projekata, ali 3000 na prodaju si bas lupio. Ja bih voleo da stvarno ima izbor od 3000 stanova na NBG za prodaju.
Ako otvoriš kafić u stambenom kompleksu opet plaćaš istu kiriji, radnike i na kraju tu kafu po istoj ceni kao taj što naplacuje 400. Dakle, ako ti radiš isto što I ostali, ali svoj proizvod i uslugu naplaćuješ duplo manje, nedvismisleno ćeš propasti. Moraš nekako da promeniš koncept. Kada sam ja pre 10-tak godina radio u Knezu, standardna mesta gde je moglo da se pojede domaća hrana su bila Proleće, Vuk, itd. Međutim, nedaleko odatle je postojao restoran gde je mogla da se pojede ista takva hrana, možda čak i kvalitetnija i ukusnija za duplo manje para. Međutim, taj restoran je bio koncipiran kao menza, gde se šetaš sa poslužavnikom i biraš hranu na linije. Dakle opsluživsli su daleko veći broj gostiju sa mnogo manje radnika. Restoran se zvao KMN i bio je veoma uspešan u tom periodu, ne znam kako je danas, slabo zalazim u Knez.Ovo je zanimljiv koncept i eksperiment i za kafiće. Pitam se sta bi se desilo da recimo ja otvorim kafić u novom stambenom kompleksu i nasuprot svih normi krenem da naplacujem kafu 200 kinte umesto 400.
PLus sad ovo povećanje minimalca što znači i javni sektor. Ako uzmemo veoma tačnu odokativnu lupljenje metodu da ima 100k ćaci džabalebaroša po javnim ustanovama to je 100k x 1200e (bruto) = 120M plus dodamo onaj manjak od nekoliko miliona u zdravstvu = eto povećanje plata za zdravstvo ali tu se benefit ne završava. Skidamo 100k džabalebaroša sa sise, ne trebaju nam migranti i zaposle se regularno kod privatnika nakon čega se regularno isplaćuje plata i porez tako da je država na dobitku za dodatni porez.Baš su mi danas zapale za oko penzije kad sam prelistavao novi "Bilten javnih finansija". Od 2021-2022 su rashodi za penzije krenuli da skaču izrazito: sa 608,693.8 miliona rsd, na 929,618.8 na kraju 2024. Ove godine će rashodi biti još veći. Vlast je možda i malko suviše posrljala u populistički diskurs, te će sad biti ljute borbe sa inflacijom (a poprilično pedantno pratim i ove nove mere oko ograničenja cena, i ne deluje mi baš sjajno).
Pogledajte prilog 251202
Evo sve su na sličnoj lokaciji do Novog Sada za 12-15min a u podnožju Fruške gore i nekoliko minuta deli do same šume. Budzet za svakoga, skoro svako udiše isti vazduh tu.
![]()
![]()
Kuća na prodaju, Popovica, 124.000€, 132m²
Kuća za prodaju, Popovica, 132 m2, na 1. spratu. Stanje - Uobičajeno, ima terasu. Ima parking mesto. Ima garažno mesto.www.4zida.rs
![]()
Kuća na prodaju, Popovica, 515.000€, 254m²
Kuća za prodaju, uknjižena, Popovica, 254 m2.www.4zida.rs
![]()
3-etažna kuća na prodaju, Fruškogorski put, 513.970€, 181m²
3-etažna kuća za prodaju, Popovica, 181 m2. Stanje - Novo, Gas, ima kupatilo.www.4zida.rs
![]()
Kuća na prodaju, Popovica, 199.900€, 79m²
Kuća za prodaju, Popovica, 79 m2, na prizemlju. Struja, ima terasu. Ima parking mesto.www.4zida.rs
Edit: Ovaj oglas sa troetažnom kućom (pretposlednji oglas), tu sam ja na kratko razmišljao pre nekoliko godina, na samom početku izgradnje da uzmem.
Pronašao sam moj post od pre koji dan gde sam upravo tu kuću(oglas) podelio![]()
Kuća na prodaju, Popovica, 199.900€, 79m²
Kuća za prodaju, Popovica, 79 m2, na prizemlju. Struja, ima terasu. Ima parking mesto.www.4zida.rs
Evo jos jedna u Popovici
Ima logike. Znaci samo lux samo skupoAko otvoriš kafić u stambenom kompleksu opet plaćaš istu kiriji, radnike i na kraju tu kafu po istoj ceni kao taj što naplacuje 400. Dakle, ako ti radiš isto što I ostali, ali svoj proizvod i uslugu naplaćuješ duplo manje, nedvismisleno ćeš propasti. Moraš nekako da promeniš koncept. Kada sam ja pre 10-tak godina radio u Knezu, standardna mesta gde je moglo da se pojede domaća hrana su bila Proleće, Vuk, itd. Međutim, nedaleko odatle je postojao restoran gde je mogla da se pojede ista takva hrana, možda čak i kvalitetnija i ukusnija za duplo manje para. Međutim, taj restoran je bio koncipiran kao menza, gde se šetaš sa poslužavnikom i biraš hranu na linije. Dakle opsluživsli su daleko veći broj gostiju sa mnogo manje radnika. Restoran se zvao KMN i bio je veoma uspešan u tom periodu, ne znam kako je danas, slabo zalazim u Knez.
Lol. Kad bi ti dozvoliliDa sam neki ultrabogatas pravio bih i prodavao po 2K samo da im pocrkaju krave![]()
![]()
![]()
![]()
Dovoljna da se proda 30-35 mesečno u proseku i to je to. Toliko je bilo prometa novogradnji kada smo analizirali podatke o prometuSoul 64 + Newport + Airport Garden + Pupinova Palata + Kvart64 + Terminal 10 + New Minel + Bel Mondo + Dolce Vita Vizura + faza 4 Wellporta su ti sve kretale u isto vreme +- par meseci.
A svaki kompleks je imao po par stotina stanova pa ti vidi kolika je to masa stanova.
Bravo Suzi. Još imaš energije za istraživanje i nesebično deljenje na forumu. Svaka častMrzi me da pišem, jer je u poslednje vreme forum preplavljen ličnim prepucavanjem, ali danas se makar dotičemo tražnje i ponude, pa da dodam: čini mi se da se i o jednom i o drugom donose zaključci poprilično odokativno, tipa: prelistao sam malo oglase, dosta deluje loše. Ili: nisam čuo u poslednje vreme da se kupuju stanovi. Niti je ponuda kritično loša, niti tražnja kiritčno umire. Stambeni krediti deluju poprilično zahuktalo ove godine, i verovatno će biti rekordna godina:
1. Mesečni podaci za 2025 (novoodobreni stambeni krediti, u mil. dinara)
Ukupno za prvih 7 meseci 2025: 100.247,56 mil. din.
- Januar: 9.326,51
- Februar: 11.329,53
- Mart: 13.333,71
- April: 13.969,35
- Maj: 15.977,58
- Jun: 20.154,31
- Jul: 16.156,57
2. Godišnji ukupni podaci (2019–2024)
- 2019: 124.153,49
- 2020: 92.109,34
- 2021: 139.333,14
- 2022: 127.599,19
- 2023: 88.676,63
- 2024: 122.075,86
Već sada (januar–jul 2025) iznosi su na 100,2 milijarde dinara, što znači da je za samo 7 meseci dostignuto:
Ako bi se ovaj tempo nastavio, godišnji iznos bi mogao da pređe 170 milijardi dinara, što bi bilo istorijski maksimum (oko +22% više od rekorda iz 2021).
- 82% nivoa iz 2019.
- 109% nivoa iz 2020.
- 72% nivoa iz 2021. (rekordna godina)
- 79% nivoa iz 2022.
- 113% nivoa iz 2023.
- 82% nivoa iz 2024.
Smanji troškove, useli se u prazan lokal koji je vlasnik uzeo a neće da ga izdaje, već špekuliše.Ima logike. Znaci samo lux samo skupo![]()
KMN je iz Čačka, njihov koncept su u stvari gotova jela za poneti.Restoran se zvao KMN i bio je veoma uspešan u tom periodu, ne znam kako je danas, slabo zalazim u Knez.
Moglo se jesti i u samom objektu, ali sve je bilo sveze i ukusno, bolje nego u vecini restorana a opet za manje novca. Jel oni jos rade?KMN je iz Čačka, njihov koncept su u stvari gotova jela za poneti.
Slažem se. Ceo koncept se gleda, kao što to ovde upravo i pričamo. Lokacija, mikrolokacija, kvart, kompleks, zgrada, mikrolokacija stana, opremljenost, materijali itd...Treba bas voditi racuna o lokaciji tu
Nisam bio u Knezu ko zna od kada ali verujem da rade. U Čačku razbijaju, tu mi je prvi pitstop za djakonije pa posle prase-štraseMoglo se jesti i u samom objektu, ali sve je bilo sveze i ukusno, bolje nego u vecini restorana a opet za manje novca. Jel oni jos rade?
Uuuu … da si ti živ i zdrav, znaš kakve su se informacije iz banaka prodavale i za koje pareSećam se kada se žalio drugar(nakon što je završio faks odmah je otvorio firmu) na devojke kako gledaju APR i učinak firme.
Kaže nisu dovoljene vizitke, sajt, pečat.
je l ovo u onoj Jat zgradi? Bele boje, drvena stolarija - salukatre kao roletne. Mozda je ovde menjana ali i dalje ima te stare stolarije...Stanova ima koliko hoces, ovo je jedna dobra kupovina, verovatno moze i jeftinije da se uzme, moj prijatelj je na ovoj lokaciji 2008. 30 kvadrata manji stan platio 150.000 evra,
![]()
Troiposoban stan na prodaju, Nikole Dobrovića, 230.000€, 105m²
Troiposoban stan za prodaju, uknjižen, Bežanijska kosa 1, 105 m2, na 3. spratu. Centralno, ima terasu, ima kupatilo.www.4zida.rs