Pasivni prihod se vraca za do 20 godina, to je norma za takvu investiciju.
Ok, uračunava se i održavanje stana u ovome, renoviranje u yom periodu, zamena uredjaja i svega štonide uz to, prazan hod, porez na dobit itd...
Kada bi gledali trenutnu cenu nekretnina sa trenutnom rentom baš teško da bi to bilo ostvareno.
Medjutim treba uracunati tu inflaciju i porast cene rente u tom periodu.
Ne znam da li se tu može računati i prihodovani dobit od rente koji se može reoročavati, pa kako se gleda i na tu dobit i da li ulazi u računicu da se vrati uloženo za 20god.
Znaci kreditna kupovina kao investicija ne nosi bas neki prihod, kada se uracuna i kamata banke. Da bi se to vratilo za 20 godina, onda bi kirija morala da bude dosta veca nego kad kupujes u kesu, da bi pokrio investiciju.
Ljudi svakako sipaju u vecini slucajeva u beton jer nece da se mlate sa drugim mogucnostima investicija, jer se beton vidi.
Ja bih uračunao i kamatu naravno, kada si korporacija ili veća firma onda su ti povoljniji i uslovi za kredit, ali naravno treba doći do toga da imaš tako poverenje banke.
Kao što sam i rekao kada se poseduje atraktivna nekretnina ona može služiti za hipoteku na njoj kako bi dobio od banke nove novce za ulaganje...
Takodje kao što su kolege ovde govorile u dobrim vremenima je sve to ok i zaduživanje i ulaganje ima smisla, pogotovo kada imaš siguran posao i prihode i ne oslanjaš se samo na ovo.
Ako se svi maksimalno zaduže i ne razmišljaju o nekoj krizi, tada kada kriza i dodje onda nastaju rasprodaje, pa i bankroti prividno uspešnih ljudi.