Ja u suštini isto mislim da na tržištu nekretnina u Srbiji postoji balon.
Ali vidim razliku u odnosu na recimo Španiju (sve do pucanja 2008), gde su glavni pokretači bili neki investitori i banke, a država takođe subvencionisala kredite. U Srbiji je sprega investitora i države mnogo tesnija i složenija. Uz to, građevinski sektor ima veći značaj za ovu vlasti nego što je to bio slučaj pre 2012.
Tako da skup stambeni kvadrat ja lično upoređujem sa "Sputnjikom" u Sovjetskom Savezu: Sve i da ima naznako da se oko tebe krune stvari (ili bukvalno padaju

), taj jedan projekat ćeš izgurati do kraja.
Ustvari, možda je najbolje tržište nekretnina uporediti sa balončinom na topao vazduh. Topao vazduh proizdvodi boca gasa, a njegovi sastojci nisu sasvim poznati. Zna se samo da se u nju dodaje i neki beli prašak, patentirana hemijska jedinjena "FOMO" i "GASTOS", i začini se dozom balkanskog duha koji se na kraju ubacuje pumpom za biciklo.
Na sve to treba dodati i činjenicu da oko 90% stanovništva ima kupljenu kartu za vožnju balonom, ili će je naslediti, pa zato narod uglavnom uživa u vidiku, iako sve deluje rabatno, i niko ne zna koliko gasa još ima u boci.
Takav balon po meni ne može da "pukne", može samo da se spusti nakon leta koji može da traje duže nego što većina ima vremena/strpljenja. A u međuvremenu će sve veća količina EUR na tržištu postepeno da podže tlo ispod balona.