Ovo je postalo poprilicno besmisleno sve. Bukvalno je pametnije naci ekipu koja ce da zida zajednickim snagama nego kupovati po ovakvim cenama ovo sto se nudi. Da cena prati kvalitet pa da kazemo da je skupo ali vredi ... ovo sto je na oglasima ne vredi ni upola te cene.Mislim da ljudi i koji su jedva skupili nesto, polako odustaju, vec su cene premasile svaku meru. Dok se ne isprazne dzepovi puni viska para i ne stane trziste zbog toga, nema pada cena. Sto se mene tice, samo moze da stagnira i da raste. Ako ne ide prodaja, gradice se manje i to je to, odrzavace se sve na istom nivou. Starogradnje je svakako sve manje i manje na oglasima (one koja je normalnog stanja), sve ostalo u starogradnji je prizemlje, potkrovlje i raspad sistema, stanovi koji su mesecima na oglasima. Jako tesko trziste za nekog ko zeli da se skuci, mislim da je teze nego ikada.
Nije problem naći ekipu koja će da zida već KUPITI plac? Kako ti misliš d akupiš plac U BGu bez teške veze još na top lokacijama? To je rezervisano za top igrače. Tu mali nemaju šta da traže osim da kupe gotove stanove od njih.Ovo je postalo poprilicno besmisleno sve. Bukvalno je pametnije naci ekipu koja ce da zida zajednickim snagama nego kupovati po ovakvim cenama ovo sto se nudi. Da cena prati kvalitet pa da kazemo da je skupo ali vredi ... ovo sto je na oglasima ne vredi ni upola te cene.
Konverzija je nepostojeća jer jbg oni su najpametnijislazem se, ali ljudi u globalu mogu da poveruje lazima ili svojim biasoima, dali bili za vucica ili protiv. kao i svaka polarizacija
ali najtuznije je od svega u stvari, sta god se desilo, je da mi unutar porodice, kao nukleus drustva, vidimo nepostojanje komunikacije i normalne diskusije.
po svojim prijateljima, vidim koliko imaju problema sa matorcima zbog studenata, jos vise sam zahvalan bogu sto su mi keva i cale, zdravi a i mnogo kul
tako da, najjaci challenge u srba sada, konvertovati majku, oca, babu i dedu da budu protiv vucka
konverzija babe i dede >>> blokade
Teže je naći ekipu nego kupiti preskupi stan.Ovo je postalo poprilicno besmisleno sve. Bukvalno je pametnije naci ekipu koja ce da zida zajednickim snagama nego kupovati po ovakvim cenama ovo sto se nudi. Da cena prati kvalitet pa da kazemo da je skupo ali vredi ... ovo sto je na oglasima ne vredi ni upola te cene.
Konverzija je nepostojeća jer jbg oni su najpametnijiSlažem se da svako može da poveruje lažima, nisam ni spomenuo sadašnju vlast već je neko to univerzalno pravilo da ovce idu za pastirom. Evo sad za vikend kad sam bio kod mojih, jbt, nema ko od komšija matoraca koji me nije pitao "a kako Vam je tamo, el možete da se krećete, el smete napolje, čuli smo da je opsadno stanje..." oni jbt misle da je ovde rat.
Za ovo se slazem. Drug zeli da kupi stan u Borči i ponuda je katastrofa, samo prizemlja, potkrovlja ili nešto što treba renovirati od nule. To što je uknjiženo i u normalnom stanju ima za 1.900 ili oko 2k po kvadratu i to brzo ode. Neuknjizeno je iskljucio naravno. Prosto neverovatno da je ponuda sve gora.Mislim da ljudi i koji su jedva skupili nesto, polako odustaju, vec su cene premasile svaku meru. Dok se ne isprazne dzepovi puni viska para i ne stane trziste zbog toga, nema pada cena. Sto se mene tice, samo moze da stagnira i da raste. Ako ne ide prodaja, gradice se manje i to je to, odrzavace se sve na istom nivou. Starogradnje je svakako sve manje i manje na oglasima (one koja je normalnog stanja), sve ostalo u starogradnji je prizemlje, potkrovlje i raspad sistema, stanovi koji su mesecima na oglasima. Jako tesko trziste za nekog ko zeli da se skuci, mislim da je teze nego ikada.
dodacu rasformiranje katastra i legalizaciju na listu lepih (nemogucih) zeljaOzbiljno rebnuti rentijere jednim kvalitetnim porezom i odjednom će da se poboljša ponuda.
Krajnje je vreme.
Generalno sto vise vremena prolazi, to je manje raspolozivih placeva na centralnim lokacijama. Tu i tamo se srusi neka manja kuca, pa nikne zgrada, ali tu su bas iznimni slucajevi, a cene u tim novogradnjama u centru su po pravilu enermno visoke. Govorim za Beograd, a pretpostavljam da je slicno i u bilo kom drugom gradu. Dakle, imas starogradnju na dobroj lokaciji, ili novogradnju na perifernim lokacijama. Samo sto je Nis daleko manji grad, pa cak i ako kupis na perifieriji to ipak na 3-4 kilometra od centra, a ne 15 kao u Beogradu.Ja samo za Nis mogu da kazem da je u novogradnji mnogo manja ponuda nego pre samo recimo 2 godine. Imam osecaj da je broj gradilista sada barem duplo manji nego pre 2 godine, i to sto se gradi se gradi na losijim lokacijama. A u starogradnji uglavnom raspad. Samo mozda 1-2% oglasa ima smisla da se pogledaju, ostalo je ili lose (nerenovirano, prizemlja, sutureni, potkrovlja, lose strukture, losa lokacija,...), ili preskupo. Manje-vise, i da imas para nemas sta da kupis, a da bude pristojno, i da nije neka APP cena.
Da probam i da se uverim iz prve ruke da ne moze ...Nije problem naći ekipu koja će da zida već KUPITI plac? Kako ti misliš d akupiš plac U BGu bez teške veze još na top lokacijama? To je rezervisano za top igrače. Tu mali nemaju šta da traže osim da kupe gotove stanove od njih.
Sa ovakvim cenama nista nije nemoguceTeže je naći ekipu nego kupiti preskupi stan.
Osim kupovine stanaSa ovakvim cenama nista nije nemoguce![]()
Dobra lokacija ne mora da bude centar, dobra lokacija moze da bude i periferija, ali da je neko malo uredjenije i pristupacnije naselje, ali sad se bukvalno gradi na nekim brdima ili u ulicama koje nisu asfaltirane i sl. Imam osecaj da su investitori odlucili da dizu cene, a da maksimalno stede. Ranije su bili spremniji da mozda i otkupe placa na nekoj Ok lokaciji, a sad izgleda kupuju placeve tamo gde neko mozda ne bi kupio ni za kucu.Generalno sto vise vremena prolazi, to je manje raspolozivih placeva na centralnim lokacijama. Tu i tamo se srusi neka manja kuca, pa nikne zgrada, ali tu su bas iznimni slucajevi, a cene u tim novogradnjama u centru su po pravilu enermno visoke. Govorim za Beograd, a pretpostavljam da je slicno i u bilo kom drugom gradu. Dakle, imas starogradnju na dobroj lokaciji, ili novogradnju na perifernim lokacijama. Samo sto je Nis daleko manji grad, pa cak i ako kupis na perifieriji to ipak na 3-4 kilometra od centra, a ne 15 kao u Beogradu.
Skroz validno pitanje! I mogu vam reći da većina gastarbajtera (kome roditelji nisu živi) i ne moraju da dođu u Srbiju da će je ove godine izbegavati. Nažalost ali je tako. Prelepa država ali previše nesigurnosti trenutno.isto me pitala drugarica iz amerike, planira da dodje, pa kao kako zivimo![]()
Skroz validno pitanje! I mogu vam reći da većina gastarbajtera (kome roditelji nisu živi) i ne moraju da dođu u Srbiju da će je ove godine izbegavati. Nažalost ali je tako. Prelepa država ali previše nesigurnosti trenutno.
The One - Aik BankPravim listu aktuelnih novogradnji koje imaju projektno finansiranje pa ako znate jos neke da ih dodam pored ovih:
Lastavice - Raiffeisen
Pupinova palata - Unicredit
New Minel - NLB
Banovo brdo residences - Unicredit
Victory gardens - Aik
Novih 7+ - Aik (verovatno ce biti kad krenu)
Navodnih 4-5%Stala je na baznih 5%.
realno i ne moraju da dodjudaj brate, nemoj me zaje*******avati
zvucis kao ovaj moj drugar iz ceske koji mi rekao da nije bezbedno da setam po nbgu u 11 uvece
ali dzole, znas kako, dodzi na sledece izbore, glasaj protiv vucica, pa svaki dan uzivaj u bg![]()
Samo to znaci i manje prihoda za sve. Ali ok.realno i ne moraju da dodju"znaš mi bi došli ali blokirate puteve, 35c, sunce, bazeni, parizer... ima bitnijih stvari u životu." Zamisli, manje gastosa će ove godine vaditi krv i popravljati zube
![]()