Šta je novo?

Cene nekretnina

Znaci uporedjujes drzavne prostorije sa kriminalcima, navijacima i ubicama :) bas tako. Sta bre hoce te neke zakone blokaderi raspali, cuti i zabi glavu u pesak. Budi srecan sto ima mleka i brasna. Zamisli da budes u partiji i da te ispale.
Mislim da ovu temu treba ostaviti po strani. Slazemo se da se ne slazemo. Videcemo za godinu dve ko je bio u pravu. Uzivajte ljudi leto je i 30C. Sunce, bazeni, zene lepo sredjene...

Evo cena za poslovnu zgradu zabisnosti u kojoj fazi će biti kupljena u projektu Nemanjin grad.
Izgradjene su podzemne etaže pa njih treba uračunati, ali nekih 30%(ako oduzmem podzemne etaže, ne znam jel su tu išli šipovi itd...)je računato zemljište gradjevinska dozvola, projekti.
50% od cene ako je završena konstrukcija.
2000eur totalno završena zgrada plus iznos takse za gradjevinsko zemljište(neka računam još 100eur/m2).
1751924458328.png

Evo i te takse, znam da je ranije bilo ako se plati odmah onda ide neki veći popust, ali ozbiljne su takse za BG koliko vidim.

Ja u ni jednoj revoluciji neću da učestvujem. Dosta je meni ratova (2kom do sada) i treća revolucija. Nisam ja kornjača da živim 300 godina pa da se zezam s kosmičkom pravdom. Ja ću otići, kad se smiri, ja ću doći biti za novu vlast koja god to bude i kraj. Meni investicije ne idu u Q jer ako padnu cene stanova drastično ja kupujem još jedan. Ko hoće vilu na Dedinju i adresa da mu bude Užička xx neka se bori. Bilo od 2. Svetskog rata da odmah svi revolucionari odmah u Užičku se useljavaju. Ja nemam te aspiracije. Ta adresa ima svoju cenu, ko je spreman da je plati slobodno. Meni moj stančić na NBG dovoljan. Još par do penzije da kupim i ne treba mi ništa više. Pošto sam Srbin u Srbiji je meni svaka vlast dobra, neka bolja neka lošija ali svaku bi menjao na izborima, a do tad ima mesta milion na svetu da se radi i živi gde je mirno. Ja vrlo pragmatično gledam. Ove blokade mislim da nikom ne idu u prilog ali dobro. Meni ni u džep ni iz džepa... Tako da ko misle da će da profitira neka se bori a ko misli da će da izgubi neka brani. Ja to posmatram s 1600km razdaljine bez strasti i emocija. Zato sam se i borio sve ove godine da imam 2 države, više nekretnina, 2 pasoša, da kad ne valja u jednoj ja skočim u drugu. Kad se smiri, eto mene opet nazad i sve po starom. To sam video u ratovima 90-ih. Najpametniji bili oni koji su otišli odmah u inostranstvo. Posle se vratili i sve super. Em nisu psihički prolupali, em nisu izginuli, em nisu imali sankcije i sve. Treba birati bitke. To nije moja bitka. Veliki je igraju. Meni je cilj sada trenutni letovanje u Srbiji na +35C sa što manje problema (blokada na putu) da mogu da se švrćkam i uživam. Ništa više ne tražim. Sunce, bazeni, klopa i mir.
Fair enough Joe…drzi se i nadam se da ćeš uspeti u svojoj nameri….

Mislim da ovu temu treba ostaviti po strani. Slazemo se da se ne slazemo. Videcemo za godinu dve ko je bio u pravu. Uzivajte ljudi leto je i 30C. Sunce, bazeni, zene lepo sredjene...
Мислим да си све забрљао када си дошао на терен политике и почео да браниш криминалце на власти. што мало чуди, ипак си био ДСС-овац. А за искрене постове (мислим да су искрени) из твог живота имао си лајк од мене. Толико. Врати се некретнинама.

Nije me mrzelo da pisem email RGZu vezano za registar prometa nepokretnosti, koji ocigledno namerno odugovlaci.

Evo odgovora, radovi su izgleda veliki, 16 sprintova, 5 scrum mastera, 2 PM ,50 developera :) Samo agilno.

1751958426552.png

Nije me mrzelo da pisem email RGZu vezano za registar prometa nepokretnosti, koji ocigledno namerno odugovlaci.

Evo odgovora, radovi su izgleda veliki, 16 sprintova, 5 scrum mastera, 2 PM ,50 developera :) Samo agilno.

Pogledajte prilog 244027
Vec sam pisao, trebali su postojeci sistem da ostave da radi, a nove stvari da razvijaju u pozadini dok ih ne razviju, i posle samo da urade update. Zamisli da ti recimo Instagram ili bilo koja druga aplikacija ne radi pola godine. Lepo ja kazem, tamo rade Caci, mada me cudi da su uopste i odgovorili.

Ne mogu stvarno da čitam sve iznaad ali zanimljivo je primetiti kako ovi ''stariji, iskusniji'' kao Joe i СЕЉАК reletivizuju nasilje u fazonu ''pa čačkala je mečku'' '' nije pametno primislila'' bla bla.
Isti su to likovi koji za ženu koja je silovana ili napastvovana kažu ''obukla se izazovno''
Pojava tog stava kod starije ekipe treba ispitati, odnosno kako dodje do tog opravdavanja.
Mislim napisao bi što je to verovatno tako ali bi mi izbrisali poruku.
Svakako middle age baljezganje.

Vec sam pisao, trebali su postojeci sistem da ostave da radi, a nove stvari da razvijaju u pozadini dok ih ne razviju, i posle samo da urade update. Zamisli da ti recimo Instagram ili bilo koja druga aplikacija ne radi pola godine. Lepo ja kazem, tamo rade Caci, mada me cudi da su uopste i odgovorili.
Iako su cesto jako nekompetentni, meni ovo gasenje sajta vise mirise na maliciozno ponasanje.

Ne mogu stvarno da čitam sve iznaad ali zanimljivo je primetiti kako ovi ''stariji, iskusniji'' kao Joe i СЕЉАК reletivizuju nasilje u fazonu ''pa čačkala je mečku'' '' nije pametno primislila'' bla bla.
Isti su to likovi koji za ženu koja je silovana ili napastvovana kažu ''obukla se izazovno''
Pojava tog stava kod starije ekipe treba ispitati, odnosno kako dodje do tog opravdavanja.
Mislim napisao bi što je to verovatno tako ali bi mi izbrisali poruku.
Svakako middle age baljezganje.
To je sindrom "ako su mene tukli ima da tuku i Vas", "ako je meni bilo loše ima da bude i Vama", "ako su mene ispalili ima i Ja Vas da ispalim", "sve dok mene ne diraju meni je dobro"... uglavnom stari Srpski sindrom da komšiji crkne krava. Zato ovako i prolazimo. Ljudi kako stare tako postaju sve zadrtiji, zaglupe, vraća im se neka ta klinačka inteligencija i inat, on sa svojih 50god zna sve, prošao je život pola veka (nakupi se tu svega), šta ti tu sad njemu pričaš šta je dobro ili loše kad on zna kako treba da bude dok sa druge strane zašto tebi da bude dobro ako već njemu nije bilo. Ako je on sad zadovoljan šta njega briga kako je tebi sve dok njega ne dotiče. Ne čačkaj mečku, ne talasaj previše, budi zadovoljan sa mlekom i brašnom, eventualno parizer.

Iako su cesto jako nekompetentni, meni ovo gasenje sajta vise mirise na maliciozno ponasanje.
Mislim da tu nema neke posebne malicioznosti vec je u pitanju samo gluposti. Servis koji nude a koji nama treba je njima poslednja rupa na svirali. Da su hteli da budu maliciozni to su mogli do sada na mnogo nacina da odrade.

Sto se tice prometa, juce sam pricao sa agentom, kaze da im je opao promet (starogradnja je u pitanju) vise od 2x u odnosu na prvu polovinu prosle godine. Jos mi kaze da ide novogradnja ono sto je dogovoreno unapred u vecim projektima ali da se interesovanje za nove ugovore opalo (nije znao da mi kaze koliko)

Paradoksalno, ako je to istina, oglasene cene su porasle za nekih 3-5% u poslednja 2 meseca. Sta se desava, vise niko ne moze da pohvata.

Mislim da tu nema neke posebne malicioznosti vec je u pitanju samo gluposti. Servis koji nude a koji nama treba je njima poslednja rupa na svirali. Da su hteli da budu maliciozni to su mogli do sada na mnogo nacina da odrade.

Sto se tice prometa, juce sam pricao sa agentom, kaze da im je opao promet (starogradnja je u pitanju) vise od 2x u odnosu na prvu polovinu prosle godine. Jos mi kaze da ide novogradnja ono sto je dogovoreno unapred u vecim projektima ali da se interesovanje za nove ugovore opalo (nije znao da mi kaze koliko)
Pa naravno da im opao promet kad digli cene 20% ni sa cim izazvani... Inflacija stala, prica se o otpustanjima, krizi - hmm, sto ne bismo digli cene 20%? Zelim im da nista ne prodaju.

marinjo, slazem se sa tobom sa svime, osim ovo za 50 godina da sve zna. kod nas taj sindrom postoji od rodjenja
Istina, samo se tokom života to "sve znam" umnoži nekoliko puta. Ima tu i onaj slabićki sindrom, gde su ljudi nemoćni i nejaki, plašljivi da se suprotstave nečemu i onda im treba neka čvrsta ruka. Ja bi to sve palicama rasterao, ko bre sme da ruši državu, pa našeg precednika zove Tramp u pola noći da ga pita za savet...

Pa naravno da im opao promet kad digli cene 20% ni sa cim izazvani... Inflacija stala, prica se o otpustanjima, krizi - hmm, sto ne bismo digli cene 20%? Zelim im da nista ne prodaju.
Da to je bilo jedno iznenadjenje u januaru ove godine kad su naprasno podigli cene samo tako. Bez povoda bez realne osnove, sad ... vise mislim da je APP varijanta, doduse negde je i prolazilo. Vrlo moguce da se ceka razresenje politicke situacije a ni ovo sa Trampovim tarifama nece bas dobro da se odrazi na ekonomije.

slazem se, ali ljudi u globalu mogu da poveruje lazima ili svojim biasoima, dali bili za vucica ili protiv. kao i svaka polarizacija

ali najtuznije je od svega u stvari, sta god se desilo, je da mi unutar porodice, kao nukleus drustva, vidimo nepostojanje komunikacije i normalne diskusije.
po svojim prijateljima, vidim koliko imaju problema sa matorcima zbog studenata, jos vise sam zahvalan bogu sto su mi keva i cale, zdravi a i mnogo kul :cool:

tako da, najjaci challenge u srba sada, konvertovati majku, oca, babu i dedu da budu protiv vucka :D
konverzija babe i dede >>> blokade

Poslednja izmena:
Da to je bilo jedno iznenadjenje u januaru ove godine kad su naprasno podigli cene samo tako. Bez povoda bez realne osnove, sad ... vise mislim da je APP varijanta, doduse negde je i prolazilo. Vrlo moguce da se ceka razresenje politicke situacije a ni ovo sa Trampovim tarifama nece bas dobro da se odrazi na ekonomije.

evo kod mene u bloku 29, 123 kvadrata, 4500evra kvadrat. nema garazu. parket ceo mora se menja, wtf
jos nije u sred bloka, nego je blize ulici. ja ne znam da li je to uticaj svega + gradnje od bloka 26, ali nikako ali nikako ne vredi te pare

Koji bi se investitor tek tako upustao u novu izgradnju u trenutnoj politickoj situaciji, gradnja zgrade 3 godine minimum a svako malo imas eskalacije, blokade, rizik promene vlasti i mozda i ponistenja gradjevinske dozvole ili stopiranja izgradnje dok se sve proceslja itd itd.

evo kod mene u bloku 29, 123 kvadrata, 4500evra kvadrat. nema garazu. parket ceo mora se menja, wtf
jos nije u sred bloka, nego je blize ulici. ja ne znam da li je to uticaj svega + gradnje od bloka 26, ali nikako ali nikako ne vredi te pare
Kod mene u kraju starogradnja izbija na 3300, i to je starogradnja za totalno renoviranje, racunaj jos 500e po kvadratu minimum minimuma. S druge strane zgrade su stare, energetski neefikasne a prelazi se na obracun po potrosnji, vertikalne instalacije svakog trenutka mogu da popucaju ... Ne kapiram sta je tim ljudima u glavi.

Mislim da ljudi i koji su jedva skupili nesto, polako odustaju, vec su cene premasile svaku meru. Dok se ne isprazne dzepovi puni viska para i ne stane trziste zbog toga, nema pada cena. Sto se mene tice, samo moze da stagnira i da raste. Ako ne ide prodaja, gradice se manje i to je to, odrzavace se sve na istom nivou. Starogradnje je svakako sve manje i manje na oglasima (one koja je normalnog stanja), sve ostalo u starogradnji je prizemlje, potkrovlje i raspad sistema, stanovi koji su mesecima na oglasima. Jako tesko trziste za nekog ko zeli da se skuci, mislim da je teze nego ikada.

Vrh