Šta je novo?

Cene nekretnina

Nekad smo imali zdravu i kvalitetnu hranu, danas smo mnogo gori od Zapadne Evrope (ne znam za istocnu).
Tamo imas klase npr paradajiza, onu najgoru plasticnu, neku malo bolju i organski.
Ovaj najgori je kao u Srbiji.
Mada, vidim da se i kod nas pojavljuje kao neki Bio.
Cak i nas luk, ili Turski/Albanski ili odakle vec uvoze kad pojedem imam gorusicu, a Holandski crveni nemam. Pritom je Holandija sinonim za vestacku hranu, eto kakvo djubre mi jedemo.
Ne znam zasto sam vam ovo ispricao i kakve veze ima sa cenama nekretnina, ali ne moze da skodi.

NIje se pričalo o "zdravije za život" već o kvalitetu vazduha. Nebitna je Afrika eto uzmi Evropski kontinent, od 40 i kusur zemalja Evrope u kom procentu smo mi?
Prvi post na koji sam odgovarao je tvrdio da udisemo najnekvalitetniji vazduh na planeti, drugi post je rekao da je 70% planete zdravije za zivot od nas. Ako mislis da to nije tema, obrati se tim autorima
Ti isto dises taj isti vazduh kao i mi, nemoj da zaboravis to.
I?

Nekad smo imali zdravu i kvalitetnu hranu, danas smo mnogo gori od Zapadne Evrope (ne znam za istocnu).
Tamo imas klase npr paradajiza, onu najgoru plasticnu, neku malo bolju i organski.
Ovaj najgori je kao u Srbiji.
Mada, vidim da se i kod nas pojavljuje kao neki Bio.
Cak i nas luk, ili Turski/Albanski ili odakle vec uvoze kad pojedem imam gorusicu, a Holandski crveni nemam. Pritom je Holandija sinonim za vestacku hranu, eto kakvo djubre mi jedemo.
Ne znam zasto sam vam ovo ispricao i kakve veze ima sa cenama nekretnina, ali ne moze da skodi.
U EU je granica zamrzavanja mesa (ne znam kog bese) 6 meseci, kod nas je godinu dana. Pa neka ljudi sklope kockice odakle nam meso i kakvog kvaliteta i koliko je dugo bilo zamrznuto. Drzava bez standarda za hranu ne moze da bude zdrava drzava. Jescemo samo govna od kojih cemo da se razboljevamo.

Pročitaj. Postavio sam uporedo poskupljenje struje od 2021-2024 i zvaničnu kumulativnu inflaciju.
Ne postoji ni najmanja šansa da je poskupljenje struje bilo veće od inflacije. Zvanična inflacija je 34% a poskupljenje struje 44%. Pošto struja utiče na sve kao i gorivo koje plaćamo 30+% više od svih zemalja u okruženju, ne postoji ni teoretska šansa da je inflacija bila ispod 44%. To je neki minimum.
Da, ne verujem u državne podatke i mislim da je laž. Nismo imali ispod 8% inflacije predhodnih 5 godina štagod NBS fingirala. Slično očekujem i u 2025.
Ne moram da se vraćam 10 godina unazad. Poslednje 4 i već je otkriveno fingiranje podataka.

Znaci razlika u prosecnoj plati izmedju srbije i hrvatske je definitivno manja nego 2015. bez obzira sto si lajkovo clickbait slicicu koja tvrdi da je razkika veca? Lakuje se sve sto ide u prilog narativu propadamo, najzagadjeniji smo, najzaduzeniji smo, gori smo cak i od hrvatske makar bilo i netacno?

Znaci razlika u prosecnoj plati izmedju srbije i hrvatske je definitivno manja nego 2015. bez obzira sto si lajkovo clickbait slicicu koja tvrdi da je razkika veca? Lakuje se sve sto ide u prilog narativu propadamo, najzagadjeniji smo, najzaduzeniji smo, gori smo cak i od hrvatske makar bilo i netacno?
"lajkovo"

Kako ja da verujem bilo cemu sto napise covek koji napise "lajkovo"

Lidl je iz nekog razloga poceo da izbacuje jako kvalitetne proizvode i da iz zamenjuje manje kvalitetnim.
Imali su da se kupe cisti fileti aljaskog poloka, sada ima samo varijanta sa nekim paniranim sranjem, bio je dzem od sljiva 100% voce, isto takav i od kajsija, oba su izbacena.
Maslac nemacki koji je imao oko 80% mlecne masti, sada ima samo onaj sa 60%.
Imali smo ogromnu inflaciju, po paritetu kupovne moci smo i dalje iza Belorusije.
40% prihoda trosimo na hranu.
Nesto ne stima sa ekonomijom.
1746917001120.png

Ne treba da nam Hrvatska bude uzor.
Treba Slovenija i Rumunija za početak.
Moje mišljenje je nepromenjeno.
Ako je u Srbiji plata 300e a u Austriji 2000e. Porastu troškovi života za 500e i u Srbiji bude plata 800e a u Austriji 2500e. Razlika je ostala ista.

Trst, Barselona, London, Beč, Dubai, Milano, NY itd...
Oni kupuju tamo. I ne krije se više. "Kao" da je cilj isisati što više i skloniti iz Srbije. Sve po zakonu u skladu sa ugovorom.
Rimljani su imali kanalizaciju ali novogradnje od 2500 nemaju 🙂.
Ima smisla sve sto si napisao...

Vrh