Ako ljudi koriste proizvod A, a ti u potrosackoj korpi racunas samo proizvod B, ti onda mozes da dizes cenu proizvoda A koliko hoces i pljackas narod, i da to ne utice na inflaciju i potrosacku korpu. Samim tim zvanicna statisika je nastimovana i ne daje reaalnu sliku. Pa i ta zvanicna statistika ne govori previse u prilog tome da zivimo ne znam ni ja koliko dobro. Nemci sa 3 puta vecim platama u potrosackoj korpi imaju 3 puta veci budzet za transport, a plate su im dovoljno velike da trose samo 12% plate za hranu, za razliku od nasih 40%. Cak i za obrazovanje imaju 0.9% na platu od 3k evra (27 evra), a mi samo 0.26% na platu od 900 evra (2.24 evra). Jel hoces da kazes da je obrazovanje kod nas 10 puta jeftinije nego u Nemackoj? Nama je potrosacka korpa oduvek bila nerealna, a ona ucestvuje u racunanju inflacije (ili neka njena modifikacija), pa pozivanje na zvanicnu statistiku zaista izgleda smesno, kad svi znamo kako se zivi.
Pogledajte prilog 237240
Postoji statisika koja to pokazuje da je navodno malo porastao standard. Ta statisika istovremeno smatra da je tvojoj porodici dovoljno 140 dinara mesecno za troskove obrazovanja i 2.600 dinara mesecno za transport. Pa ti vidi koliko je realna ta statistika.