Šta je novo?

Cene nekretnina

Možda je bolje da usporedjujemo cene nekretnina u pomenutim zemljama?
Ljubljana je tu nekih 30ak% skuplja od Bg-a

Sve u svemu, koliko me je Rumunija pre neki mesec iznenadila jeftinicom, toliko me je Slovenija iznenadila skupocom, aj za usluge i restorane, to sam ocekivao, ali i za namirnice i robu.

Danas Rumun i pored nesto slabije plate ima vece kupovnu moc u odnosu na Slovenca. Obojica su na kraju jaci od prosecnog Srbina , da se razumemo, to i ne osporavam., samo je u slucaju Rumuna ta razlika veca a u slucaju Slovenca manja nego sto prosecna plata ukazuje.

Poslednja izmena:
Treba uporediti u okolnim glavnim gradovima ako postoje neki projekti poput BNV ili West 65 i tu cenu po m2, kao i cenu rente u takvim projektima kod njih.
Pa na kraju i samu dobit posle plaćanja poreza itd...

Sve u svemu, koliko me je Rumunija pre neki mesec iznenadila jeftinicom, toliko me je Slovenija iznenadila skupocom, aj za usluge i restorane, to sam ocekivao, ali i za namirnice i robu.

Danas Rumun i pored nesto slabije plate ima vece kupovnu moc u odnosu na Slovenca. Obojica su na kraju jaci od prosecnog Srbina , da se razumemo, to i ne osporavam., samo je u slucaju Rumuna ta razlika veca a u slucaju Slovenca manja nego sto prosecna plata ukazuje.

Lol.

Cene hrane u Sloveniji su otprilike iste kao u Srbiji. U Švedskoj 10% skuplje, u Rumuniji 20% jeftinije.

GDP per capita PPP u Rumuniji preko 50% viši, u Sloveniji skoro dvaput viši nego u Srbiji. Slovenija je prestigla Španiju i skoro stigla Italiju i Francusku, i tu je svako poređenje sa Slovenijom komično. Nažalost i sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom ili Bugarskom. Jedini gori đaci Albanija, Bosna i Makedonija.

Lol.

Cene hrane u Sloveniji su otprilike iste kao u Srbiji. U Švedskoj 10% skuplje, u Rumuniji 20% jeftinije.

GDP per capita PPP u Rumuniji preko 50% viši, u Sloveniji skoro dvaput viši nego u Srbiji. Slovenija je prestigla Španiju i skoro stigla Italiju i Francusku, i tu je svako poređenje sa Slovenijom komično. Nažalost i sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom ili Bugarskom. Jedini gori đaci Albanija, Bosna i Makedonija.

Lol na sta god da ti odgovaras. Pretpostavljam da samo hoces da potvrdis sta sam napisao posto lepo kazem da i Rumun i Slovenac imaju bolju kupovnu moc od Srbina.

A sa tom hranom po istoj ceni ne znam gde onda kupuju posto do sad nema namirnice, robe ili usluge ovde da sam je platio isto ili manje nego u Bgu.

Ljubljana perfekcija. Na sat vremena more, na sat vremena Alpi. Najjace prednosti to retko koja drzava ima realno.

Na vidikovcu nice nova zgrada vidikovac-vista odmah iza trznog centra Bazar. Pise da im je sajt u pripremi. Da li neko zna nesto vise o tome?

Slike

Prilozi

• IMG_20250423_200608.jpg
    IMG_20250423_200608.jpg
    118,6 KB · Pregleda: 44
  • IMG_20250423_200520.jpg
    IMG_20250423_200520.jpg
    138,6 KB · Pregleda: 45
Ne pratis lore, zar ne rece Sale da je 800 din kilo kod nas, hoces reci da laze?

Tamidje, ovde je vec cinjenica da kod nas nema ‘pravih akcija’ kako sad odjednom ovde akcija?

Al ok, aj da i ti imas za sta da me uhvatis, evo rendom:

Pogledajte prilog 236120

Pogledajte prilog 236122

Pogledajte prilog 236123
Pogledajte prilog 236124
Fala bogu svi imamo internet pa baci pogled na cenoteku koliko je sve ovo kod nas lol
Sta je ovde skuplje nego kod nas? Ček da odem Ja u naš Merkator da ti slikam cene :D

Pesme su kod nas skupe. Bez crvene neće ni da guknu. Ne znam kako je u deželi, čini mi se da tamo nema stare dobre pesme, ni igranke, ni posela.
A ipak živeh među tim tuđim svetom kao tujec i čitah neke glupe knjige!

Bukv sve, i to bas solidno
Pa ja nešto ne vidim, kod njih ulje 180din, kod nas 200-300. Smoki je čini mi se skuplji mada to zavisi i u kakvu si radnju ušao tamo, koku ne konzumiram pa ne mogu da kažem, milku takodje al čini mi se da je ova oreo toliko i kod nas, možda i skuplja a tek ova od 300gr, badvajzer 7e 6kom tj 1,166e iliti 136din po limenci, kod nas 110-150din. Šta je to sve solidno mnogo bukvalno sve?

Vrh