Daješ primere proizvoda koji su štetni po zdravlje, koga briga koliko koštaju. Što ne pišeš o legalno kupljenim cigarama kod nas i u Holandiji- prilično sam siguran da su kod nas višetruko jeftinije, pa mi to opet nije nikakav argument jer ih ne bi koristio sve i da su besplatne. Posebno čudna mi je komparacija sa cenom nekretnina, jer u svim tim zemljama gde je Nutella jeftinija nego kod nas, nekretnine su daleko skuplje, tako da je potpuno nejasno šta želiš da dokažeš.
Cigare su jeftinije u Srbiji. Tačno. Da li je to dobro ili loše (za mene loše) različiti ljudi će imati različito mišljenje.
Ovi opšti proizvodi, koje ti iako ne kupuješ, određuju cenu i tih proizvoda koje ti kupuješ.
Nekretnine nisu daleko skuplje, i to je cela poenta priče. Zašto su cene nekretnina u državama gde su plate 1.5x, 2x, 3x veće uporedive sa Srbijom. I onda vi krenete sa vašim spin pričama, ta nije to centar X grada, mnogo hladno, oblačno, mnogo stranaca, malo stranaca, i šta sve ne. Pošto sve te stvari ne mogu da se izmere, uzimaju se najbanalnije stvari kao što su Milka i Nutela da vam se pokaže da nešto nije u redu.
Kad shvatite da nema smisla za Nutelu i Milku, možda, ali samo možda, jednog dana i dobacite do toga zašto se to dešava i sa nekretninama.