sutraw
Advanced
- Učlanjen(a)
- 29.03.2023.
- Pohvaljen
- 14.202
Kad su beše pale cene nekretnina ...? 2009..2010..??..a posle toga ?
Padale su od 2009-2015.
Kad su beše pale cene nekretnina ...? 2009..2010..??..a posle toga ?
Mene zanima i kada su pre toga?Kad su beše pale cene nekretnina ...? 2009..2010..??..a posle toga ?
Ok...znači kada padnu cene u AMERICI ....cekamo 2 godine da dođe kriza do nas..i tada puca balon ?Srbija baš i nema istoriju tržišta koju možemo da posmatramo jer ovde nije bilo slobodnog tržišta stanova ranije. Možemo da gledamo USA npr.
Nismo trebali kupovati..trebali smo čekati....opravdanje za one koji nisuMene zanima i kada su pre toga?
Za vreme svetskih ratova?
U Nemačkoj kao i u NL imaš pravo da dižeš cenu rente svake godine u skladu s inflacijom. Tačno je da imaš ljude koji su ušli 2000 u stan pa je došlo do zamene DM u euro pa onda ni sa inflacijom ne mogu da dođu do većih cena. Ali takav je % jako mali.
Samo mi nije jasno zašto misliš da kriza na berzi će imati ikakve posledice odmah na naše tržište nekretnina?! To da bude narativ jedno godinu dana da je kriza da sve pada onda će biti kao pre 2 godine da će cene samo ostati na ovom nivou (za novogradnju pričam). Jedina prednost kriza je što možeš da biraš duže stan i da ne moraš da kupiš i odlučiš sve u 5 minuta kao što je bilo. Po meni da se nastavi pad berzi i ove godine čak i do kraja godine ja mislim da se cene stanova neće pomeriti kod nas u BG. Sledeće godine možda ali ove nema mešanja.
Ok...znači kada padnu cene u AMERICI ....cekamo 2 godine da dođe kriza do nas..i tada puca balon ?
AHa...ok...? Aj pa cu sacekam ...
Koliko ukupno za tih 6 godina...10,8% ?Padale su od 2009-2015.
Koliko ukupno za tih 6 godina...10,8% ?
Cekaš 6 godina...verovatno i više a verovatno kupiš kad ponovo pocne da raste..u stvari sacekaš da vidis dal stvarno raste...pa kad piraste za 10% tek onda kupiš jer si cekao da stane rast...bla bla blaaa...i ?????
Ko je lud ovde? Pa nisam malouman da ne znam kako to ide.
Kako si znao kad je pik ? Kako si znao da prestaje pad i da posle 6 godina čekanja treba kupiti ?Preko 20%.
Kako si znao kad je pik ? Kako si znao da prestaje pad i da posle 6 godina čekanja treba kupiti ?
Koliko ukupno za tih 6 godina...10,8% ?
Cekaš 6 godina...verovatno i više a verovatno kupiš kad ponovo pocne da raste..u stvari sacekaš da vidis dal stvarno raste...pa kad piraste za 10% tek onda kupiš jer si cekao da stane rast...bla bla blaaa...i ?????
Ko je lud ovde? Pa nisam malouman da ne znam kako to ide.
Ne bi jer si živeo u njemu. A sad taj isti sto je bio 3k je 5k ili 4500. Tako da... U plusu si debelom. Ko kupuje stan da ga proda za 3 god bolje da je na berzi ako hoće flipovanje.![]()
Cene nekretnina u Srbiji od 2009. pale za oko 40%
Cene nekretnina u Srbiji od 2009. pale za oko 40%www.ekapija.com
Zamisli situaciju da si kupio stan 2009 po ceni od 3000e po kvadratu i 2012 taj isti stan košta 1800e po kvadratu, pa ujeo bi se za ja*a.
Ko je znao da treba cekati ? Ti ?![]()
Zamisli situaciju da si kupio stan 2009 po ceni od 3000e po kvadratu i 2012 taj isti stan košta 1800e po kvadratu, pa ujeo bi se za ja*a.
Ne razumeju oni toNe bi jer si živeo u njemu. A sad taj isti sto je bio 3k je 5k ili 4500. Tako da... U plusu si debelom. Ko kupuje stan da ga proda za 3 god bolje da je na berzi ako hoće flipovanje.
Kada su se vratile cene na iznos isti od 2009?![]()
Nemam mogucnost da uzmem kredit. Gledam neki 7+ u zemunu vidim da se moze uklopit nekako samo ne znam jel su fake.Imaš za učešće. Poduplaj budžet i uzmi kredit i možeš za 250k da biraš sve što hoćeš i na NBG i novogradnju. S 130k nemoj ni da tražiš. Bolje idu u banku i raspitaj se o uslovima za kredit s učešćem od 50%.
2019 godine. Deceniju kasnije.Kada su se vratile cene na iznos isti od 2009?
Kod flipovanja stanova onda da, tu su loše prolazili preprodavci koji se time bave, to jest morali su da čekaju godinama da je ponovo prodaju i da zarade, ali ti tu nekretninu i tada izdaješ, 6hod je izdaješ dok pada njena cena.
Izgleda gledam iz svog ugla i pod investicionom nekretninom smatram da ću je izdavati i da je neću prodati u narednim periodu, to jest ni ne razmišljam o njenoj prodaji.
Eventualno ovde prodam da bi kupio bolju ili u drugoj državi, pa jedino tu bi i kalkulisao nekad u budućnosti.
Onaj ko je kupio za život na 10-15 god šta njega briga što je pala cena, možda ti je krivo jer u tom piku pada mozes da razmisljas kako si mogao bolji i veci stan sa tim parama da kupiš, ok to kontam zato neki i čekaju za kupovinu.
Ipak je to životno pitanje i teškom mukom zaradjene pare, zato je tolika i nervoza oko cena nekretnina.
Samo mislim da su neki ljudi posedeli od tolikog čekanja pucanja balona i da se treba fokusirati na druge stvari, ali ajde, razumem sve.
2000e 2009 godine i 2000e 2019 nije isto. Trebalo je preživeti tih 7 kriznih godina. To nije malo. Dobar deo radnog veka.Užas ova tema, čim se neko drzne da protivreči perma bullovima, odmah krene napadanje.
Procitaj teme vezano za 7+ itd na forumu, dosta su negativna iskustva bila ljudi sa investitoromNemam mogucnost da uzmem kredit. Gledam neki 7+ u zemunu vidim da se moze uklopit nekako samo ne znam jel su fake.
Ja mislim da te napada samo mickoUžas ova tema, čim se neko drzne da protivreči perma bullovima, odmah krene napadanje.
Ja mislim da te napada samo micko