Suzuman
Advanced
- Učlanjen(a)
- 11.03.2024.
- Pohvaljen
- 6.462
Kanarska ostrva, da se malo i poživiA šta s tim parama od prodaje ?

Kanarska ostrva, da se malo i poživiA šta s tim parama od prodaje ?
Eto Nemaca da zamene Ruse i Ukraince![]()
Kirije paprene, a stanova nigde: Građevinska industrija u Nemačkoj u dubokoj krizi
Kirije paprene, a stanova nigde: Građevinska industrija u Nemačkoj u dubokoj krizin1info.rs
Normalno..kad nemas pametno onda lupišKanarska ostrva, da se malo i poživi![]()
Po navici.Normalno..kad nemas pametno onda lupiš
U Nemackoj, onima koji malo zaradjuju, a placaju skupe kirije, drzava subvencionise troskove najma, uz to dobijaju novac za svako dete, pa je slika malo drugacija.![]()
Kirije paprene, a stanova nigde: Građevinska industrija u Nemačkoj u dubokoj krizi
Kirije paprene, a stanova nigde: Građevinska industrija u Nemačkoj u dubokoj krizin1info.rs
Najbolja opcija je da se skupi par ljudi, kupi plac u Krnjači, Borči i slično oko Beograda, ili na trasi pruge NBG- Inđija. Sazida se zgrada, samo za izdavanje. Imas "nabavnu" cenu kvadrata, možeš da imaš sive kvadrate za izdavanje u potkrovlju, organizuješ sa partnerima održavanje zgrade, možeš da ponudiše niže cene u kriznim vremenima da ne bude prazno itd. Možeš u nekom trenutku da organizuješ stan-na-dan kad je turizam u naletu.I ja čekam odgovor na to gde je bolje onda kupiti nekretninu za izdavanje sa boljim ROI u kojoj državi ili gradu?
Ok ima i drugi vidova ulaganja ali na ovoj temi pričamo o nekretninama i ljudima koji hoće u nekretnine tako da ulože a ne u berzu, zlato, proizvodnju, firmu, obveznice, fondove itd...
A sta znati malo zarađivati? Problem je što je nekadašnja "srednja klasa" u EU danas na nivou socijale. Neko ko ima 3000 eur neto u Minhenu, što je plata bolja od onog sto zarađuje 50% zaposlenih u Nemačkoj, teško da može da priušti stan u Minhenu. Ako bi se tako gledalo, bar 90% ljudi bi trebali da imaju neku vrstu subvencije.U Nemackoj, onima koji malo zaradjuju, a placaju skupe kirije, drzava subvencionise troskove najma, uz to dobijaju novac za svako dete, pa je slika malo drugacija.
U Nemačkoj takodje na osnovu veličine porodice to jest koliko ima članova mora da se živi u odgovarajućoj veličini nekretnine za te subvencije, tako mi je rekao kum kojem se tamo porodila žena.U Nemackoj, onima koji malo zaradjuju, a placaju skupe kirije, drzava subvencionise troskove najma, uz to dobijaju novac za svako dete, pa je slika malo drugacija.
Postoje tabele na osnovu kojih se određuju subvencije.A sta znati malo zarađivati? Problem je što je nekadašnja "srednja klasa" u EU danas na nivou socijale. Neko ko ima 3000 eur neto u Minhenu, što je plata bolja od onog sto zarađuje 50% zaposlenih u Nemačkoj, teško da može da priušti stan u Minhenu. Ako bi se tako gledalo, bar 90% ljudi bi trebali da imaju neku vrstu subvencije.
Subvencija se određuje na osnovu primanja i visine kirije, a niko ti neće izdati mali stan, ako imaš veliku porodicu.U Nemačkoj takodje na osnovu veličine porodice to jest koliko ima članova mora da se živi u odgovarajućoj veličini nekretnine za te subvencije, tako mi je rekao kum kojem se tamo porodila žena.
Dobro sam odgovor niže, sve ok.Neko ko ima 3000 eur neto u Minhenu, što je plata bolja od onog sto zarađuje 50% zaposlenih u Nemačkoj
3000 evra neto je iznad nemačkog proseka, pa logično da većina zarađuje ispod tog iznosa.Imaš za ovo neku statistiku, ili si ispalio onako iskustveno?
Ne znam, zato i pitam. Znači medijalna neto plata mora da im je značajno ispod tog iznosa... Zanimljivo.3000 evra neto je iznad nemačkog proseka, pa logično da većina zarađuje ispod tog iznosa.
Medijalna 2,296 neto, a prosečna 2,662 evra neto.Ne znam, zato i pitam. Znači medijalna neto plata mora da im je značajno ispod tog iznosa... Zanimljivo.
Ja bih samo dodao, kupus, pavlaka i malo ljuto.Najbolja opcija je da se skupi par ljudi, kupi plac u Krnjači, Borči i slično oko Beograda, ili na trasi pruge NBG- Inđija. Sazida se zgrada, samo za izdavanje. Imas "nabavnu" cenu kvadrata, možeš da imaš sive kvadrate za izdavanje u potkrovlju, organizuješ sa partnerima održavanje zgrade, možeš da ponudiše niže cene u kriznim vremenima da ne bude prazno itd. Možeš u nekom trenutku da organizuješ stan-na-dan kad je turizam u naletu.
Sve ostalo je nužno zlo zbog inflacije...
Ima u Zarkovu dupleks za 120.000.Lepo vas pitam sta mogu u radijusu od 8km od centra grada za 120k eura, vi se zaje*******avate.
Otišao stan u jerkovicu 120 000 evra 55m2 plus lodja 6 m2 podrum gratisTreba i meni pomo tu oko 130k EUR jel ima neki investitor siguran da se ne jurimo i da kvalitetno gradi? Jel postoji to za ovaj sitnis?
Koliki vi hocete stan za te novce? Jel imate više detalja, uknjižen, suteren, u izvornom stanju, novogradnja, lokacija, garsonjera, jednosoban od 25m2, spreman za useljenje sa nameštajem itd...?Ok Uros je rekao u radijusu od 8km od centra, iskreno ne znam šta se podrazumeva pod centar u Begradu, Knez Mihajlova?
Za 120k i 130k moze da se nadje stan u Beogradu.
Kao što je ranije Pera govorio da ne može za manje od 2k eur/m2 da se nadje stan u Beogradu, pa mi je trebalo 2-3min da nadjem primere i to solidnih stanova u Gandijevoj ulici čini mi se....
Ja bih centar gledao kao trg republike pa sve merio od njega, nekako mi to ima najvise smislaKoliki vi hocete stan za te novce? Jel imate više detalja, uknjižen, suteren, u izvornom stanju, novogradnja, lokacija, garsonjera, jednosoban od 25m2, spreman za useljenje sa nameštajem itd...?Ok Uros je rekao u radijusu od 8km od centra, iskreno ne znam šta se podrazumeva pod centar u Begradu, Knez Mihajlova?
Za 120k i 130k moze da se nadje stan u Beogradu.
Kao što je ranije Pera govorio da ne može za manje od 2k eur/m2 da se nadje stan u Beogradu, pa mi je trebalo 2-3min da nadjem primere i to solidnih stanova u Gandijevoj ulici čini mi se....
U Nemačkoj takodje na osnovu veličine porodice to jest koliko ima članova mora da se živi u odgovarajućoj veličini nekretnine za te subvencije, tako mi je rekao kum kojem se tamo porodila žena.