Šta je novo?

Cene nekretnina

Bez tenzije ljudi. Svako ima prava da mu se ne sviđa ovaj odnos cena-kvalitet (jer i nije nešto, da se ne lažemo), i da odlaže kupovinu koliko mu je volja. Jeste, može da poskupi dalje, a može i da te boli uvce da kupiš.
Svako zna svoje.

Baš tako. Kupuje se kad možeš i kad je kriza najbolje još. Ja ne mogu prezaliti što nisam uzeo u koroni u K-distriktu stan. Cena bila 2750 e plus PDV.... Ja rekao još ženi idemo da uzmemo stančić lokacija super sve odlično cena dobra. Ona kao pa kriza je ne znamo ništa, kuću još nismo isplatili... Roditelji isto na mene ti si lud u krizi ceo svet ti bi stan uzimao. Svi zaključani, itd... I ja odustao... Ok isplatio sam kuću u NL ali daleko bi mi profitabilnije bilo da sam uzeo stan u K-distriktu! Ko god ne misli prodavati stan idućih 10 godina (nezavisno da li je investicioni ili za sopstvene potrebe) nema šta da brine oko krize ili isplativosti investicije!
eh šta je sve moglo da se kupi u to vreme za te neke pare, oko 3k eur. K district, zgrade na vračaru po lozničkoj, wellport, petica itd...ali avaj...

Mene opterećuje ekonomija u svetu. Poslednji put smo imali tarife 1970-1980 (samo delić ovoga danas) a pre toga 1930 godine (slično kao danas, 20k+ proizvoda) . Bez obzira na cene nekretnina.....to su izgubljene decenije i nekvalitetan život. Mrcvarenje. To je bezveze.
Mnogo dugo je bilo jeftinog od strane države "poklonjenog" keša. Svi su već 40+ godina pametni. Uzmu kredit i pojede inflacija u dužem roku. Tarifama država uzima nazad ono što joj pripada.
A definitivno idemo ka smanjenju potrošnje. To je očigledno. Dalja poskupljenja robe uz smanjenje potrošnje (stagflacija). Čuvajte poslove koliko možete.
A da, samo jedna stvar......u prethodnim krizama nismo imali AI koji ubija bele kragne ovako brzo.
Kako sam gledao, obveznice su sad prava stvar. I ašov, lopata, grabulja, bašta iza kuće ako se ne izvučemo nekako.

Onaj lik što sam pričao da uzima 40 i nešto kvadrata sa garažom za 240k......e pa predomislio se..... uzeo malo veći stan 50 i nešto kvadrata sa garažom za 270k 🤦. Rata oko 1200e 🤦.

Nemam mogucnost da uzmem kredit. Gledam neki 7+ u zemunu vidim da se moze uklopit nekako samo ne znam jel su fake.
Sta znaci fake? Imaju 3 zavrsena veca projekta po Zemunu, mozes uzivo da vidis na sta lice.
Procitaj teme vezano za 7+ itd na forumu, dosta su negativna iskustva bila ljudi sa investitorom
To sto se ljudi za 7+ zale su banalne stvari u odnosu na probleme na drugim projektima.

@Salev85 @Defke

Svako ima svoje merilo sta je prihvatljivo a sta nije, ja sam samo rekao coveku da pogleda da vidi da li je njemu to OK u odnosu na cenu i lokaciju, ne treba sad ulaziti u preterane rasprave.
Ja nemam nameru npr nikoga da ubedjujem da kupi stan gde sam i ja kupio, jer to sto je meni prihvatljivo da zivim par godina na gradilistu znam da drugima nije itd, samo sam coveku rekao da procita temu da se informise.

Ne brinite se, krize će kadtad biti, i cene nekretnina će padati.
Samo... Pre toga će cene skočiti jednom, pa još jednom, pa još jednom, i posle kad budu pale biće kao akcija po radnjama u šoping centrima.
30% na jučerašnju cenu uvećanu preko noći za 25%. Navali narode!
Sta ako se ovo vec desilo? :)

@Salev85 @Defke

Svako ima svoje merilo sta je prihvatljivo a sta nije, ja sam samo rekao coveku da pogleda da vidi da li je njemu to OK u odnosu na cenu i lokaciju, ne treba sad ulaziti u preterane rasprave.
Ja nemam nameru npr nikoga da ubedjujem da kupi stan gde sam i ja kupio, jer to sto je meni prihvatljivo da zivim par godina na gradilistu znam da drugima nije itd, samo sam coveku rekao da procita temu da se informise.
I ovde i na temi projekta navodis na zakljucak, ne predstavljas bas tako neutralno. Naravno da svako treba da istrazi sam.

Zar ti nisi otisao sa foruma (jedno 5 puta)?
Baš nam je bilo lepo. Izgubili se maltene promoteri i prodavci. I da je poneko ostao, oni ljigavi i agresivni su makar otišli i nisu pisali neko vreme. Milina. Ostala je normalna diskusija bez agresivnog nametanja mišljenja. Piše se tu o cenama, ekonomiji, stanju u svetu itd. Zanimljive stvari. Normalne.

Baš nam je bilo lepo. Izgubili se maltene promoteri i prodavci. I da je poneko ostao, oni ljigavi i agresivni su makar otišli i nisu pisali neko vreme. Milina. Ostala je normalna diskusija bez agresivnog nametanja mišljenja. Piše se tu o cenama, ekonomiji, stanju u svetu itd. Zanimljive stvari. Normalne.
Buraz nisi toliko dugo otišao, vratio si se za par sati bukv.

2000e 2009 godine i 2000e 2019 nije isto. Trebalo je preživeti tih 7 kriznih godina. To nije malo. Dobar deo radnog veka.
Ovo se slazem, nije ista kupovina nekog ko je siguran u svoj posao i nekog ko će jedva uspeti na kredit da uzme stan, pod pretpostavkom da će sve biti super i ići uzlaznom putanjom u budućnosti, povišice, bonusi, napredovanja, izdavanja itd...
Individualno je i prvo treba sagledati to.
Svakako kada se uzme kredit onda moraš i više da se trudiš u poslu i napredovanju ali ajde to su druge teme.

ja kako vidim za neke stanove se jos nije vratila cena :D
kod arene je islo za 4k 2008
Nisam znao, iskreno ne znam ni kako su se u NS-u kretale tada cene, tek sam postao punoletan tada.
Najranije priče uopšte o ceni nekretnina mi je bila cifra od 30k maraka za garsonjeru u NS-u na najboljim lokacijama i dugo sam se vodio tom cifrom(i moji u okruženju) od 1000 maraka pa kasnije eura za m2. Nismo tada ni pričli o Beogradu i njegovim cenama, niti sam znao nekog da tamo kupuje.
Sada u NS-u računaju mnogi kao donji limit sa kojim kreću u računanje cene je 2000eur/m2, za Beograd 20% skuplje ako ne računamo te luks projekte.

Eh tad je to bila novogradnja :D Koliko sad vredi novogradnja kod Arene :kum:
novogradnje kod arene nema, osim jednog jedinog projekta koji kao takav ne bi trebalo da bude reper za tržište...da je gradnja dinamičnija i da ima više projekata verujem da bi bilo oko 5k

To kod Arene je bas bilo anomalija tad. Belvil je tad bio duplo jeftiniji a danas je skuplji od bloka 29. Plus je Belvil cini mi se dosta bolje ostario.

Mislili ljudi pičiće koncerti svake nedelje pa ce se ubiti od izbajmljivanja.

Vrh