Šta je novo?

Cene nekretnina

Svašta, kako takve banalizacije doprinose konstruktivnoj razmeni. Naravno da nije održivo da svi rentaju nekretnine i da ne postoji industrija u kojoj je jedina aktivnost gradnja stanova za dalju rentu. Medjutim, reći da je rentiranje loše za ekonomiju je potpuno neutemeljeno i pogrešno. Mnogo toga se renitra ne samo stanovi. Najveći deo poslovnog prostora je u renti, čak i osnovna sredstva kojima indistrijske firme proizvode svoje proizvode-razne mašine, postrojenja, čak i automobili se ne kupuju u vlasništvo već renteiraju kroz različite oblike lizinga. Kako neko može da kaže da je sve to loše i negativno, meni nije jasno.
Ružna devojka če uvek reçi da lepota nije važna....i nikad neče biti ljubomorna..baš nikad
Kažes ko covek da nemaš ..nečeš ili nisi sposoban da kupis...jednostavno.
Samo mi nije jasno sta radiš na ovoj temi ?

Svašta, kako takve banalizacije doprinose konstruktivnoj razmeni. Naravno da nije održivo da svi rentaju nekretnine i da ne postoji industrija u kojoj je jedina aktivnost gradnja stanova za dalju rentu. Medjutim, reći da je rentiranje loše za ekonomiju je potpuno neutemeljeno i pogrešno. Mnogo toga se renitra ne samo stanovi. Najveći deo poslovnog prostora je u renti, čak i osnovna sredstva kojima indistrijske firme proizvode svoje proizvode-razne mašine, postrojenja, čak i automobili se ne kupuju u vlasništvo već renteiraju kroz različite oblike lizinga. Kako neko može da kaže da je sve to loše i negativno, meni nije jasno.
Sve to što si naveo ide ka plaćanju poreza i zapošljavanju novih ljudi. Renterijerstvo Žika izdaje Miki nema nekog smisla, pogotovo kao što se ovde priča da je samo renterijerstvo isplativo i pošteno, a biznis ne.

Rentijerstvo je toliko dobro za ekonomiju da bi rentijeri trebalo da dobijaju subvencije.

Bogme, situacija se steže.
1. Evro jača, te je pritisak na dinar sve veći (a uvoz skuplji). Devizne rezerve za dva meseca smanjene za 750 miliona, što po meni nije sa šalu.
2. Očigledno su troškovi "bezbednosti" značajno povećani. Transfer budžeta sa obrazovanja na policiju i nadzor. We don't need no education.
3. Strane investicije do kraja godine su upitne do bola. Zasad samo zatvaranja, otvaranja niđe
4. Turizam? Ugostiteljstvo? U prve dve nedelje februara manje gostiju za 16-20%... Uz poskupljenja od 10% i jače.
5. Međunarodni sajam SEE otkazan, verovatno uz to i drugi kulturni događaji, eksurzije, mature.
6. Domaća i strana potrošnja je verovatno u celosti u padu, iako za ovo nemam podatke pa neću da tvrdim. Sad u subotu samo bukvalno imaš objekata koji nisu videli čoveka...
7. Školstvo!?

Otprlike od onora sto se primećuje na prvi pogled.

Kreće kriza koju će izvaditi vradović, noći će u Srbiji i po nekoliko puta dnevno, da stignemo Budimpeštu. Uglavnom, nije za šalu, tek će da se steže kaiš, a država samo gleda kako da namakne pare od privatnika.

Vrh