Može i u akcije Nvidie i Amazona, recimo. Popust, još malo pa nestalo.Novac mora da se slije negde a nema gde nego u cigle.
Imaš i Teslu na -50%.....samo što moraš unapred da znaš po kojoj ceni ćeš kupiti. Milan Tarot fazoni i NBS zakoni.Može i u akcije Nvidie i Amazona, recimo. Popust, još malo pa nestalo.
Sad kad je situacija krenula da se lomi, slabo se diskutuje svetska ekonomska situacija. Tako to izgleda biva. I dok se odlučiš šta ćeš - puf!
Zum, zum i odeee! Pitaj boga kolika je ta brzina![]()
Prodje 10 godina. Prodaš i to je to.Da li je iko prošao kroz proces prodaje nekretnine pa kupovine druge i da se "oslobodio" plaćanja poreza na kapitalnu dobit na ovu prvu?
Kako to funkcioniše?
Tako je, jako dugo se ceka na rok zavrsetka, a u celom tom procesu je kupac totalno nezasticen. Ako odustanes, uglavnom se pola ucesca zadrzava (10%). A ako projekat pukne, onda si u problemu, jer pare naplatiti neces.Kvalitet i nekako ali najveci problem je rok zavrsetka radova..min 3 godine sada i duže...Stavis u ugovor rok ali prekoracenje njema konsekvece ...ne prihvataju ...oš neš nemoraš
Upravo se o ovome radi i zbog toga su tako jake cene starogradnje.Tako je, jako dugo se ceka na rok zavrsetka, a u celom tom procesu je kupac totalno nezasticen. Ako odustanes, uglavnom se pola ucesca zadrzava (10%). A ako projekat pukne, onda si u problemu, jer pare naplatiti neces.
A naravno, ako ti neces da kupis pod tim uslovima, ima ko hoce i onda se investitori tako i ponasaju, u skladu sa situacijom u kojoj su.
Brze moras da donosis odluku da li da kupis neki stan ili ne, nego koju vrstu pice ces da narucis kad jedes.
To i drzi cenu starogradnjeTako je, jako dugo se ceka na rok zavrsetka, a u celom tom procesu je kupac totalno nezasticen. Ako odustanes, uglavnom se pola ucesca zadrzava (10%). A ako projekat pukne, onda si u problemu, jer pare naplatiti neces.
A naravno, ako ti neces da kupis pod tim uslovima, ima ko hoce i onda se investitori tako i ponasaju, u skladu sa situacijom u kojoj su.
Brze moras da donosis odluku da li da kupis neki stan ili ne, nego koju vrstu pice ces da narucis kad jedes.
Uvek kazu da ima jos 2-3 samoE i tu dolazimo do psihologije, ukoliko Investitor pusti sve stanove u prodaju odmah i na početku ne ide dobro prodaja, kupci su bojažljivi i neće da kupuju nego čekaju da odmakne gradnja. Prilikom odmicanja gradnje se dešava da su im prodati željeni stanovi.
Mislim da je marketing prodaja jako uznapredovala pa se zato puštaju odredjeni stanovi na prodaju po fazama, prodajni dani itd...
Da ne pričam o čas naznačenim rezervisanim stanovima pa te onda ipak zovu da su slobodni itd...Možda se stanovi za koje je dosta ljudi zainteresovano čuvaju za kasniju fazu da bi se skuplje prodali, a prvo se nude oni za koje je manje interesovanje.
Nekim ljudima presedne sve to pa odustanu, dok neki kupuju tada brže i odluče se brže za kupovinu nego za odabir letovanja, meni je sve to u početku bilo začudjujuće, ali to se dešava na tržištu.
E jeeebg....putaj Suzu za sledeči put ..da te naučiJedanput mi se desilo da mi Investitor vlasnik firme kaže mogu da čekam do sutra, kao izgovor najavljeno mu je prekosutra od strane kupaca obilasci stanova i traže slične strukture stana kao ti, pa mogu da te čekam samo do sutra.
Kažem mu jel možeš 2 cela dana - do kraja nedelje da mi rezervišeš stan jer sam zaintereaovan i znao je koliko sam zainteresovan(čuo se i zvao ga je agent prodaje itd), kaže pa ti već sada možeš odlučiti, ne mogu, jer imam baš mnogo zainteresovanih znaš ti vrlo dobro kako funkcioniše u gradjevini si, reko dobro onda ništa od kupovine i to je to.
Posle mi i agent kaže ma težak je i šta da ti kažem, stan nije bio prodat narednih par meseci a možda i duže...
Žena htela taj stan, još mi govori nemoj da se iznerviraš kada budeš pričao sa Investitorom treba nam taj stan, ja došao kući iznerviram ona kaže znači ništa od stana, ništa![]()
Uleteo je meni posle mnogo bolji stan i složile su se sve kockice, Investitor je bio što se prodaje tiče odličan i njegov prodajni tim, što me je oduševilo u današnje vreme.E jeeebg....putaj Suzu za sledeči put ..da te nauči
Pa i ovde nas uce oni koji u životi m2 nisu kupili.....Bahatost..neznanje....pokusaš sve to da izbegneš ali opet trenutak odluke..nekoliko kockica i ne osvrces si vise....Uleteo je meni posle mnogo bolji stan i složile su se sve kockice, Investitor je bio što se prodaje tiče odličan i njegov prodajni tim, što me je oduševilo u današnje vreme.
Jednostavno tako mi je bilo i sa agentima nekretnine za prodaju, iznerviram se što ne znaju osnovne stvari i nekako nemaju volje a ni znanja, bilo je izuzetaka naravno.
Valjda volim i hoću da saradjujem sa nekim kada je neko korektan, stručan(ili iskren i potrudi se da nabavi podatke) i kada ima volje i to mi je ogroman plus.
Ovako se ljudi osećaju kao ovce za šišanje i ta bahatost odvlači ljude, zato i jesu izmedju ostalog iznervirani što se tiče kupovine nekretnina.
Presedne ta kupovina posle nekog vremena umesto da je to neki lep čin, kupuješ za sebe i porodicu stan.
Naravno tako je i sa starogradnjom i vlasnicima takodje, neki se ponašaju kao lordovi jer poseduju stanove koji su pa čak i nebezbedni i u očajnom stanju
Ni banke nisu bolje, službenici ne znaju ni da lepo objasne niti kažu sve detalje oko stambenog kredita.
“Something went wrong”