Šta je novo?

Cene nekretnina

Ja otkad živim i radim na Nbg procvetao sam ki čovek. Posao me ič ne umara. Stoga s lakoćom mogu da glumim vatrogasca čim otvorim oči.

Korporacija je kao Swedska. Prosecan i ispod-prosecan covek moze da ima pristojnu platu i ogranicenu odgovornost, ali nadprosecnog coveka moze da gusi, on bolje pliva u manjem kolektivu sa vise para i vise odgovornosti. Zato ja radim u korporacijama :LOL: ne kukam mnogo, ogrebem se za korporativni rucak tu i tamo... Da kazem da su stanovi na NBG iznad mogucnosti zaposlenog u korporaciji.

Pitanje je jednostavno - ako top 1% po primanjima moze da priusti i kupuje stanova na lokacijama koje su prosek, sta mozes da konstatujes u vezi sa tim ko kupuje na lokacijama koje su top 1% i gde treba da kupuje prosek po primanjima?
Iskreno, ne sećam se gde je to kupio stan, ali Novi Beograd svakako nije više prosek.

Ćak nije bio prosek ni u bivšoj SFRJ.

Vračar, Stari grad, Savski Venac i Novi Beograd svakako nisu prosek za srpske prilike, pa čak ni za beogradske.

Da izuzmem Ledine, koje su i ispod proseka. Ali mogu da se dodaju delovi Zemuna, Zvezdare i Palilule u iznad prosek.

Sad ne znam, možda ljudi gledaju okolinu Hotel Jugoslavije kao prosek.

Iskreno, ne sećam se gde je to kupio stan, ali Novi Beograd svakako nije više prosek.

Ćak nije bio prosek ni u bivšoj SFRJ.
Bogami u bivsoj SFRJ je Nbg bio nedodjija, ko se seca vremena kad nije bilo ni bulevara Zorana Djindjica, kada je pored pruge bila pustinja... Nbg je bio poluizgradjen i imao je laskave nadimke tipa 'kolektivna spavaonica' i sl... poslovne zgrade su bile izuzetak. Popularnost stice tek sredinom 2000-ih, dobijamo prvo Merkator 2001, pa posle i Usce, Delta City... Odjednom i blokovi postaju 'fensi', pa krecu cuvene novogradnje. Tako da ne bih rekao da nije bio prosek u bivsoj SFRJ, bukvalno na prvi pogled razlikujem starosedeoce od dodjosa.

Ah da, starosedeoci u mestu koje nije postojalo pre 100 godina :love:
Hard to swallow pill: ceo NBGD su dodjosi, ne postoje starosedeoci.

Hocu da kazem da se struktura stanovnistva promenila, ne mogu da kazem da nije bio prosek u SFRJ, to je poenta. Ne postoje stari novobeogradjani, naravno :)

Vrh