Šta je novo?

Cene nekretnina

Balon je tu da leti.

Predsednik: "On je istom prilikom kritikovao ideju opozicije da se proveri poreklo imovine onih koji su kupili stanove u Beogradu na vodi i naveo da je to fašizam, te pitao zašto se ne provere stanovi na Vračaru."
Cek brate jel stvarno to rekao? Prosto mi je neverovatno i pored svih izjava - pa moram da proverim da nije fake news? :)

Cek brate jel stvarno to rekao? Prosto mi je neverovatno i pored svih izjava - pa moram da proverim da nije fake news? :)
Link

Link

Ovo za United Grupu je istina:

Kritikovali su Telekom, a oni pukli :) Mislim da nisu pukli nego Ameri kao Ameri čim nema "organskog" rasta od 30% godišnje odmah pod led prodavaj ili otkaze deli.

Izvin, al ovo ti je malo off topic. Iz vesti u kojoj neko pominje da je provera imovine fasizam, ne bi mi palo u oko nista drugo, kakav Telekom kakva Grupa. Moju imovinu moze da proveri ko hoce i kad hoce :) nije da imam bog zna sta, al moze da se vidi. Jedina lova 'na ruke' koju sam uzeo je bila preko studenske zadruge. Al za to ne mogu vise ni da me uvate, popio sam sve jos davno.

Link

,,Da se provere stanovi ovih prošlih lopova što su krali, jer ovo što ćete našu kradju da proveravate je fašizam,,

Šta mislite, šta bi bilo sa cenama stanova da se stvarno uzmu i provere sve kupovine i korupcije, ili barem pola ?
No naravno to se nikad nece desiti, al eto čisto pitam :)

E al da bas sam se šokirao za United Grupu, to je bas bila šok i bitna vest, ovo za proveru porekla imovine mi uopste nije bila tema koja ima veze sa tržištem, pa je ne bi ni komentarisao ;)

Pa ne znam šta bude ukoliko nemaju da plate kazne? Oduzimanje nekretnina bi bilo pa se one prodaju putem licitacija?
Inače toga i danas ima, samo što to takodje jedan krug ljudi, uglavnom advokata, kupuje.
Teško je i saznati za to a kasnije i doći na tu licitaciju(ne javljaju se na telefon, usmere na druge službenike(kolege) koji se prave mutavi ili se ne javljaju na mobilni itd...).
Može se doći ali eto tako i to funkcioniše.

Koliko znam poreklo novca se po zakonu već proverava prilikom kupovine nekretnina.

A da, to je formalnost, samo kažeš pozajmila mi tetka iz Kanade i niko te više ne cima.
To je paradoks do koga smo doveli ovu nasu prciju….
…na sajtu Vlade pišu fake biografije, ne može da se placa nalog za kupovinu akcija u inostranstvu, u isto vreme na časnu reč se kupuju stanovi po BNV…
…propasti nećemo, spasa nam nema…

Pa ne znam šta bude ukoliko nemaju da plate kazne? Oduzimanje nekretnina bi bilo pa se one prodaju putem licitacija?
Inače toga i danas ima, samo što to takodje jedan krug ljudi, uglavnom advokata, kupuje.
Teško je i saznati za to a kasnije i doći na tu licitaciju(ne javljaju se na telefon, usmere na druge službenike(kolege) koji se prave mutavi ili se ne javljaju na mobilni itd...).
Može se doći ali eto tako i to funkcioniše.
Ovo isto više nije tačno. To su od pre par godina skroz digitalizovali i modernizovali. Sada SVE apsolutno sve aukcije MORAJu da budu oglašene na sajtu:

E sad filteri su im užasni, bolje rečeno skoro nepostojeći, možda je to i bio cilj. Možeš filtrirati samo po pokretnostima ili nepokretnostima i onda svaki oglas ulaziti ponaosob i gledati gde je. Čak nisi omogućili da se može filtrirati po okrugu ili gradu...
E sad i tu postoji šema, napravi se mini program koji parsira podatke kako vi kažete za koji grad i šta vas interesuje i onda vam sve eksportuje u Excel pa možete tako. Učestvovanje je digitalno i bidovanje je isto digitalno. E sad za neke premium nekretnine sigurno da je interes veliki :))
Ali sa strane transparentnosti i digitalizacije su super odradili. Još da se dodaju filteri bilo bi vrh.

Ovo isto više nije tačno. To su od pre par godina skroz digitalizovali i modernizovali. Sada SVE apsolutno sve aukcije MORAJu da budu oglašene na sajtu:

E sad filteri su im užasni, bolje rečeno skoro nepostojeći, možda je to i bio cilj. Možeš filtrirati samo po pokretnostima ili nepokretnostima i onda svaki oglas ulaziti ponaosob i gledati gde je. Čak nisi omogućili da se može filtrirati po okrugu ili gradu...
E sad i tu postoji šema, napravi se mini program koji parsira podatke kako vi kažete za koji grad i šta vas interesuje i onda vam sve eksportuje u Excel pa možete tako. Učestvovanje je digitalno i bidovanje je isto digitalno. E sad za neke premium nekretnine sigurno da je interes veliki :))
Ali sa strane transparentnosti i digitalizacije su super odradili. Još da se dodaju filteri bilo bi vrh.
Super, onda je prošlo dosta vremena od kada sam ja to gledao i tada nije moglo sve elektronski već je moralo da se ode na neko mesto ili zakaže zainteresovanost za učešće, do koje nije moglo lako da se dodje, to jest sazna.
Jednom sam probao u stvarnosti, to jest bio malo zainteresovan za neki stan, pa sam hteo barem da vidim celokupnu proceduru tada, nisam imao ni novaca za taj stan već sam prvi put tada uopšte saznao i za tu mogućnost.

To je paradoks do koga smo doveli ovu nasu prciju….
…na sajtu Vlade pišu fake biografije, ne može da se placa nalog za kupovinu akcija u inostranstvu, u isto vreme na časnu reč se kupuju stanovi po BNV…
…propasti nećemo, spasa nam nema…
Posebna stopa poreza iznosi 75% na imovinu bez porekla.
Mi imamo fenomenalne zakone ali mnogo su urušene institucije. Fora je što 90% problema može da se reši za manje od 6 meseci ali nema volje za tako nešto. Evo nesretni katastar ne može da unese ugovore. Ne znam da li postoji neka prostija stvar od toga. Kako onda mogu efikasno da rešavaju druge stvari kada se sapletu i padnu na najprostijoj.

На већу изложеност инвеститора прању новца утиче и недовољна законска регулисаност овог сектора. Наиме физичка лица инвеститори се региструју у ПДВ систему, а да при томе нису регистровани као предузетници јер се не региструју код надлежног Регистратора, већ подносе пријаву за евидентирање у систем ПДВ Порекој управи, у скаладу са Законом о ПДВ. Такође, немају обавезу подношења финансијских извештаја нити отварања пословног рачуна, а имају могућност плаћања грађевинског материјала у готовини.
Ne bih ovakve situacije nazvao baš fenomenalnim...

Covek ce reci i da je zemlja ravna ploca samo ako proceni da mu to donosi novac. Prosto radi za pare i targetuje publiku za koju smatra da ih ima vise. To je zapravo sve sta radi posto sa Military Shopom se pokazao da nema pojma. Zarade (od par zaposlenih) su mu po 55.000 dinara a promet ko trafika. Uliva gledaocima laznu nadu da ce cene pasti zarad licnog profita. Prosto vise cu ceniti neku info ili argument od nekoga ko je sa foruma pa makar bio i hejter ali barem ne radi za pare.

Ne shvatam ga ja ozbiljno, to mu je sada posao i dobija na popularnosti i zbog ozbiljnog self marketinga...Fake it till you make it 😉 Svako uostalom odredjuje koga će ozbiljno i shvatati.
Ali uglavnom ima da priča o dobrim navikama vezano za rad na sebi, motivaciju, štednju, ulaganje itd... Pokupio je većinu stvari od takvih ljudi koji isto to pričaju na globalnom nivou ali ok, u kakvom krugu se krećeš takav i budeš.
Onaj naš vuk sa Volstrita priča uvek protiv ulaganja u nekretnine jer je on u poslu oko ulaganja u berzu i hoće na to da te zainteresuje pa da kupuješ kurs ili knjigu ili neke konsultacije kod njega vezano za to(5000eur 5 sati 1na1).
Ima i on neke tačne konstatacije za ulaganje u nekretnine samo ih preuveliča ili umanji sebi u korist.

Ali uglavnom ima da priča o dobrim navikama vezano za rad na sebi, motivaciju, štednju, ulaganje itd... Pokupio je većinu stvari od takvih ljudi koji isto to pričaju na globalnom nivou ali ok, u kakvom krugu se krećeš takav i budeš.
Pa da, prica o njima i prodaje pricu.
Gomila finansijskih gurua prica pricu koju i sami ne zive, najlakse je zaraditi milion tako sto prodajes knjigu kako zaraditi milion :D

Manje vise ono sto i mi ovde pricamo. Stanove kupuju firme i "firme", retko ko od obicnih ljudi kupuje za zivot.

Manje vise ono sto i mi ovde pricamo. Stanove kupuju firme i "firme", retko ko od obicnih ljudi kupuje za zivot.

Mislim da je period dostupnih stanova u centralnim gradskim opštinama prošao ili na izmaku. Porodice sa dve prosečne plate mogu da priušte novogradnje u Jajincima i starogradnje na Mirijevu.

Kupci će početi da gledaju prigradska naselja i opštine van BG mnogo više ubuduće. Već sad se to dešava u određenoj meri.

Na gradu je da unapredi taj međugradski prevoz, regio vozove itd. koliko god je moguće da bismo izbegli opšti automobilski kolaps.

Ако су купци укњижени и могу да докажу да су били савесни, тј да у процесу куповине није било забележби и сл, другим речима нису могли да знају да инвеститор има неке дугове итд, не могу им ништа ти повериоци, добиће станари спор. Нажалост имао у фамилији, веома непријатна ситуација.

Увек је ризик куповати од инвеститора у изградњи, али је поприлично јефтиније. Може инвеститор да изађе из габарита, не добије употребну дозволу, не могу нови власници да се укњиже итд. Сличан пример је био у Краљеву, иселили су људе после 20 година! Прво Clausula intabulandi, па све остало, али ето, резон је за те паре могу и гаражу бонус...

Vrh