Šta je novo?

Cene nekretnina

I ne hajpuješ? :D
Pa po čemu je hajp ako sam samo izneo činjenicu. Ti je tumači kako hoćeš. Možeš:
1.) Super, prodali su pola, treba da požurim da kupim jer će otići cene još gore i otići će stan koji želim.
2.) Eto vidiš prodali su samo pola, znači prodaja ne ide. Sad će morati da spuste cene.

Ja gledam neku zgradu Joe , ostala samo tri stana, jedan je prihvatljiv…da li da se cenjkam ili odmah da ponesem kaparu?

To je tačno. Radujem se jer vidim da idemo napred. Da se gradi, radi, da zemlja ide napred. Da nema regresivnih snaga koji kukaju samo. Volim pozitivne vesti i volim da delim pozitivne vesti.
Oni koji ne znaju sta ce sa parama i koji do novca dolaze ko zna kako grade stanove koje prodaju onima koji takodje ne znaju sta ce sa parama, znaci 1% stanovnistva se igra na trzistu nekretnina, dok ostalih 99% udise zagadjen vazduh, ima lose skolstvo, zdravstvo, puteve, jedva krpi do sledeceg meseca,... padaju mu nadstresnice na glavu, i to je znak napretka.

Ja gledam neku zgradu Joe , ostala samo tri stana, jedan je prihvatljiv…da li da se cenjkam ili odmah da ponesem kaparu?
Cenkaj se. Ali videćeš i sam koliko su spremni na cenkanje. Ako su u fazonu, ovo su naši uslovi, prihvati ili šetaj onda po meni - ako imaš uslove za kredit ili imaš keš a sve ti odgovara kupi. Jer ne vredi da izgubiš stan zbog par hiljada eura. Posle gubiš min 5 meseci traženja, plus onda sve ispočetka... To mnogo troši čoveka, živce i sve. Tvoje pare tvoje sve. Gledaj bigger picture. Našao si što ti odgovara. Uklapa se u budžet, kupujem. Naravno da probaš da se cenkaš. Pa i ja sam se cenkao za sve. Može može, ne može, ok uzimam.

Jbg sad kad spomenuste Wolt smorih se i ode lova na dinarsku štednju još 6M , pa ćemo videti šta sledi u drugoj polovini godine…nema stana koji daje ROI bolji od dinarske štednje trenutno…kaplje svaki mesec…

To je tačno. Radujem se jer vidim da idemo napred. Da se gradi, radi, da zemlja ide napred. Da nema regresivnih snaga koji kukaju samo. Volim pozitivne vesti i volim da delim pozitivne vesti.
Sta znaci to "idemo napred" i razvoj? Da li su stambene zgrade reper za napredak ili recimo javni prevoz, kvalitet vazduha i parkovsko uredjenje?

Ajde da zacrtamo ovde jedan smeli cilj: da samo jednog forumaša vratimo nazad u Srbiju! Jednog, pa makar bio i neki "manje uspešan".
Ako to uspemo, ako nam pođe za rukom to što nikom nije, evo i ja ostajem, ne mrdam ni makac odavde, iako sam pod teškim pritiscima! Gde da odem, da Srbija izgubi ovakvog pulena sad kad se "situacija lomi"!

Sta znaci to "idemo napred" i razvoj? Da li su stambene zgrade reper za napredak ili recimo javni prevoz, kvalitet vazduha i parkovsko uredjenje?
Kvalitet vazduha je takav kakav je i tu nema pomoći. Pogledaj i nerazvijene opštine pa je vazduh užasan.
Javni prevoz i parkovi jesu napredak ali parkove je vrlo lako i jeftino uraditi umesto zgrada. Po meni je važno da se gradi i radi. To je napredak. Kranovi i radovi.
GSP su trebali da utegnu već odavno ali nažalost nisu. To jeste minus. Tu su DOS-ovci bili bolje moram priznati. Ovi su bolji što se tiče gradnje pogotvo BW, napravili su predivan deo grada, mnogo lepše nego Vračar gde imaš jednu novu zgradu između sve starih zgrada. Za Vračar bi trebalo isto sve porušiti i onda novo napraviti. Ali dobro barem su krenuli negde kako treba. BW, NBG i evo sad oko Surčina i to oko EXPA. To će biti super.

Realno Joe, idealno bi bilo za par godina sravniti i BW, pa za pare koliko je prodavan napraviti primeren urbanistički kvart na spoju istoka i zapada…svaka dileja je mogla da isprojektuje Dubai za siromašne na najboljoj gradskoj zemlji dobijenoj besplatno…ja mislim da biste ti i vradovic čak to bolje napravili….

Kvalitet vazduha je takav kakav je i tu nema pomoći. Pogledaj i nerazvijene opštine pa je vazduh užasan.
Javni prevoz i parkovi jesu napredak ali parkove je vrlo lako i jeftino uraditi umesto zgrada. Po meni je važno da se gradi i radi. To je napredak. Kranovi i radovi.
GSP su trebali da utegnu već odavno ali nažalost nisu. To jeste minus. Tu su DOS-ovci bili bolje moram priznati. Ovi su bolji što se tiče gradnje pogotvo BW, napravili su predivan deo grada, mnogo lepše nego Vračar gde imaš jednu novu zgradu između sve starih zgrada. Za Vračar bi trebalo isto sve porušiti i onda novo napraviti. Ali dobro barem su krenuli negde kako treba. BW, NBG i evo sad oko Surčina i to oko EXPA. To će biti super.
Starogradnja u AMS je 12k+ EUR sa starim prozorima i fasadama, bez izolacionih materijala. tebi je NBG kao kada dete udje u prodavnicu cokolade, novogradnja da se bira za 3500 EUR po m2. Samo nemoj da nas ubedjujes da to je to odlika ne znam kakvog kvlaiteta i komfora, uzivaj u onome sto do sada nisi imao priliku da iskusis.

Evo jedne sulude ideje, umesto 17 milijardi za expo smo mogli da ulozimu koju milijardu da se eliminisu individualna lozista i uradi gasifikacija, mozda cak i otvori nova toplana.
Usput das subvencije za zamenu automobila koji puno zagadjuju sa novijim generacijama, poostris kazne za zagadjivanje preko automobila, fabrika i inidvidualnih lozista.

Reci da nema pomoci je ipak suludo, sve je kao i uvek stvar para, zelje i percepcije.
SNS partija ulazu pare u beton i autoputeve jer moze da ti pokaze prstom i kaze vidite sta smo uradili, cist populizam.

Evo jedne sulude ideje, umesto 17 milijardi za expo smo mogli da ulozimu koju milijardu da se eliminisu individualna lozista i uradi gasifikacija, mozda cak i otvori nova toplana.
Usput das subvencije za zamenu automobila koji puno zagadjuju sa novijim generacijama, poostris kazne za zagadjivanje preko automobila, fabrika i inidvidualnih lozista.

Reci da nema pomoci je ipak suludo, sve je kao i uvek stvar para, zelje i percepcije.
SNS partija ulazu pare u beton i autoputeve jer moze da ti pokaze prstom i kaze vidite sta smo uradili, cist populizam.
Ne dajemo 17 milijardi za Expo, to su ukupne investicije do 2027.

Postoji i plan za cistiji vazduh do 2030 gde je planirano 2.6 milijardi da se potrosi, to treba pratiti i kontrolisati da ne bude samo sarena laza, neke kritike i analize su vec date ovde: https://klima101.rs/program-zastite-vazduha-do-2030-srbija/

Ne dajemo 17 milijardi za Expo, to su ukupne investicije do 2027.

Postoji i plan za cistiji vazduh do 2030 gde je planirano 2.6 milijardi da se potrosi, to treba pratiti i kontrolisati da ne bude samo sarena laza, neke kritike i analize su vec date ovde: https://klima101.rs/program-zastite-vazduha-do-2030-srbija/
Planirano je da se potrosi 417 miliona do 2030 dok ce ostatak platiti stanovnistvo i privreda:
Cena ispunjenja najoštrijeg, a neophodnog scenarija je oko 2,6 milijardi evra do 2030. A nju će najpre platiti privatni sektor i stanovništvo: visina javnih investicija bila bi oko 417 miliona evra
Drzava ima milijarde za beton ali nema za cist vazduh.
Dalje u clanku stoji:
Čak i ukoliko budu sprovedene po slovu Programa, ove mere ne treba očekivati sutra: kako navodi Ministarstvo, u budžetu trenutno nema odgovarajućih sredstava za sprovođenje planiranih javnih investicija. U trenutno pristupačna sredstva spadaju samo ona iz Zelenog fonda i iz Budžetskog fonda za energetsku efikasnost, koja ukupno iznose oko 41 milion evra.
Tako da je to sve samo sarena laza, ljudi ce iz svog dzepa finansirati preciscivace vazduha i druge zezancije jer drzava ocigledno ne radi nista.

@G.I.Joe Vidis kada budem od Aerodroma do Zvezdare putovao 30-40min gradskim prevozom, recicu to je napredak. Jer sada je potrebno 2+ sata i to autobusima. Sada sam iznajmio auto, pa mi je trebalo vise od 2h da stignem na Zvezdaru, jer sam uboo kolaps u saobracaju - ko da sam u Parizu
Od AMS-a do grada treba koliko, 15-20min? I to imaju vec XX godina, a mi necemo ni za XX godina - u najboljem slucaju do Prokopa cemo putovati za X godina vozom, pa odatle cemo se ponovo klackati autobusima do centra grada...
Ja malo drugacije dozivljavam kvalitet zivota od stambenih zgrada. Dzaba meni i ultra fensi stan, kada ne mogu da izadjem na ulicu bez ribolovacke opreme kada padne kisa (jer se izmazes ko prase kada pada kisa) - a tamo nege lagano i bicikle voze po kisi i stignu na odrediste ne ukaljani

Inace, malo off topic ali na redditu finansije se dosta ljudi zali da od 1 januara ne mogu vise da uplacuju stranim brokerima pare, jer je NBS uvela neke nove propise i ogranicenja.
A u napomeni kad te odbiju stoji da uvek mozes da se obratis domacim brokerima da oni uzmu kajma... pardon fer pare za svoju uslugu he he he

Efektivno sprecen izlazak deviza iz zemlje za poslovanje na stranim berzama za fizicka lica, za privredu ne znam jel drugacije.
Dosta ljudi savetuje okretanje ka kriptu zato.

Inace, malo off topic ali na redditu finansije se dosta ljudi zali da od 1 januara ne mogu vise da uplacuju stranim brokerima pare, jer je NBS uvela neke nove propise i ogranicenja.
A u napomeni kad te odbiju stoji da uvek mozes da se obratis domacim brokerima da oni uzmu kajma... pardon fer pare za svoju uslugu he he he

Efektivno sprecen izlazak deviza iz zemlje za poslovanje na stranim berzama za fizicka lica, za privredu ne znam jel drugacije.
Dosta ljudi savetuje okretanje ka kriptu zato.
Stabilna zemlja. Nema šta. Umesto 1$ za trade, plati 20$ domaćima 😂.

Ajde da zacrtamo ovde jedan smeli cilj: da samo jednog forumaša vratimo nazad u Srbiju! Jednog, pa makar bio i neki "manje uspešan".
Ako to uspemo, ako nam pođe za rukom to što nikom nije, evo i ja ostajem, ne mrdam ni makac odavde, iako sam pod teškim pritiscima! Gde da odem, da Srbija izgubi ovakvog pulena sad kad se "situacija lomi"!
Imaš sad na akciji svuda kofere. Da iskoristiš dok je jeftino pošto ko ode, vraća se samo kada ispuni uslov za penziju. Ostalo su prazne priče.

Vrh