Mislim da tesko da ce ispod 3300 ici ista vise na NBGD.Da li može da se pretpostavi neki okvir cena za Green Line? Od 3k prvi stanovi u predprodaji?
Mislim da tesko da ce ispod 3300 ici ista vise na NBGD.Da li može da se pretpostavi neki okvir cena za Green Line? Od 3k prvi stanovi u predprodaji?
Jako je to velik projekat godinama će se graditi, prvi kupci dugo neće moći da se usele, a i kada se usele živeće da kažem u jednom gradilištu naredni period, zato mislim da će biti velika razlika u prodaji prve faze ili da kažem stanova.Mislim da tesko da ce ispod 3300 ici ista vise na NBGD.
Ne valja kada se sve rasproda pre pocetka gradnja, ne valja kada se sve ne rasproda pre pocetka gradnje50% se prodalo toliko vremena nakon početka prodaje. Tržište je usporilo ozbiljno. Računaj da tih 50% su uglavnom sve mali stanovi u ponudi koje uzimaju kao investiciju. Ostalih 50% ima da razvlače do primopredaje.
Pritom, ovo je iz perspektive investitora skroz ok dinamika, ali generalno je neuobičajeno za BG tržište, tj. nije se još oporavilo od usporenja 2023. (što kaže Đoković "STABILIZACIJA", drugo ime za stagnaciju kod naših RE analitičara).
Videcemo, po meni bice prilicno pozeljan Green Line zbog velike povrsine parkova, plus je projekat radjen od istog biroa koji je projektovao A blok, a znamo da je slicno bilo za A blok u pocetku.Jako je to velik projekat godinama će se graditi, prvi kupci dugo neće moći da se usele, a i kada se usele živeće da kažem u jednom gradilištu naredni period, zato mislim da će biti velika razlika u prodaji prve faze ili da kažem stanova.
Mislim da si čak ti i davao tu neke prognoze po fazama izgradnje za Green Line po fazama, koje mi deluju logično.
Moje razmišljanje je ako se sada BNV reklamira sa 3615+PDV da će Green line morati manje jer tek počinje to da se gradi.
?Ko je lud na veliku inflaciju da orocava pare u stednju od 3-4%?
Ne valja kada se sve rasproda pre pocetka gradnja, ne valja kada se sve ne rasproda pre pocetka gradnje
Ne znam da li se sada ravnamo da je normalno da se sve rasproda odmah, za bilo koju cenu mogucu pa bilo kakva normalizacija tempa prodaje se dozivljava kao "spora prodaja" ili losa dinamika?
Sad se jos i cudimo sto se nije rasprodao projekat od 4000 EUR+ po m2 pre zavrsetka prvog sprata, veselo.
Ljudi prosto ne zure da saspu pare u beton jer je sada narativ da je inflacija pobedjena, nema zurbe.
Buffet drzi kes jer ocekuje promenu poreske politike dolaskom Trampa na vlast, ceka da vidi sta ce da se desi.?
Od dede Buffeta pa nadalje.
Super, nadam se da ce tako i ostati, smaralo je da pozoves investitora da pitas za projekat dok rade prvi sprat i da ti kaze da je sve rasprodato i rezervisano.Sve se rasprodavalo odmah godinama unazad. U tom smislu ovo što se dešava zadnje dve godine jeste nestandardna situacija za BG tržište.
Buffet drži keš jer očekuje nižu stopu prinosa u odnosu na T Bills. Prvi put se dogodilo da ne otkupljuje sopstvene hartije. Klasifikuju sve kao overvalueded.Buffet drzi kes jer ocekuje promenu poreske politike dolaskom Trampa na vlast, ceka da vidi sta ce da se desi.
Super, nadam se da ce tako i ostati, smaralo je da pozoves investitora da pitas za projekat dok rade prvi sprat i da ti kaze da je sve rasprodato i rezervisano.
Ovo što si naveo nema nikakvog smisla. Ne postoji ništa intrinzički u strukturi zgrade što navodi da stanovi moraju biti određene veličine. Dakle, na investitoru je kako će da struktuira stanove sa ciljem da ih što pre rasproda po najvišoj mogućoj ceni. Da ne ulazim u istinitost tvojih analiza koje su mahom pogrešne, ako pretpostavimo da je to što pišeš tačno onda sledi da će investitor umesto da planira trosobne i četvorosbne stanove napraviti sve stanove kao jednosobne-dvosobne i opet sve rasprodati jer "za manje stanove nema zime".Za manje stanove nema zime, to ce se uvek prodavati jos na samom pocetku izgradnje. Kao sto sam vec pricao, mnogo je bitnije pratiti prodaju vecih stanova. Ja sam radio analizu pre par meseci, njihova prodaja je znatno usporila u odnosu na raniji period. Znaci, imamo grupu ljudi koji ne znaju sta ce sa parama (bez obzira na poreklo novca) koji traze bas te manje stanove koji se prvi razgrabe, i to je kontanta. Zanimljivo bi bilo pratiti koliko se stanova prodaje kad se iz statistike izbace ti manji stanovi.
Ja mislim da bi investitori to rado uradili, ali mislim da je neko pisao da prema nekim propisima moraju da imaju stanove razlicitih struktura.Ovo što si naveo nema nikakvog smisla. Ne postoji ništa intrinzički u strukturi zgrade što navodi da stanovi moraju biti određene veličine. Dakle, na investitoru je kako će da struktuira stanove sa ciljem da ih što pre rasproda po najvišoj mogućoj ceni. Da ne ulazim u istinitost tvojih analiza koje su mahom pogrešne, ako pretpostavimo da je to što pišeš tačno onda sledi da će investitor umesto da planira trosobne i četvorosbne stanove napraviti sve stanove kao jednosobne-dvosobne i opet sve rasprodati jer "za manje stanove nema zime".
Tesko da ce ispod 3k ici bilo gde u Bg-u (gde je malo urbanizovanije i imas osecaj da zivis u gradu)Mislim da tesko da ce ispod 3300 ici ista vise na NBGD.
LOL, pa ako si tako temeljno istraživao mogao si navesti izvor. Sve što se pročita na javnom forumu treba uzeti sa rezervorm u smislu istinistosti infomracija, ali tvoje opservacije i zaključci su inače mahom činjenično netačni.Ja mislim da bi investitori to rado uradili, ali mislim da je neko pisao da prema nekim propisima moraju da imaju stanove razlicitih struktura.
A jel postoji negde zvanicno saopstenje iz EU zasto? Mora da postoji neki razlog, jer nasima ne verujem previseÅ ta stoji iza negativne odluke Brisela: Politika spreÄila Srbiju da uÄe u SEPA sistem
Najnovije vesti i video priÄe iz Srbije i sveta o najvažnijim dogaÄajima iz politike, sporta, biznisa, kulture, zdravlja. Budite uz Nin .www.nin.rs
Ipak smo odbijeni za ulaz u SEPA sistem
A jel postoji negde zvanicno saopstenje iz EU zasto? Mora da postoji neki razlog, jer nasima ne verujem previse
A i neverovatno mi je koliko ljudi u Srb imaju neku "pogresnu" percepciju o krizi na zapadu.
Zadnjih dana se skupljamo sa starim drustvom po kafanama - pojedinci misle da u Nemackoj (i generalno na zapadu) polako ljudi nemaju za jelo i da je kriza kao kod nas 90ih... A dovoljno je samo preci Horgos i uveriti se iz prve ruke
Ne mozes ljudima objasniti da je tamo 'debela' kriza kada im se standard urusi za neki % i da nasi mediji dosta napumpavaju tu pricu
Ne znam sta im je na rasprodaji - kada pogledas da su svi stanovi preko 100kvm Lokacija nije losa za miran zivotŠta mislite za ovu cenu, 3100e, a lokacija je u Pere Velimirovića, tzv. Stari Košutnjak?
Svi nas mrze svi se urotili protiv nashejteri i licimuri
Ja mislim da je necuveno da jedva 2% ljudi moze sebi da priusti da kupi stan na koliko-toliko normalnoj lokaciji u Beogradu.Šta mislite za ovu cenu, 3100e, a lokacija je u Pere Velimirovića, tzv. Stari Košutnjak?
LUX stanovi Topčider Residence ID#1082
AKCIJA SNIŽENA CENA SPECIJALNA PONUDA po 3100 +PDV PRODAJA LUKSUZNIH STANOVA U BEOGRADU - TOPČIDER RESIDENCE Direktna prodaja: 060 0660-422, 060 0660-423,www.halooglasi.com
I meni se ta cena čini previsoka iako volim taj kraj. Pored toga naziv projekta je obmanjujuc, nidje veze sa Topčiderom.Ja mislim da je necuveno da jedva 2% ljudi moze sebi da priusti da kupi stan na koliko-toliko normalnoj lokaciji u Beogradu.
Od tih 2% vecina ima svoje firme, a jos manji procenat rade za nekog drugog. To je strasno.
Jeste ali mi imamo Expo i kvantni skok u budućnost. Ovo su neke buduće cene, samo mi to još ne znamo .Ja mislim da je necuveno da jedva 2% ljudi moze sebi da priusti da kupi stan na koliko-toliko normalnoj lokaciji u Beogradu.
Od tih 2% vecina ima svoje firme, a jos manji procenat rade za nekog drugog. To je strasno.