sutraw
Advanced
- Učlanjen(a)
- 29.03.2023.
- Pohvaljen
- 11.562
Ja kad kazem da sam u fazonu za stan u Zemunu Gornjem Gradu, vecini vidim u ocima da su u fazonu, kakva teska periferija.
Sve zavisi od toga gde radis. Ako radis na NBG, Zemun Gornji Grad je top prica. A ako zivis na Vidikovcu, a radis na NBG, Vidikovac teska periferija i pakao u najavi. Pa i sam krug dvojke je teska periferija ako radis na NBG, klasicno mucenje u zivotu za nekog ko svaki dan ide na posao.
Ja licno periferiju gledam u odnosu na to gde radim, jer mi je to najbitnije. Realno lakse mi je da zivim u Zemunu, nego na Dorcolu, ako radim na NBG-u.
Za mene je periferija sve za šta ti treba više od 30-ak min autobusom u vreme špica ka centru, znači da moraš da se probijaš kroz pakao svaki dan i tu već kraj gubi na ceni.
Zato npr. leva obala je pakao, ja kad sam živeo tamo, geografski si ti blizu centra, ali da bi prešao zrenjaninac-pančevac, treba ti nekad i više od sata zbog gužvi. S druge strane, Karaburmu doživljavam kao širi centar jer je jako dobro povezana i brzo se stigne, iako ima užasnu reputaciju kao kraj.