Šta je novo?

Cene nekretnina

Otvori nam ti oči.

Jasno nam je da je on ovde govorio o Srbiji bez Beograda (ne znam dal je u Novom Sadu situacija bolja što se tiče cene i da li se tamo može naći 48 kvn za 78k eur).

Dakle ova mera je za sve osim za one mlade koji traže stan u Beogradu.

A mi smo na forumu koji se bavi Beogradom.
Prodaću stan u NS-u. Imam zakazano sledeće nedelje potpisivanje Ugovora.
52m2 za 100k bratovom drugaru, stan je za kompletno renoviranje. Kačio sam ovde i slike stana i link prodaje.Solidno dobra lokacija kod Betanije.
Drugar pre par meseci kupio otprilike za 1500eur/m2 u prizemlju stan(garsonjeru) na samoj periferiji NS-a na granici sa Veternikom - novogradnja, stan se vodi kao garažno mesto.
Ovakvo je stanje u NS-u sa cenama kupovine i prodaje.
Novogradnju na ok lokaciji teško je naći ispod 2200eur.

Eeh, lako je upirati prstom. Ne mogu ni oni već 4 godine pune da unose ove silne kupoprodaje. Pomamio se narod i to ti je. Kad jednom krene nikako da stane. Lije ko sa česme.

Vala koliko ima uhleba u onom RGZ
Svuda ima uhleba, to je još jedan populizam kakvom ovde nije mesto. UN su u više navrata prepoznale dobar rad katastra:

A imamo i statistiku koja kaže da je:

У истраживању које је спроведено у октобру 2020. године 58% корисника оценило поверење у Завод двема највишим оценама (4 и 5)

58%. Ne kažem ja, rekli ljudi. Imaš ti statistiku uhlje*******a? Nemaš, ispao si.

Svuda ima uhleba, to je još jedan populizam kakvom ovde nije mesto. UN su u više navrata prepoznale dobar rad katastra:

A imamo i statistiku koja kaže da je:

У истраживању које је спроведено у октобру 2020. године 58% корисника оценило поверење у Завод двема највишим оценама (4 и 5)

58%. Ne kažem ja, rekli ljudi.

To nije populizam, to je faktičko stanje. Poznajem nekoliko ljudi koji rade u katastru i kažu da je situacija katastrofa u tom smislu, dvoje na jednu stolicu.

I ne uzimaj baš zdravo za gotovo šta RGZ objavljuje, to je jedna od najglasnijih državnih institucija u zemlji kada treba da hvale sami sebe.

Meni je već uknjižen stan koji još uvek nije zaveden u ovim kupoprodajama, tako da je to realno veliki pomak u radu katastra, valjda im je na odgovorno mesto došao neko ko kapira prioritete.

Iskvarili se... Mozda to neki mladi, ambiciozni dosli pa poceli da unose redovno, ne poznaju tajne biznisa. Imaju neizdrz, moraju nesto da rade. Nemaju interesovanja, pa da procitaju neku knjigu, il ne mora knjigu, pogledaju neki predsednikov govor il tako, nauce nesto, nego moraju oni da rade. Verovatno su ih stare kajle postavile na svoje mesto.

Uhlje*******i su nam potrebni jer bez njih ne funkcionise drzava. Ako uzmemo u obzir da je na svakom drzavnom poslu vecina uhlje*******a.

"Novi početak". Sviđa mi se.

U opisu: zgrada je prikačena na kanalizaciju. KANALIZACIJA. Morali su da istaknu dva puta tu neverovatnu činjenicu.
I SBB/Telekom u svakom stanu. Tehnologija se nezaustavljivo probija na svaki kutak zemaljske kugle!
Još samo da legalizuju i sve je cakum pakum.

"Novi početak". Sviđa mi se.

U opisu: zgrada je prikačena na kanalizaciju. KANALIZACIJA. Morali su da istaknu dva puta tu neverovatnu činjenicu.
I SBB/Telekom u svakom stanu. Tehnologija se nezaustavljivo probija na svaki kutak zemaljske kugle!
Još samo da legalizuju i sve je cakum pakum.
A ima li zgrada vodu i struju? :) Ne pise u tekstu oglasa.
Inace lux, u procesu legalizacije. Zar nije pre nekoliko godina navodno zabranjena bilo koja legalizacija novoizgradjenih objekata?

Naglašava da je prikačena na kanalizaciju s obzirom da je na Altini, ako se ne varam, to tamo nije svugde slučaj?
Naravno da je to razlog, ali malo je smesno da je kanalizacija pojam u 21-om veku u gradu koji sebe zeli da predstavi metropolom. U normalnoj zemlji bi neko osmislio plan razvoja grada, razvoj infrastrukture i slicno.

Jos plus ovo:
Zgrada je u postupku legalizacije sa urednom dokumentacijom ali do završetka postupka ne može kupovina stambenim kreditom sa stavljanjem hipoteke na stan. Zgrada je izgrađena na zemljištu u vlasništvu investitora i pripada zoni stambene izgradnje po donetom planu detaljne regulacije koji je neophodan zakonski osnov za okončanje postupka legalizacije i uknjižbe. Kod notara ugovorne strane overavaju potpies na Ugovor o suinvestiranju u izgradnju stana.
Znaci, toliko smo neuredjeni, da nam je postalo normalno da zgrada bude bez kanalizacije, da kupujes zgradu koja mora da se legalizuje, i zbog toga prakticno ti ne kupujes stan, nego potpisujes ogovor o suinvestiranju. To valjda tako funkcionise u ekonomskom tigru.

Naravno da je to razlog, ali malo je smesno da je kanalizacija pojam u 21-om veku u gradu koji sebe zeli da predstavi metropolom. U normalnoj zemlji bi neko osmislio plan razvoja grada, razvoj infrastrukture i slicno.

Jos plus ovo:

Znaci, toliko smo neuredjeni, da nam je postalo normalno da zgrada bude bez kanalizacije, da kupujes zgradu koja mora da se legalizuje, i zbog toga prakticno ti ne kupujes stan, nego potpisujes ogovor o suinvestiranju. To valjda tako funkcionise u ekonomskom tigru.
Pa šta očekuješ za 1680 eur po m2, novogradnju pored hotela Jugoslavija? Koliko para toliko i muzike. Nekome ko radi za medijalnu platu, ovo može potencijalno biti rešenje da sebi obezbedi krov nad glavom. Nedostatak elementarne infrastrukture u rubnim delovima grada je opšte poznata činjenica, niko ne ide na Altinu jer mu se sviđa okruženje, već zato što su takva naselja ono što "prosečan" građanin može priuštiti.

Vi u BG-u imate novogradnju sve sa podnim grejanjem za manje od 1700eur/m2, možda bi mogao i dogovor za 1600eur/m2.
Jedino što će većini biti odbojno je to suinvestiranje.
Ja trenutno stanujem u takvoj zgradi gde mi je tast bio suinvestitor prilikom izgradnje i proces legalizacije pored jednog sposobnijeg Upravnika iz redova stanara je bio okončan nakon više od 10god.
Utrošak gasa smo uvek procentualno delili mi stanari i ako neko ne plati mi morami za njega da nam ne bi ukinuli isti. Pa Upravnik ide i opomenjuje od vrata do vrata.
Iskreno to mi je jedna veoma odbojna stavka u ovom slučaju.

Vrh