Šta je novo?

Cene nekretnina

Percepcija je cudna stvar, skoro je neko izjavio (mozda cak i ti?) da je blok 64 periferija Novog Beograda, sto je meni smesna izjava jer si za nekih pola sata pesaka do Arene a 5 minuta kolima ali OK, ljudi imaju svoje sisteme vrednosti :)
Nisi razumeo sta sam želeo da kažem. Od Ledina do Arene si kolima za 7 minuta pa je to nesumnjivo periferija iako nominalno pripada opštini Novi Beograd.

ja sam razmišljanja da postoje 3 fundamentalne stvari koje moraju da budu kvalitetne u životu kako bi čovek bio srećan i zadovoljan: 1) Zdrava i funkcionalna porodica, 2) Posao, 3) Dom/kuća. Naravno, svako posmatra iz svoje perspektive i zadovoljstvo upravo može da mu bude nešto što nema veze sa samim gradom, ali što se mene lično tiče taj kompromis nije nešto na šta bih pristao jer je tamo predsednik "omogućio pomoć".
Dom/kuca je tamo gde ga napravis, a ne gde je kalemegdan / krug dvojke / galerija.
Ali kapiram da ljudi gledaju svoj komfor pretezno danas i da je tu najveci uticaj put na posao.

Stvari se dosta menjaju kada deca dodju u pricu, meni nikad ne bi bio prioritet moj lican komfor i put na posao vec kvalitet zivota koji bi deca imala.
Porodica i komforan dom za decu pa 10 mesta prazno pa onda trajanje puta na posao.

Bolje je komforno ziveti u Batajnici nego guzvati se na Vracaru kad imas malu decu.
Siguran sam da ima ljudi koji se ne slazu doduse.

Dom/kuca je tamo gde ga napravis, a ne gde je kalemegdan / krug dvojke / galerija.
Ali kapiram da ljudi gledaju svoj komfor pretezno danas i da je tu najveci uticaj put na posao.

Stvari se dosta menjaju kada deca dodju u pricu, meni nikad ne bi bio prioritet moj lican komfor i put na posao vec kvalitet zivota koji bi deca imala.
Porodica i komforan dom za decu pa 10 mesta prazno pa onda trajanje puta na posao.

Bolje je komforno ziveti u Batajnici nego guzvati se na Vracaru kad imas malu decu.
ok, ovde se svakako radi o ličnim pogledima na organizaciju života i postavljanje prioriteta. ipak verujem da ne žive najgore živote ni deca na vračaru (sam sam na kraju krajeva odrastao na istom), ali ne bih se više vraćao tamo jer je sada i u nekim prošlim vremenima dosta izmenjena slika po pitanju gužvi i natrpanosti. odlučio sam se da svoj život nastavim na NBG jer je ipak i dalje deo centralnih dešavanja, a s druge strane je životni stres sveden na minimum, posao blizu a i deca će sutra imati parče travnjaka gde da potrče i reku pored koje da prošetaju.

ok, ovde se svakako radi o ličnim pogledima na organizaciju života i postavljanje prioriteta. ipak verujem da ne žive najgore živote ni deca na vračaru (sam sam na kraju krajeva odrastao na istom), ali ne bih se više vraćao tamo jer je sada i u nekim prošlim vremenima dosta izmenjena slika po pitanju gužvi i natrpanosti. odlučio sam se da svoj život nastavim na NBG jer je ipak i dalje deo centralnih dešavanja, a s druge strane je životni stres sveden na minimum, posao blizu a i deca će sutra imati parče travnjaka gde da potrče i reku pored koje da prošetaju.

Pa da ali zato što ti tako razmišljaš, budi svestan da još njih milion tako razmišlja, što je dovelo i do toga da cene na NBG budu takve kakve jesu.

Nekad se kompromisi moraju napraviti...

Evo npr kad sam gledao stan da promenim početkom ove godine, gledao sam NBG i Palilulu... Ali kirije su bile van mog budžeta. Zato živim na Karaburmi. I to je valjda neki kompromis?

Pa da ali zato što ti tako razmišljaš, budi svestan da još njih milion tako razmišlja, što je dovelo i do toga da cene na NBG budu takve kakve jesu.

Nekad se kompromisi moraju napraviti...
pa da si me pre 10 godina pitao da li bih živeo na nbg, rekao bih da nema te sile, jer pobogu šta ću sa vračara gde je sve tako kako jeste tamo na nbg gde je sve razbacano, daleko, sterilno, bez duše, sadržaja i ostalo. s vremenom mi se vračar popeo na vrh glave i napravio sam kompromis da zarad duševnog mira odem da živim tamo gde sam mislio da nikada neću. u početku mi je bilo prečudno i razmišljao sam čak i da prodam stan posle prvih 6 meseci i vratim se na drugu stranu mosta ali evo sad sa ove distance, posle 2 godine provedene na nbg, nema šanse da bih nešto menjao

pa da si me pre 10 godina pitao da li bih živeo na nbg, rekao bih da nema te sile, jer pobogu šta ću sa vračara gde je sve tako kako jeste tamo na nbg gde je sve razbacano, daleko, sterilno, bez duše, sadržaja i ostalo. s vremenom mi se vračar popeo na vrh glave i napravio sam kompromis da zarad duševnog mira odem da živim tamo gde sam mislio da nikada neću. u početku mi je bilo prečudno i razmišljao sam čak i da prodam stan posle prvih 6 meseci i vratim se na drugu stranu mosta ali evo sad sa ove distance, posle 2 godine provedene na nbg, nema šanse da bih nešto menjao
Kao da si se navikao na mesto i shvatio da predrasude o istom ipak nisu pile vodu?
Vecina ljudi veoma lose procenjuje kvalitet lokacije i kakav je zivot na istoj.

Devojka zivi sa mnom neko vreme vec, ranije je isto govorila kako joj se ne svidja NBGD a vec posle par meseci / godinu dana zivota na istom je skroz promenila pricu i sad joj se svidja i sto je ravan, i sto ima sirinu i sto ima sadrzaja i parkova, povezanost itd.

Ja sam gledao NBG samo zbog žene, čak sam malo i srećan što nismo tamo završili jer u principu mi se ne dopada kao kraj, a njoj je to san snova... Bežanija mi je lepa doduše, nekako je humano projektovana.

Kao da si se navikao na mesto i shvatio da predrasude o istom ipak nisu pile vodu?
Vecina ljudi veoma lose procenjuje kvalitet lokacije i kakav je zivot na istoj.

Devojka zivi sa mnom neko vreme vec, ranije je isto govorila kako joj se ne svidja NBGD a vec posle par meseci / godinu dana zivota na istom je skroz promenila pricu i sad joj se svidja i sto je ravan, i sto ima sirinu i sto ima sadrzaja i parkova, povezanost itd.
Kad sam stvarno počeo da osećam suštinsku promenu u kvalitetu i lagodnosti života. Nova zgrada koja se održava i miriše, podzemna garaža iz koje se direktno stiže do stana, posao na 10min kolima, sve od sadržaja sto je potrebno na dohvat ruke, reka je preko leta tu takođe. Skup stvari koje su mi napravile život boljim.
Oni sto mi nedostaje je noćni život i izlasci, koji su mi sad komplikovaniji za izvesti sa nbg nego dok sam bio na vračaru, ali bože moj i onako se rmbači 5 dana nedeljno, a izlazi samo 2 dana pa se onda to izdrži hahaha

Komfor kada odeš kolima negde pa ti posle treba 2 sata da se negde u krugu od 3 km parkiraš...komfor
ZNaš..Ja sam Beograđanin a nema ker za čega da ga ujede...a da ne pričamo odakle je

Komfor kada odeš kolima negde pa ti posle treba 2 sata da se negde u krugu od 3 km parkiraš...komfor
ZNaš..Ja sam Beograđanin a nema ker za čega da ga ujede...a da ne pričamo odakle je
Tacno, ja kola ni ne palim vecinu nedelje, samo dalje destinacije, vise vremena mi prodje trazenje parkinga nego da sam uhvatio bus ili pesacio :)
A i zdravije je pesaciti, sve do 30-40 minuta pesaka udaljenosti pesacim, jer svakako sedim vec po 8h dnevno.

Tacno, ja kola ni ne palim vecinu nedelje, samo dalje destinacije, vise vremena mi prodje trazenje parkinga nego da sam uhvatio bus ili pesacio :)
A i zdravije je pesaciti, sve do 30-40 minuta pesaka udaljenosti pesacim, jer svakako sedim vec po 8h dnevno.
Ali i dalje se insistira na centru...kazu da se svake godine 40.000 novih automobila registruje u Bgd....Da prosire ulice ne mogu..metro nece za 10 godina....

Lakše je kad nemaš decu :) Ti u tridesetim, u jeku života, para više nego u 20tim, svi klubovi/kafane tvoji da se dokažeš... Ostaje seta za stanom u centru ali bože moj, bolje dati na izlaske nego na učešće.

Da ne kanalimo previse ljude, solo ljudima u 30im je bitan izlazak, cim imas duzu i stabilnu vezu/brak to postane zadnja rupa na svirali :)
to što imaš vezu ne znači da si se oprostio od života :) a i ako kojim slučajem dođe do pucanja te veze, ti zanemario sve u međuvremenu, teško je vratiti se ponovo u kolo sreće :)

Vrh