Znaci zakljucak je da ovi pametni i sofisticirani sto znaju da investiraju, od tih investicija ne zaradjuju dovoljno da bi pobedili ove glupe i nesofisticirane na trzistu nekretnina? Hmmm
I ja sam oduvek ziveo u bar 54 + kvadrata ali eto čovek se na svasta navikne.Meni minimum za pristojan zivot dve osobe je 55m2, sve ispod toga sam se osecao klaustrofobicno u proslosti, i nedostatak prostora kad radis od kuce je meni bas bio deprimirajuci.
Svaka cast ljudima koji mogu da se komforno osecaju u 30m2, ili da imaju decu u stanovima ispod 50m2, ja to ne bih mogao.
Ne radi se toliko ni o prinosu, koliko o nedostatku drugih, kreativnijih, pa i boljih rešenja da se stekne kapital.Neko je radio analizu (koju ne mogu da nađem sad), gde se pokazalo da je S&P500 mnogo bolja investicija bio od stanova u BG zadnjih 20 godina.
Radi se o neobrazovanosti naroda i nedostupnosti berze, ništa drugo.
Pa opet, valjda bi se ti obrazovani sto ulazu u S&P lagano skucavali jer bolje investiraju?Neko je radio analizu (koju ne mogu da nađem sad), gde se pokazalo da je S&P500 mnogo bolja investicija bio od stanova u BG zadnjih 20 godina.
Radi se o neobrazovanosti naroda i nedostupnosti berze, ništa drugo.
Pa opet, valjda bi se ti obrazovani sto ulazu u S&P lagano skucavali jer bolje investiraju?
Eto gore imamo primere ekonomista koji samo u stanove ulazu. Ne znam jesu li i oni neobrazovani. Cela ta postavka ‘ja bolje znam sa parama al ne mogu nista kupim zbog ovih sto ne znaju’ mi deluje vise kao odbrambeni mehanizam.
Ja prvi nisam u situaciji da kupujem stanove investiciono, malo mi je delulu da ljude koji to rade ucim o investiranju.
Zamerio sam se Mići a da ne znam ni kako... ???Ja bi voleo da neko destimuliše senior software developer pa na gore.
Naterati i IT inžinjere da ulažu u nekretnine umesto u bitkoin, kako bi neophodne kvote bile ispunjene!Destimulisati pamet i inzenjere pod hitno!
Investirati u zadrugu i elita ekipu
Uskoro ce moćiJel može bitkoin da se izdaje ?
PozdravPozz ljudi,
Uskoro trebam da kupim svoju prvu nekretninu.
Icicu da rezervisem stan i da pricam sa investitorom(proveren).
E sad zanima me kako sto bolje da ispregovaram uslove i na sta sve da obratim paznju?
Da li iskusniju clanovi imaju neka pitanja koja uvek postavljaju investitoru, saveti za pregovaranje i tako dalje...
Na sta da obratim paznju
Kakva si ti legenda, hvalaPozdrav
Predložio bih ti da ovde pročitaš moje objave, baš sam jednom članu nedavno detaljno to opisivao.
Kupovina nekretnine, stana, kuće (pitanja i saveti)
Mozes izmedju istih banki, tipa OTP->OTP racun, ne mozes OTP->Inteza Tako mi je receno u samoj banci kada sam uplacivao po predugovoru. ovo nije tacno. tj mi smo uplacivali intesa -> raiffeisen bez problema (znaci drugom licu, ne na svoj racun) edit: samo naravno trazili su razlog uplata...forum.beobuild.rs
Ja sam skoro presao sa iste kvadrature na vecu i u istoj sam situaciji kao i ti sa dvoje male dece. Muke su to i drzim ti fige da sredis to sto pre.45m2 sa dvoje male dece. Šijem vas nubovi.
Jesi li realizovao kupovinu stana?Ja sam skoro presao sa iste kvadrature na vecu i u istoj sam situaciji kao i ti sa dvoje male dece. Muke su to i drzim ti fige da sredis to sto pre.
Nisam jos ali ce biti kroz par meseci.Jesi li realizovao kupovinu stana?
Hvala Anone druže. Ma ok sam još godinu i po, dok su mi mala deca. Posle moramo da preduzimamo neke radikalne mere.Ja sam skoro presao sa iste kvadrature na vecu i u istoj sam situaciji kao i ti sa dvoje male dece. Muke su to i drzim ti fige da sredis to sto pre.