Šta je novo?

Cene nekretnina

Ledine otišle na 3500€/m2. Realno je da Mirijevo sa metroom bude barem 5000€/m2! Može i preko doduše...
Inace moj drugar je bukvalno u ovoj zgradi kupio stan na kredit, skontao sam jer sam prepoznao kupatilo i ulazna vrata da su ista.
Oko 130 hiljada (ne secam se tacne cifre) za 72m2 pa vi preracunajte cenu m2 tu.

Ovaj vlasnik je ocigledno delulu :D

Pa nije samo hotel Jugoslavija, ima nekoliko projekata tog tipa koji su u fazi pripremnih radova- Delta District, Marina Dorcol. Kad krenu da se prodaju ti stanovi, uz ove skuplje zgrade BNV, to će svakako uticati na statistiku i prosecnu cenu jer ti projekti vuku par hiljada stambenih jedinica gde će kvadrat biti 7-10k eur
Dobro, Marina Dorcol se ceka vec 10 godina otprilike :D
Delta District se slazem, ali osim tih projekata sve ostale novogradnje sumnjam da ce moci da vuku cenu ka gore toliko.

No dobro, mozda gresim, svakako sledecih par godina ne gledam kupovinu blizu centra (kuca na periferiji prvo).

Inace moj drugar je bukvalno u ovoj zgradi kupio stan na kredit, skontao sam jer sam prepoznao kupatilo i ulazna vrata da su ista.
Oko 130 hiljada (ne secam se tacne cifre) za 72m2 pa vi preracunajte cenu m2 tu.

Ovaj vlasnik je ocigledno delulu :D
Koliko je realno da cene za 35m2 stanove budu vece u odnosu na npr. 50-60m?

Koliko je realno da cene za 35m2 stanove budu vece u odnosu na npr. 50-60m?
Pa nije realno, cak i za izdavanje ako po istoj ceni mozes da kupis 50-60m2 umesto 35, bolje je da uzmes 50-60. Bukvalno za isto ulaganje mozes da dobijes ili veci prihod od izdavanja (ROI), ili da vise ponudis za istu cenu. Poenta malih stanova jeste da budu srazmerno jeftini za kupovinu u odnosu na vece stanove, ako su manji stanovi preskupi, onda se vise isplate veci, cak i za izdavanje.
Realno je, ima stanova oko Fontane od 30 kvadrata koji se prodaju za 115-120k. Daleko skuplja cena kvadrata nego za stanove koji imaju 50-70 kvadrata na istoj lokaciji.
Realno je da budu skuplji po m2, ali ne da budu skuplji ukupno.

Vrh