Meni je pre svega ovo zanimljivo jer i sam planiram ovakvu gradu sa rodjacima, kolegama i poslovnim partnerima.
Tako da osim samog postupka i gradnje i ekonomije jednu od važnijih stvari mi igraju Ugovori.
Ugovori o prodaji stana, održavanju, obavezama itd...., tako i o udruženim ljudima za tako nešto, odgovornosti, sredstva obezbedjenja, penali itd...
Ovo jeste neki princip koji liči na ono što će mi trebati u budućnosti.
Svakako ne bih uložio u ovo pa čak i da je veći procenat dobiti od profita u moju korist, jednostavno mnogo nepoznatih mi ima, mala sigurnost itd...Ali zamisao i princip mi je dobar...
Ove projekcije zarade, cene izgradnje i ostalog sam radio više puta ovako i to mi ne igra ulogu, znam da će se oni zaštiti i da jedino ukoliko oni zarade tada ja zaradjujem...
Tu bi me zanimali penali ukoliko nešto prodje ne planirano, ko mi ih garantuje, koja je zaštita itd...
Kačio sam ovde jedan tip ovakvog tipa ulaganja u projekat u Dubaiju, ali ulazak u taj level ulaganja zasteva više od 550k, koji je daleko ozbiljniji.
Plac je preskup, on uglavnom treba da bude u kompenzaciji 20% neto kvadrata, a u kešu dosta manje.
Da imam plac lako bih se ja dogovorio sa mojim prijateljima koji će da ga kupe po nekoj ceni od tudjih para...
Ali svakako da cenim trud i ideju ovu, nažalost uvek gledam prvo realno negativne stvari i najgori scenario, pa ako to mogu da progutam onda idem dalje.
Sve je rizik, ali barem da ga optimizujem na osnovu znanja i iskustva