Šta je novo?

Cene nekretnina

@BillHicks

Mogao bi više da blejiš tu da nema tog stakla koje povećava temperaturu... to su te lođe, zastaklite ih i kao soba budu...

Na pravoj terasi si kao u dvorištu ako ima drveće koje pravi hladovinu, isti je osećaj jesi li napolju ili na terasi... Snosiš jednake posledice...

Meni je baš zbog stakla bila neupotrebljiva terasa nisam osećao vetar kad izađem... a vrlo upotrebljiv balkon sam imao na severnoj strani istog stana, gde je stalno duvalo i bez puno sunca sa cvećem, idealno da zasedneš... a mrzeo sam zastakljenu, uvek prevruće leti čim kročiš

Na pravoj terasi si kao u dvorištu ako ima drveće koje pravi hladovinu, isti je osećaj jesi li napolju ili na terasi... Snosiš jednake posledice...
To je uglavnom prva 3 sprata u starogradnji, tesko da kod novogradnje imas uopste drvece ispred a kamoli toliko visoko, investitori sigurno nece da plate ogromno drvo da ti posade ispred zgrade.

@BillHicks

Mogao bi više da blejiš tu da nema tog stakla koje povećava temperaturu... to su te lođe, zastaklite ih i kao soba budu...

tebra, oko mene je drvece ide iznad moje terase. leti je jednostavno nemoguce blejati jer je toliko sparno napolju. mislim si pokusao u julu da blejis vani bilo gde?
mislim tek posle 10 bude prijatno ako i tada

Ti možeš sebi hlad da napraviš na terasi ali to ne menja ništa, u BG je leto nepodnošljivo i u hladu. Imam ja terasu i ne sedim na njoj leti jer nisam suicidalan.

Da ja sam bio prvi sprat u igradnji iz 1990. Odličan stančić trostrano orijentisan sa terasom i balkonom... ali lošija izolacija nego danas

Jos na to treba dodati da terase budu kao rerne cesto zbog spoljnih jedinica klima, prosto komsije ispod u vertikali kako pustaju klime topao izduvni vazduh se dize gore i svaka visa terasa je sve toplija i toplija.

Ovo je bila moja zgrada 30 godina i nezastakljene terase imaju prednost a na balkonu uvek duvalo...

Screenshot_20241024-111320_Gallery.jpg

Svestan je čovek svega i stvarno je dao realnu cenu za robu koju nudi...garažu je samo potcenio
Baš tako! Hteo sam reći REALNA cena! Nije džabe a nije ni APP, već skroz realnu cenu je dao. Čak garaže daje ispod cene sigurno jer mu se žuri da sve proda. Ali po samoj ceni vidite da je čovek normalan i da možete s njim da razgovarate.

Kupis stan na Zlatiboru za 76.000
VEc pretrpano.
Realno..svuda cene nekretnina rastu sem na Zlatibiru..cene izdavanja isto - čak i padaju.....ponuda potražnja...
Izdati na Zl na 2 ili 3 noci ti se ne isplati..a to je 70% slučajeva.
Kažu planina..šetnja...vole ljudi ..ali evo primet... eno onaj deo od kružnog toka kod Dr.Ivana Ribara tj Vojvođanske..pored novog puta ka obilaznici ima staze za pesake i bicikle.....svi pričali haos za šetanje i bicikl..i šta bi..niko niti trči niti pedali. Ljudi preferiraju sedenje na terasi i mir..a toga na Zlatiboru odavno više nema...
TAj ko kaže da ima dobar povrat ulozenog... taj laže...
Veliki su rashodi....

Pa logično je da će osoba iz Inđije da se iznervira kad vidi da mu Beograđani dižu cenu života kupovinom i rentiranjem u njegovom kraju.

Ne vidim tu ništa čudno.
Kako može Beograđanin preseljenjem bilo gde da bilo čemu diže cenu ? Jesi ti .... ? Šta pišeš bre ovo..kakvi su to zaključci?

Mićo moram li sve da ti crtam? Veća tražnja za nekretninama, veća cena.

VEc pretrpano.
Realno..svuda cene nekretnina rastu sem na Zlatibiru..cene izdavanja isto - čak i padaju.....ponuda potražnja...
Izdati na Zl na 2 ili 3 noci ti se ne isplati..a to je 70% slučajeva.
Kažu planina..šetnja...vole ljudi ..ali evo primet... eno onaj deo od kružnog toka kod Dr.Ivana Ribara tj Vojvođanske..pored novog puta ka obilaznici ima staze za pesake i bicikle.....svi pričali haos za šetanje i bicikl..i šta bi..niko niti trči niti pedali. Ljudi preferiraju sedenje na terasi i mir..a toga na Zlatiboru odavno više nema...
TAj ko kaže da ima dobar povrat ulozenog... taj laže...
Veliki su rashodi....
Kako znas koliki su rashodi?
Ti rece imas spremno 80.000. Ova zena prodaje za 78.000 i verovatno nije fiksno. Koja je realna cena? Racunaj da je sve novo, ima dobar pogled s prozora i lokacija je odlicna.
Znaci precrtavas Zlatibor i kupujes Batajnicu?

Mislim da ljudi zastakljuju terase više da bi dobili neki prostor za odlaganje ili širili sobe, manje zbog sedenja na njima.
Bas tako. Pogotovo ako ti terasa ima pogled u drugu zgradu. Takodje ne znam i sta bi zimi radio na terasi sem da udises smog. Pogotovo ove uske terase gde ne mozes ni da sednes ko covek, a kao imas veliku terasu.

Uzmeš kredit na max. Inflacija pojede kredit. Ne znam kako to ne odgovara.
Ne razumem najbolje ovo, ne možeš kupiti unapred sve stvari kojima će inflacija da pojede kredit(hranu, usluge itd...).
Možeš čak i hranu koja može da stoji i koja će dobijati na vrednosti, šunka, vino, rakija, viski itd...😉
Zato ljudi kupuju nekretnine, zemlju, akcije, zlato, na kredit... Neke stvari koje dobijaju na vrednosti a koje i mogu da prihoduju pasivno(osim zlata).

Ne razumem najbolje ovo, ne možeš kupiti unapred sve stvari kojima će inflacija da pojede kredit(hranu, usluge itd...).
Možeš čak i hranu koja može da stoji i koja će dobijati na vrednosti, šunka, vino, rakija, viski itd...😉
Zato ljudi kupuju nekretnine, zemlju, akcije, zlato, na kredit... Neke stvari koje dobijaju na vrednosti a koje i mogu da prihoduju pasivno(osim zlata).
Pa zamisli dugujes banci 100,000 dinara u 90im i onda se desi hiperinflacija, tebi je ta inflacija bukvalno pojela ceo dug lagano.
To je ekstreman primer, banke su uglavnom osigurane protiv gubitka od inflacije tako sto su uskladjene kamate sa nekom pretpostavkom kolika ce biti godisnja inflacija + otplacujes samo kamatu skoro prvu polovinu kredita.

Npr, zadužio si se na max 2017 da kupiš stan na kredit. Danas kada je cena svega porasla, obezvredjena ti je rata. Na to sam mislio. Isto i sada, ljudima kojima najviše odgovara da se dupliraju cene svega (da počne QE) su ljudi koji su nešto kupili posle 2022. Njima ne odgovara da bilo šta padne ili da imamo krizu.

Vrh