Šta je novo?

Cene nekretnina

Ja lično mislim da je to velika prednost Beograda i naše klime da imaš pravo leto +35 i tako 3-4 meseca. Pa to je vrh. Imaš svuda bazene, Ada i uopšte nisu gužve. Bio sam ovo leto i u Beogradu i opšte preko leta juli i avgust nije gužva. Svuda parkinga. Čak i gradski bazeni nisu prepuni. Svaki gastarbajter iznad Beča što živi će ako zbog ničeg drugog onda zbog klime da kupi u Srbiji stan. Ja sam od 30 dama što sam bio na godišnjem 29 imao sunce i preko 30c temp samo 1 dan kiša i 25c!! Fantazija! Ko god hoće zimu eno mu Švedska i sve iznad Beča. Sivila i oblaka i kiše na izvoz!
Ove godine je bila tolika temperatura da ne pamtim da sam manje izlazio van. Muka mi je kad veze 30 stepeni noćne i 45+ dnevne na betonu 10+ dana u kontinuitetu. Ni na bazen mi se nije išlo. Sve što sam trebao da radim, odložio sam kad padne malo temeratura. Ja ovo ne pamtim. Nadam se da je ova godina izuzetak iskreno.

Informacija za investicione kupce.

U Dubai-u su krenuli da prodaju apartmane gde se nudi zagarantovana zarada ROI 8.33% neto u Ugovorima.
Gde posle 12 godina se može prodati apartman Investitoru za duplo veću cenu.
Pri tome se dobija Tesla automobil gratis 😉
Cene tih apartmana se kreću od 500k eura sa rokom otplate od 1.5-2god.
Pravno lice ne može da kupi apartman osim ako ne otvori tamo firmu.
Ne znam sve detalje ovo su prve informacije koje sam dobio.

Resenje je da zivimo negde u Skandinaviji i da skupo placamo 10 dana godisnje za 40c negde na plazi :)

Meni su leta sasvim ok. Jeste ovih 40 malo previse ali poslednji put tako bilo pre 15tak godina.

Informacija za investicione kupce.

U Dubai-u su krenuli da prodaju apartmane gde se nudi zagarantovana zarada ROI 8.33% neto u Ugovorima.
Gde posle 12 godina se može prodati apartman Investitoru za duplo veću cenu.
Pri tome se dobija Tesla automobil gratis 😉
Cene tih apartmana se kreću od 500k eura sa rokom otplate od 1.5-2god.
Pravno lice ne može da kupi apartman osim ako ne otvori tamo firmu.
Ne znam sve detalje ovo su prve informacije koje sam dobio.
Hvala Fićo, 500k da spremimo i ROI od 8% je naš!

Resenje je da zivimo negde u Skandinaviji i da skupo placamo 10 dana godisnje za 40c negde na plazi :)

Meni su leta sasvim ok. Jeste ovih 40 malo previse ali poslednji put tako bilo pre 15tak godina.
Sadnja i zalivanje sadnica moraju mnogo ozbiljnije da se shvate. No od toga nema ništa sa trenutnim službenicima na pozicijama.

Evropljanima bolje rečeno vlade EU država s Zelenom Agendom su preterale! Brane letove, brane turizam, brane stočarstvo, sve živo ne sme. Za običnog čoveka a privatni avioni mogu. Kad raja treba letiti wizzom za 15 e to ne sme. Zagađuje se. A kad treba on ići sam u privatnom avionu što košta 15k eura na sat leta e onda to sme.
Većina ljudi neće dogurati do toga da leti privatnim avionima, ali stvari jesu postale dostupnije širim narednim masama, a turizam je na vrhu te dostupnosti. Pre 30 godina sam letovao u sa roditeljima u Čanju, koji su u to vreme bili doktori medicine I fakultetski profesori, pa nam je to bio vrhunac provoda I turizma koji smo mogli da priustimo tih godina. Danas roditelji samo od svojih penzija od po 1000 eur, idu na letovanje u Grčku ili Tursku u hotele sa polupansionom. Dakle govorim o državnim kadrovima u penziji koji sada putuju daleko više nego kada su bili u punoj radnoj snazi.
Mogu da zamislim ljude od 30-40 godina koji žive u Amsterdamu, Londonu, Minhenu. Njima je da izađu sa ženom u neki lep restoran 500 eur, dok za taj budžet mogu da odu na city break u većinu manje razvijenih evropskih gradova poput Beograda, da se provedu 2-3 dana, i jos da im ostane para. Međutim, takva dostupnost turizma koliko god bila pozitivna za razvoj privrede može loše uticati na lokalno stanovništvo. Neki balans je svakako potrebno pronaći.

Hvala Fićo, 500k da spremimo i ROI od 8% je naš!
Po ovoj priči za 12 god ti kroz mesečne isplate to jest vrate tih 500k i onda možeš apartman da prodaš za 1milion.
Uložiš 500k i nakon 12 god dobiješ 1.5miliona.
Pitao sam, može i više ljudi da budu vlasnici jednog apartmana.
Istražiću još i eto bolja je ta investicia po ROI i zaradu nego investiciona kupovina u Beogradu, jer kažu da je zagarantovana Ugovorom i da teoretski ne moraš ni da dodješ u Dubai.
Ali kao što i sami kažemo svako tržište je tržište za sebe.
I meni ovo deluje na prvu neverovatno i zato sam i krenuo u istraživanje i po svemu sudeći stopirao sam investiranje u BG investicioni stan za naredni period. 😉

Da se vratimo nasoj temi malo. Evo sto mi je danas iskocilo:
1725108659776.png

Занимљив модел, али шта значи "загарантовано"? Ко гарантује? Језд ал Дафин лтд, или неки државни фонд? Са таквим стварима треба бити екстремно пажљив.
Danas se dopisujem sa našim tim agentom, čekam i taj projekat i dostupne apartmane i kasnije i te Ugovore.
Da na neki način država stoji iza toga to jest UAE (neka njihova direkcija koja vodi računa o svim projektima kao naša gradjevinska direkcija Srbije)i lanac hotela(koji ima po celom svetu hotele izmedju ostalog i Intercontinental) koji to garantuju, tako sam shvatio.
10min voice recording-a ima o tome, ko je stvarno zainteresovan pustiću u dm broj od tog agenta, ja ga pratim na insta i danas mi je to iskočilo i zato sam ga i prvi put kontaktirao.
Ne znam detalje i čekam da mi pošalju, ali se hvale da je to u Ugovoru i garantovano.
Ako se plati odmah, kreće mesečna isplata već sledeći mesec.
Ako treba pusticu u dm taj kontakt ali eto to je to.

"Vrhunska nekretnina u Banji Vrdnik 38m, 132K"
Ajd da je napisao "interesantan plac"
...
:vrhunska nekretnina:

"Vrhunska nekretnina u Banji Vrdnik 38m, 132K"
Ajd da je napisao "interesantan plac"
...
:vrhunska nekretnina:
Ovaj je lud, ovo verovatno po sadašnjim nenormalnim cenama vredi makar upola manje.

Na žalost biće sve toplije, nekad smo se od turaka sklanjali u planine, a sad će to izgleda biti od vrućine. :) Kad je u Beogradu bilo 40c, na planinama ovog leta nije prelazilo 32c.
Neki su već prekopirali taj zapadni model i omogućili i preseljenje kancelarija u onom najtoplijem delu godine...ima smisla
Svaka tebi čast što se javljaš isključivo kada treba izreklamirati Zlatibor, makar i izokola, potmulo, kao braća Bugari.😂

Pre nekoliko meseci sam pisao za stan kod hotela Jugoslavija. 70 kv, 5.sprat u Dzona kenedija, osuncan, svetao u izvornom stanju. Nikako da ode za 170-175k. Na kraju otisao za 154k. Jutros sam obavesten. Kupci mladi bracni par i nisu iz Beograda, vec iz Sumadije.

Pre nekoliko meseci sam pisao za stan kod hotela Jugoslavija. 70 kv, 5.sprat u Dzona kenedija, osuncan, svetao u izvornom stanju. Nikako da ode za 170-175k. Na kraju otisao za 154k. Jutros sam obavesten. Kupci mladi bracni par i nisu iz Beograda, vec iz Sumadije.
Moje kolege isto traze stanove izmedju 60-70 kvadrata max, iako neki imaju i decu, nemaju novca za vece stanove jer sve sto dodje od 200k kada se uzme kredit, rata dodje oko 1000e sto je svima nedostizno.

Da li je cena dobra ili ne zavisiće od cene novogradnje baš za Hotel Jugoslaviju. Ako tamo stanovi budu 5k+ onda su ovi super povoljno kupili. Ako tamo budu oko 3500-4k kao svuda na NBG onda baš i nije najbolja kupovina. Jer moraju još uložiti 500e min po kvm a realno mislim i 800. A pošto su mladi bračni par s pravom na povrat PDVa mogli su glanc novi Wellport u prizemlju za 2700. Ali dobro svako bira nešto. Još su iz Šumadije pa im je svejedno jel Hotel Jugoslavija ili Wellport ili Lastavice.

@Anon
Upravo tako. Videli su ljudi da ne ide, a uplasili se takodje da nece pobeci voz ili da na kraju dobiju jos manje.
A stan je prodavan 2 godine. Za vreme najvece najezde Rusa oglasen je za 240k i nije islo. Plan je bio da se kupe 3 stana za te pare. Ali to je vise APP cena ciji pokusaj (zamisao) nije uspeo.
Po ovome do vidim, ljudi sve teze dolaze do kesa. Polako ce ici nizbrdo sto se tice starogradnje.
Sto se tice novogradnje tu bar ima povrata pdv-a, a danas bracni parovi presabiravaju svaki evro. Znaci surova realnost je na kraju pokazala prodavcima da ce kupiti 2 manja stana a ne 3.

Ja sam u poslednja dva meseca čuo toliko negativnih stavova koje se tiču kompletnog renoviranja stanova u izvornom stanju, da sam već totalno digao ruke od te opcije.
Nema tu negativno ili pozitivno. Problem je premala razlika u ceni, ako je i bude. U tom je najveći problem i opet živiš u staroj zgradi. Znam pouzdano da su Lastavice gotov stan južna orijentacija 2.sprat 74kvm prodali s garažom za 250k. Novo, novo kupljeno pre mesec dana useljenje sada. Znači cena po kvm ispod 3k što za novogradnju na NBG je vrlo povoljno i još gotov stan a ne u izgradnji. Dobro morali su čekati skoro 2 meseca što nije ništa.
Eto sada Wellport za 2750 daje kvm. Pa jel nije bolje to nego starudija s renoviranjem isto toliko?!? Mislim ne znam. Opet s renoviranjem starogradnje, po meni, morala bi biti mnogo jeftinija od novogradnje, a ne isto ili više. A da ne kažem posle o kvalitetu života u novoj ili staroj zgradi?!? Nebo i zemlja.

@Anon
Upravo tako. Videli su ljudi da ne ide, a uplasili se takodje da nece pobeci voz ili da na kraju dobiju jos manje.
A stan je prodavan 2 godine. Za vreme najvece najezde Rusa oglasen je za 240k i nije islo. Plan je bio da se kupe 3 stana za te pare. Ali to je vise APP cena ciji pokusaj (zamisao) nije uspeo.
Po ovome do vidim, ljudi sve teze dolaze do kesa. Polako ce ici nizbrdo sto se tice starogradnje.
Sto se tice novogradnje tu bar ima povrata pdv-a, a danas bracni parovi presabiravaju svaki evro. Znaci surova realnost je na kraju pokazala prodavcima da ce kupiti 2 manja stana a ne 3.
Pa mladi bračni parovi su UVEK presabirali svaki euro! I tako je svuda od Srbije do Novog Zelanda. Zato su MLADI bračni par! A ne srednjovecni ili pred penzijom.

@Anon
Šta reći na računicu da od 1 stana od 70 kvm kupiš ni manje ni više nego 3 stana!?!?! Ovo spada bukvalno u rubriku: Mudra politika našeg predsednika Slobodana Miloševića:)!!!

Vrh