Meni je pomalo simptomaticno kako pojedini na forumu procenjuju stanje nekretnina na trzistu.
Otvore par nerealnih oglasa ili govore samo o najskupljim projektima i onda kazu kako je nemoguce kupiti stan.
Da bi se doslo do dobre nekretnine po dobroj ceni mora da se kopa - mora da se potrefi tajming, lokacija, da se raspolaze informacijama za brzu i pravovremenu reakciju kada se ukaze prilika itd...Dobre nekretnine po dobroj ceni odu prve, ovo po oglasima je uglavnom skart. Ja pratim kuce i vidjam oglase koji se vrte godinama. Kada vidim da neko spusta cenu postepeno, znam da je ozbiljan prodavac u pitanju, da nije imao ozbiljnu ponudu do sada i da cena moze jos da se spusti.
Ja sam nekretninu u kojoj zivim trazio godinu dana - aktivno sam gledao oglase, posecivao nekretnine, i dok nisam bio 100% siguran da je to to, nisam kupio.
Ali to je bukvalno posao - znaci kada se zavrsi regularno radno vreme, krece se redom po oglasima, listaju se sve zanimljive lokacije, zovu se agenti, gledaju se nekretnine itd....i tako svaki dan. Jedino tako moze da se iskopa neka dobra nekretnina, po nizoj ceni. Tako se stice i osecaj za pregovore, za kvalitet lokacije, upoznaje se grad, kvalitet gradnje itd....