MrGood2016
Advanced
- Učlanjen(a)
- 17.06.2018.
- Pohvaljen
- 3.083
Orfaneline, vidim da kačiš link sa Kamatice, sajta koji opšte poznatog po neažuriranim beskorisnim informacijama.
Je l to odredjeni broj stanova ni ne izadje na oglase jer kada glefam sajt cenenekretnina tu bude dosta stanova koje uopste nisam video da su se oglasavali negde. Je l to agencije imaju kao neki prvi krug ljudi koji su pred kupovinom pa onda se prvo njima pokazuje stan pa ako niko ne reaguje tek onda se stavlja u oglase.
Нисам знао да је Каматица бескорисна и неажурна. За мене та информација није опште позната.Orfaneline, vidim da kačiš link sa Kamatice, sajta koji opšte poznatog po neažuriranim beskorisnim informacijama.
Sajt služi za reklame. Niko se ne bavi njim aktivno već skoro 3 godine.
Ne da me zanima ova subtema o kamatama kojoj se povremeno vraćate al bar ne kačite budalaštine sa kamatice.
Nema na čemu.
Ah ti trocifreni autobusi, blato... najgori košmar svih rasnih Beogradjana. Svi znamo da su trotoari najlepši na Vračaru i Starom gradu, široki može cela porodica da se šeta, a o zelenilu da ne pričam, svaka ulica obiluje zelenilom i drvećem te se u proleče oseća miris cveća koji se širi ka drugim opštinama koje nisu Beograd kako bi i oni osetili bar malo čari tog pravog Beograda i žalili što nisu u njemu.
Samo bi onda imao problem sa rasnim Beogradjanima "šta oni ima da ulažu u periferiju, a niko centar ne gleda".
Ali slažem se, rasnim Beogradjanima sve što nije centar Beograda je blato.
Što opet postavlja pitanje šta fali malo daljim lokacijama kad je m2 jeftiniji, mesto mirnije, vazduh čistiji, po mogućnosti imaćeš i dvorište, a vreme putovanja isto... Slažem se da nema glovo da ti donese paštetu iz maksija i da deca neće biti rasni Beogradjani
Pa eto da znaš, na kamaticu ne moraš više ići.Ako te zanima moraš ići od sajta do sajta banaka peške što bi se reklo.Нисам знао да је Каматица бескорисна и неажурна. За мене та информација није опште позната.
Имаш ли неки сајт који је ажуран и није будалаштина а да се бави овом тематиком?
Нисам досад никад учествовао на оваквим дискусијама.
Лично сам новац ставио на Рајфајзен инвест. Такође сам направио трајни налог да ми месечно пребаци 400 евра на њега по средњем курсу НБС (кад ми легне плата) и имам годишњи принос од 3-3,5%. Могу новац да подигнем било када без да губим оно што сам већ зарадио.
Није ништа посебно, али немам тренутно ништа паметније. Макар да ја знам да је паметније.
Ja štedim u dinarima Intesa Investicioni fond, nema nikakvog penala za prevremeno podizanje tako da možeš svojim novcem raspolagati u svakom trenutku. Kamata je 5,5%.Нисам знао да је Каматица бескорисна и неажурна. За мене та информација није опште позната.
Имаш ли неки сајт који је ажуран и није будалаштина а да се бави овом тематиком?
Нисам досад никад учествовао на оваквим дискусијама.
Лично сам новац ставио на Рајфајзен инвест. Такође сам направио трајни налог да ми месечно пребаци 400 евра на њега по средњем курсу НБС (кад ми легне плата) и имам годишњи принос од 3-3,5%. Могу новац да подигнем било када без да губим оно што сам већ зарадио.
Није ништа посебно, али немам тренутно ништа паметније. Макар да ја знам да је паметније.
Mislim da je vreme da prerastete da je Beograd samo krug dvojke, a ostalo teška periferija i blatoMislim da je vreme da prerastes svoje opterecenje prema Beogradu i Beogradjanima.
Ja sam samo odgovorio na zamenu teza kako je kvadrat preskup samo u centru jer ima za 1900 evra u Lestanima. Kvadrat je svuda preskup jer je i periferija (Konjarnik, Brace Jerkovic, Vidikovac i sl.) izasla blizu 3000 evra. Lestane (Kaludjerica, Jajinci, Batajnica itd.) nije Beograd nego hipetrofirano i neuredjeno selo u okolini Beograda i u odnosu na skoro 2000 evra za Lestane je 3000 ili 4000 za centar Beograda zapravo bagatela. Razumem ljude koji su kupovali placeve i gradili kuce u ovim naseljima za 300-400 evra po kvadratu, gradeci porodicno, pomazuci se kao familija i slicno, ali nesto ozbiljno nije u redu kada je Lestane doslo do 2000 evra po kvadratu.
To je bilo tako prosle godine. Od osnivanja fonda (pre vise od 5 godina) normalizovana godisnja kamata je oko 2.8 % godisnje. Nominalna jedinica od 1000 dinara danas vredi 1160 dinara, ili 16% vise. Da si orocavao dinarsku stednju po 5%, imao bi oko 28% prinos. Zlato, oko 100% prinos od 2018. Samo kazem.Ja štedim u dinarima Intesa Investicioni fond, nema nikakvog penala za prevremeno podizanje tako da možeš svojim novcem raspolagati u svakom trenutku. Kamata je 5,5%.
Jesi li svestan da ce to dovesti do urušavanja institucija? Da niko nece biti fizicar, matematicar, seizmolog, geolog, anesteziolog, itd. Mi ubrzano crpemo ljudski potencijal a nemamo novi kao ranije. Taksista, armirač ili keramicar moze biti i neko iz Bangladeša ali neke druge profesije koje cine državu i institucije to baš i nije moguće ukoliko ceo život ne provedeš ovde.Ok, ja govorim sa aspekta da posla ima za ljude koji žele da rade i da se od tog posla može zaraditi makar nešto. Razumem da neko ko je se nikada nije bavio zanatima ne može odjednom postati vrhunski stolar ili keramičar i mlatiti 2-3k eur mesečno, ali vožnja taksija, Yandexa, Cargo-a i slično je samo jedan primer kako se može ući u posao za koji nije potrebna neka posebna veština ili znanje, samo dobra volja i posvećenost da radiš. Ima takvih prumera gomila, čovek koji je po profesiji dipl. antroplog radi na kao izvođač radova na sprovođenju optike u zgradama i od tog posla zarađuje 1500 eur mesečno, a u svojoj primarnoj profesiji ne bi mogao.
Analitičar kad krene sa ovim poredjenjima, nešto i kaže ok, ali većinom ga ne shvatiš ništa. Završiš da budeš profesor, ali pošto ti je profesija unižena, onda malo hilti u ruke posle časova. Može da se zaradi, jeste, ali ljudi bi malo i da žive od jednog poštenog posla.Jesi li svestan da ce to dovesti do urušavanja institucija? Da niko nece biti fizicar, matematicar, seizmolog, geolog, anesteziolog, itd. Mi ubrzano crpemo ljudski potencijal a nemamo novi kao ranije. Taksista, armirač ili keramicar moze biti i neko iz Bangladeša ali neke druge profesije koje cine državu i institucije to baš i nije moguće ukoliko ceo život ne provedeš ovde.
Pretpostavljam da država ne garantuje za ove depozite.Ili staviš u money market fond i dobijaš euribor bez oročavanja (3.75% godišnje). Novac ti je dostupan za par dana kad ti zatreba i kamatu zadržavaš:
Xtrackers II EUR Overnight Rate Swap UCITS ETF 1C | DBX0AN | LU0290358497
Key facts and comparisons for Xtrackers II EUR Overnight Rate Swap UCITS ETF 1C (XEON | LU0290358497) ➤ justETF – The ETF Screenerwww.justetf.com
Pogledajte prilog 193593
Dodao bih da je dugoročno ovo prilično loš način da se investira, ali je dobro za kratkoročno parkiranje novca.
Ne. To sama ulažeš preko ino ili domaćih brokera. Garancija je 0.Pretpostavljam da država ne garantuje za ove depozite.
Naravno, Đole je i moj drug2,55%, cudno pisu rec 3.25 ... Djole je moj drug.
Ja živim na Mirijevu 4. Do šireg centra odnosno Cvetkove pijace imam 2 km, a do užeg centra odnosno Vukovog spomenika 4 km.
Ako bismo bili fer, peške je manje od 6 km.
Garantuje ti fond. Generalno su ti fondovi mnogo strože regulisani od banaka u smislu šta smeju sa novcem da rade, a šta ne. Nemaš ovde rizik da fond propadne kao što imaš kod banke.Pretpostavljam da država ne garantuje za ove depozite.
4 km.
Šta nije loša, lux... Još ako se pogodi da ti komšija ne hrče glasno a komšinica ne uzdiše, to je onda vrhunska kupovina.Ajde nije bas toliko losa zgrada, ima i mnogo gorih...
Jedino je katastrofa ono sto su dozvolili nadogradnje, ima i ok rešenja a ima i odvratnih rapsada koje baš ruže ne samo zgradu vec i ceo blok...
Ulazi se naravno razlikuju ali sve ovo sto sam primetio uopste nije loše sad moguće da taj tvoj nisam video
Parking je naravno ogroman pogotovo za unutrašnjost bloka, ali lepo je znati da taj trosoban u zmijici moze da se izda za 900...