Ja sam zainteresovana za kupovinu većeg stana, i pratim dešavanja na terenu poslednjih godinu dana. Ne gubim čekanjem ne znam koliki novac, niti dobijam, jer ću svakako prodati i stan u kome živim, pa ta suma amortizuje promene znatno. Ono što sam primetila iz priče sa ljudima je da puno ljudi čeka neku promenu, u smislu mirovanja, koje se dešava, ili pada, da bi kupilo stan. Pa se pitam, pošto svakako imamo par meseci nepromenjenog stanja, šta biva kada svi ti ljudi, uključujući i mene, krenu da kupuju. Iz tog razloga verujem da nema prostora za značajniji pad cena, jer mnogo nas čeka i već gubi strpljenje a vreme prolazi. Pritom, možda se krećem u povlašćenom sloju narod, centar velikog grada, etc, nije reprezentativni srpski uzorak u pitanju, ali znam sve više ljudi kojima nije preveliki problem da izdvoje 150-200, i 200+k za stan. U periodu poslednjeg većeg pada cena, pre 10 godina nisam poznavala nikog takvog, i ta suma mi je delovala kao nešto čime raspolaže estrada, kriminalci, sportisti.