Da nisi kupila stan mogla si da placas kiriju i da skupis za stan za 20 godina. Ovako ces imati svoj stan za 30 godinaNaravno da dosta kosta, ozbiljan je i proizvod koji se dobija - zivot u svom stanu za koji ne bih imala para da skupljam jos 20 godina.
Sala, naravno da karikiram i naravno da si trebala da kupis ako ti je bio potreban i nasla si stan koji ti odgovara i koji mozes da priustis makar na kredit. Samo pricamo o tome koliko je skupo.
Ja licno vise verujem u pad cena nekretnina nego u pad kamatnih stopa. Naravno da ce kamatne stope pasti u nekoj meri, ali da bi se neutralisao njihov negativan efekat na traznju morace da padnu i cene nekretnina. Ako ne budu padale, morace da cekaju da porastu plate da bi ljudi ponovo mogli da ih priuste, sto znaci da mozda nece pojeftiniti nominalno, ali hoce realno. Cak i sa visokim kamatnim stopama, ako cene nekretnina budu pale, postojace matematika da se kupe. Znaci, kad ja kazem da treba cekati, pod time ne mislim na pad kamatnih stopa, nego na pad cena Naravno, mozda nisam u pravu, samo kazem kako ja razmisljam.Ostavimo na trenutak cenu stanova po strani, ono sto mi nije jasno je kako se onda to uklapa u tvoje odluke- ranije si pisao da ti smatras da ne treba sad uzimati kredit jer su uslovi banaka nepovoljni, vec da mislis da treba cekati. Ok, to je tacno, nepovoljni su. Ali ima smisla cekati sa aspekta kamate samo ako verujes u znacajan pad euribora. Znaci ako ti sa jedne strane verujes da sad ne treba uzeti kredit zbog nepovoljnih uslova kredita, ali takodje verujes da ce ti uslovi dugi niz godina ostati nepovoljni, kako ti to uopste ulazi u jednacinu u odluci o kupovini?