Hristiana
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 06.02.2023.
- Pohvaljen
- 1.678
Nema logike da gledaš Koliki je pad u prometu novogradnje zato što oni sada ubacuju u katastar ono što je prodato pre godinu ili dve, a tad su ljudi u strahu i panici od gubitka vrednosti novca kupovali šta su stigli. Pitanje je da li se sada prodaje nešto od novogradnje, ili ono se samo ono što je prodato ko zna kad. Zato mislim da je bolje gledati promet starogradnje.Ne razumem tvoju logiku. Meni je logicnija logika da ako promet padne na nivo iz 2016-2017, red je da se cene vrate na taj nivo, i da tu stane i da onda vise ne pada, kao sto ti kazes
Mislim, naravno da nece pasti bas toliko, ali ne znam zasto se vezujes za neko proslo vreme kad su okolnosti skroz drugacije.
Ovde sam racunao i starogradnju i novogradnju zajedno, nekako mi je delovalo logicno da ide u paketu, ali nije velika razlika ni ako se gleda odvojeno.
Da, pad ocigledno postoji, ali da ne "cherry pick"-ujemo previse, treba pratiti promene u narednom periodu, ocekujem da se nastavi ovaj trend, pa tek onda mozemo donositi neke zakljucke.
Da li je ovo grafikon koji se odnosi na Beograd ili na Novi Sad?