MrGood2016
Advanced
- Učlanjen(a)
- 17.06.2018.
- Pohvaljen
- 3.083
Vidis sve to sto si naveo ulazi u cenu, ali ne deluje da si ubacio u svoju racunicu. Know how, komparativne prednosti u vidu velikog kapitala i mogucnosti da se bave onim cime nece ili ne mogu drugi da se bave.Ne mogu da kazem da tu ne bi postojala racunica, ali da bi usao u stanogradnju potrebno je ili da imas veliki kapital i razradjen biznis ili da se sam razumes u to. Sprecava me ista stvar zbog koje recimo ne otvaram kafanu, jednostavno ne bavim se tom delatnoscu, nemam pocetni kapital, nemam razradjen posao, nemam veze u katastru i gde vec trebaju dozvole,... I slazem se da tad ne bih imao neki veliki profit, ali to je zbog ekonomije obima koju sam vec pomenuo (sto veca zgrada manji troskovi po m2). Mislim, mogao bih i to da radim, da jurim, da muvam, da petljam, ali nisam taj tip, ne volim da radim van zakona (a u stanogradnji mislim da se mnogo toga radi van zakona) i nisam megaloman, ne jurim za parama. Kad bih otvarao nesto privatno, otvorio bih u IT-u. Ali recimo moj drug je odustao od kupovine stana zbog naduvanih cena i poceo da pravi kucu.
Znaci nije pitanje zasto ja ne krenem da se bavim time, nego ako moze da neko zaista objasni strukturu troskova, da jednom zauvek razresimo tu misteriju.
Argumentum ad hominem. Dokon pop i jarice krsti. Ume perica da odgovori i kao sto vidis odgovara, ne treba mu advokat zeljan paznje.Ok, riportovao sam ovaj post za off topic. Izgleda da imamo novog Defketa na temi, koji je ustao na levu nogu, pa pre podne mrzi sebe, poslepodne ceo svet. Odgovara sve i sta zna i sta ne zna, sem na ono sto je tema. Moze i ovaj post da se brise.
Poslednja izmena: