Ja sam licno jos 2018., mnogo pre inflacije sa drugarom investitorom isao po Lekinom Brdu i znao sam tacno koliko ljudi traze za svoje placeve s poluruiniranim kucama na istim, cene su bile povoljnije nego sada, i znalo se manje-vise koliko treba da se ulozi i koliki je povrat investicije. Ali sada vidim koliko na forumu ima vrhunskih strucnjaka i to megalomanskih (pominju se hektari a ne ari), koji pisu kao da su radili vec projekte (a nisu) pa bih predlozio da se vi dogovorite izmedju sebe, sednete i nadjete na nekoj kafi, iznesete ocekivanja i max budžet ulaganja, pa krenite u suinvestitorstvo i ja ću vam poželeti svu sreću i uspeh. Evo Perice, neka vas on predvodi, a kada završite projekat onda podelite sa svima nama info koliko ste uštedeli (zaradili) time što ste sami uložili, čekali do 2 godine završetak zgrade nego što ste dali nekom drugom novac za gotov stan.
Ovde se sanja kako će neko da uloži 100.000 eura i da zaradi duplo. I da zaradi 50.000 eura (50%) je stvarno nemoguće.
Postoje privatne poruke, samo napred momci, pokažite kako imate poverenje jedni u druge... nadam se, onaj ko ima spreman keš, takodje veruje drugom ko ima spreman keš, a ne nekom tamo bezbankoviću ili čekaču povoljnog kredita od banke.
Znam za primere kad je bilo više od 4 suinvestitora da su se posvadjali izmedju sebe radi banalnih stvari (kome će da pripadne koji stan na kom spratu, i ko ima lepši pogled, svetao stan s pogledom na ulicu mnogo više vredi nego pozadi), pa bih preporučio pre nego što krenu prvi bageri i lopate, da ne bude više od troje ljudi, jer što je manji broj ljudi, fleksibilnost oko dogovora je veća.