Ja se ne slažem sa načinom na koji se dodeljuju stanovi snagama bezbednosti. Ja bih više voleo da policija ima jake plate, pa neka sami kupe šta hoće.Ne znam kako je povezano. Ukoliko firma moze i ima mogucnosti (ne znam kako je sa stanovista prava), zasto da to ne uradi?
Zasto drzava pravi stanove za snage bezbednosti? Ovu drzavu treba onda pravno goniti, jer policajci imaju plate kao medicinsko osoblje, a dobijaju i beneficirani radni staz + sada dobijaju i stanove po 'subvencionisanim' cenama... Zasto se ne omoguci to isto i komunalnim radnicima?
Naravno, neko će reći, kako da policajac ima veću platu od profesora u školi, medicinskog osoblja i slično. Međutim, posao policajca je realno vrlo opasan, izuzetno stresan i na svaki način naporan. Malo poslova se može meriti sa njim. Zato je jako teško naći kvalitetne kadrove za policiju.
Upoznao sam profesora sa policijske akademije i rekao mi je da je 90+% polaznika sirotinja, a mnogi nisu naročito ni inteligentni/obrazovani. Međutim on ima minimum koji mora da se zna, jer može život od toga da im zavisi.
U svakom slučaju, stanovi za policiju su način da privuku ljude, koji je po meni pogrešan, ali država nalazi tu neku računicu da jeftinije prođe.