Šta je novo?

Cene nekretnina

Evo mali jubilej. Probijeno 12000. Kad dođe do 15000 udarite reply. Ko želi da čestita nek čestita, ko ne želi nek ignoriše. 😁
Pogledajte prilog 158975
I ja sam vodio neku evidenciju od pre mesec dana:

17.mart
Total stanova Bg 11.290
8.april
Total stanova Bg 11.834
12.april
Total stanova Bg 12.017

Evo mali jubilej. Probijeno 12000. Kad dođe do 15000 udarite reply. Ko želi da čestita nek čestita, ko ne želi nek ignoriše. 😁
Pogledajte prilog 158975
Lep jubilej, neka raste i treba da raste :)
Ipak samo bih napravio jedno poredjenje:

Pre tačno 2 godine bilo je ukupno oko 15000 u BGu ( ne secam se precizno, pa da ne slažem) ali se jako dobro sećam podatka da je od toga bilo čak 1900 za sumu do 55000.
Sad - samo 250.

To je sad presmešna suma za bilo šta, a tad je bilo 1900 oglasa , po onim kreditim stopama i uslovima, medju kojima je bilo i OK stanova i lokacija po predgrađu.
Sad je to isto oko 100 000.
Tako da stvarno po ovim cenama i kreditim stopama nema poente. I zato stoji sve i biće tako dok ne krene da pada.
Realno mislim da se nikad nece vratiti na cene od pre samo 2 godine a kamoli 2020 i pre ali po ovim, jednostavno ne može više.

Azurirani podaci za mart 2023. na cenenekretnina.rs nam pokazuju sledece:
- Vrednost novogradnje po m2 u poredjenju sa martom 2022. - skok 19%
- Vrednost starogradnje po m2 u poredjenju sa martom 2022. - 21.3%
- Vrednost novogradnje ukupno u poredjenju sa martom 2022. - skok 21.2%
- Vrednost starogradnje ukupno u poredjenju sa martom 2022. - skok 23.2%

Oborili smo takodje svojevrstan rekord po m2 - 11.248 €/m²!!!

Imali smo i jednu veliku anomaliju 4700 m2 prodato za po 17e po m2 sto je takodje uticalo da je prosek malo nizi.
Na sve to veliki broj stanova prodat na predugovor a ne idu u RGZ!

Reklo bi se da neme nekog pada cena samo usporenje u broju prometovanih nekretnina.

Krenuli stidljivi discounti. Pazarite LUX još danas po specijalnoj ceni. Još malo pa nestalo. 😁

Prilozi

• Screenshot_20230413_003513_Facebook.jpg
    Screenshot_20230413_003513_Facebook.jpg
    145 KB · Pregleda: 591
Banovo brdo, Victoria Gardens.Gradnja kreće u Avgustu 2023.

Cene okvirne od 2650-2950evra sa PDV-om.
Najmanja kvadratru je oko 48kvm,cena je 2650e+PDV.

Nikakve,ni minimalne naznake o bilo kakvom padu,o kome se ovde ispredaju priče.Naprotiv,cene rastu.

Nikakve,ni minimalne naznake o bilo kakvom padu,o kome se ovde ispredaju priče.Naprotiv,cene rastu.
5 minuta Košutnjak, ali helikopterom.

Nikakve, ama bas nikakve naznake. Ne daj boze nikome. To sto ovi iz BnV spustaju i na sve to reklamiraju, to ne postoji.

Kako komentarises rast cene sa 3200e na 2950e u BNV za zgradu Thalia useljivu sledece godine iako nisu ni asov aktivirali?

Imaju previsa zgrada i kvadrata na jednom prostoru.Prezasitili su ponudu.
Druga stvar,prezasicena ponuda obara one sulude cene rentanja,koje su glavni mamac prodaje.
Treća stvar,troškovi održavanja,nisu naivni.

Poslednja izmena:
Prezasicenje na jednoj lokaciji.
Ne možeš u nedogled da guraš soliter do solitera.
Setite se Stepe,kada su grunuli sve sto imaju u isto vreme,pa su na kraju davali garaže na poklon.

Tako nesto moze onda da se desi i sa svim onim najavljenim velikim projektima jedan do drugog na Vozdovcu?

MrGood2016@​

Može naravno.
Iz tog razloga je Transport Banja,kao najveći projekat na voždovcu,napravila ceo projekat u fazama,sa ozbiljnijim vremenskim razmacima.
Takodje iz tih razloga, je i Evolution,ponudio sadžaje,koji drugi nemaju,da bi se razlikovao.
Imperijal gradnja je stavila akcenat na poslovni deo,jer se sam kompleks nalazi u čisto poslovnom okruženju.
Sve su to vidovi prevencije,od dolaženja u situaciju o kojoj pišeš.

Tu će pre starudijogradnja da oseti posledice,nego ovi kompleksi.

Meni deluje, da je Evolution na prvom mestu ,po nekoj atraktivnosti ulaganja.
To bi na današnji dan,bio neki moj odabir,ako pogledam sve lokacije,za koje sam do sada prikupio cene.Cene su takve da je danas novogradnja 2.500 evra,minimum minimuma,a da je Evolution mogao da se rezerviše za 2.300 evra.
Zbog sadržaja i koncepta,mogu da se rade tri tipa izdavanja:Klasično,stan na dan i poslovni prostor,u smislu,da im sadržaji mogu dati možda nešto bolju cenu rentanja,ili manje praznih dana,od ova druga dva kompleksa,kao i generalno od celog tog kruženja.

Poslednja izmena:
Što bi neko kupio nešto što je maltene skoro u Žarkovu po tim cenama kad za iste pare može da uzme u BW-u? Besmisleno.

Ili recimo nešto blizu Vukovog spomenika:

Vrh