Šta je novo?

Cene nekretnina

Truo je onaj ciji su gubici, a ne onaj od koga ocekujes da stampa pare da pokrije tvoje gubitke.

Ako je ta banka zaista pretezeno radila sa tech firmama i startapovima, postoji neki razlog zasto je ona radila sa njima i zasto su oni radili sa njom. Niko treci tu nije kriv. Jedno vreme su zaradjivali, sad je racun dosao na naplatu.

Pri cemu ja kao fizicko lice imam racune u nekoliko banaka za ne daj boze (pad sistema, izgubljena kartica, stagod) - ako neka velika firma ima sav novac i promet samo u jednoj banci moze samo da je vodi id***. Takva firma i treba da propadne.
Iskreno dobro su se pozicionirali medju VC-jevima i jedan od razloga je taj.
Drugi razlog prihvatali su i strane klijente (sto je malo smaranje za otvaranje bank racuna osim kod njih).
Trece kada tek pocinjes firmu (uz pomoc VC-jeva) isto je malo cimanje za otvaranje racuna a kod njih nije.

Na sve to naziv im je cool a lokacija bas gde su VC-jevi.

Truo je onaj ciji su gubici, a ne onaj od koga ocekujes da stampa pare da pokrije tvoje gubitke.

Ako je ta banka zaista pretezeno radila sa tech firmama i startapovima, postoji neki razlog zasto je ona radila sa njima i zasto su oni radili sa njom. Niko treci tu nije kriv. Jedno vreme su zaradjivali, sad je racun dosao na naplatu.

Pri cemu ja kao fizicko lice imam racune u nekoliko banaka za ne daj boze (pad sistema, izgubljena kartica, stagod) - ako neka velika firma ima sav promet i novac samo u jednoj banci moze samo da je vodi id***. Takva firma i treba da propadne. Ali ne verujem da je bilo ko sa velikom firmom i parama bas toliki id***.
Ne govorimo o derivatima, kreditiranju, cak ni orocenoj stednji.

Govorimo o najprostijem tekucem prometu. Nerealno je da ce firma voditi isti preko 5 banki (a ni tako ne postoji nacin da se u potpunosti zastiti).

Shvati kako hoces, prve dve stvari se zaista upravo desavaju. Potpuno te razumem da si malo nervozan zbog kripta.

Shvati kako hoces, prve dve stvari se zaista upravo desavaju. Da nisi malo nervozan zbog kripta koji imas?
Nemam mnogo svega mi. Bukvalno neka sica. Valjalo bi dokupiti ali iskreno fokusiran sam na nekretnine u Bg trenutno.

Poslednja izmena:
Oprezno sa onim sto vradovic hvali. Hvalio bgh2o, sada mu stanari odande dizu bunu. Hvalio btc, Fed poceo da zatvara banke koje imaju veze sa kriptom. Neka se spremi Mirijevo 😅
Mirijevo uskoro ide s 5k na 6k. Sve zato sto pisanjem na forumu dajemo ogroman boost.
Kako u gradu postoji Čumićevo sokače, u centru Mirijeva će da nikne Vradovićevo sokače. :)

Na primer,ja koji nisam iz struke,pratim par projekata.
Zamisli kako to mogu ,oni kojima je to struka.Jos je rano za to.Cenim da ce maj/jun,pokazati pravo stanje na terenu.
Imas na primer Transport Banju,pravi lakmus papir.
Sto bi odustali, ako prodaju po 1500-1600€/kvm i dalje su dobri, ako hoće po 3.000€, eeee onda…

Nemam mnogo svega mi. Bukvalno neka sica. Valjalo bi dokupiti ali iskreno fokusiran sam na nekretnine u Bg trenutno.

Verujem Djole, to sada pricaju svi oni koji su se do juce kleli u kripto. Ako si kojim slucajem iskren onda nisi verovao u btc kao sto si do juce pisao. Stajes sebi na rep kako se god okrenes.
I kada se nekretnine iskoriguju i budu na nekom minimumu takvi ce da pricaju da su na vreme prodali, da su u kesu i da pocinju da kupuju. Klasika ;)

Za tvoju informaciju ja nemam skoro uopste kriptu u ovom trenutku (sto je mozda i greska) ;-)

Tako je za banke. Ako se desi masovno povlacenje iz banaka to ce dovesti do opsteg haosa. Zato mislim da ce drzava da izadje uskoro i da saopsti da ce da uradi bailout ili nesto drugo da sprece bank run.

Svega 1.25% depozita je osigurano.

Pogledajte prilog 155962

Sa obzirom na nekoliko hiljada poruka koje imate na ovoj temi neću tražiti ali da parafraziram šta ste rekli pre par meseci:
"Imam blokčejn startap ovde (SF) i razmišljam da otvorim tim u Beogradu".

Ne pričamo sada o tome koliko uloga je osigurano na nivou celog SAD, i opet SVI ulozi do 250k su osigurani, nego o toj banci u LA gde je 68% osigurano.

Kripto bubble je identican dot-com bubble-u, pitanje je samo da li ce sada da ociste svo smece ili ce jos malo da se oduzi. Ove banke su pale zbog povljnih kredita koje su davale sakom i kapom svakakvim startapovima koji u 99% ne rade nista niti sluze necemu. Ima tu i dosta drugih muljanja.
Ovo samo pokazuje da je doslo vreme naplate jeftinog novca, a ovakve stvari prve stradaju kada se zavrne slavina.

Na zapadu se otresaju spekulanti. Pozdrav za one koji misle da to nece da zahvati nase trziste nekretnina.

"Imam blokčejn startap ovde (SF) i razmišljam da otvorim tim u Beogradu".
Nije bas tako receno a i to ne znaci da imam kripto :) Imao sam solidno i prodao sam pre nego sto sam kupio stan u BNV (na 60k) i to moze da se nadje negde u porukama. Hteo sam da kupim ali sam cekao 12k i nije se desilo :) Osim toga poznato je da oduvek svima govorim 2-3% od networth u kripto i ne vise od toga.

Sad mi je fokus na nekretninama i eto me u pravoj temi da pratimo i polemisemo cene nekretnina.

Iskreno ja vise ne verujem ni u 10 banaka (dal jedna dal 10 isti mi djavo) ni FDIC mi ne pomaze da spavam mirno ni nista!!
Dzaba pisanje po netu (garantujemo ti mi $250,000) ne mozes da me ubedis da ce da mi vrate bilo sta. Samo cigla! :) sve dok ne mogu ja to da pipnem ne vredi.
Vradovicu, ima dosta toga cvrstog sto mozes da pipnes i da vredi, ne mora samo cigla... Ovo je 21vek🙂

Dragi svi... Ova tema nastavlja da živi svoj galopirajući rak sa metastazama!!!
Ovaj post se danas 05.03.2023. nalazi na 700. Jubilarnoj stranici, a tema je otvorena 03.05.2010. dakle postoji blizu 13 godina!

Od 01.01.2023. do danas napisano je 108 stranica - dakle za 1% trajanja 15% sadrzaja...

Ili...

Od 01.07.2022. do danas napisano je 351 stranica - dakle za 4% trajanja 50% sadrzaja...

Ili...

Od 01.01.2022. do danas napisano je 503 stranice - dakle za 9% trajanja 72% sadrzaja...

Cist dokaz da je 2022. godina bila, ali i da će 2023. godina biti, godina mešetara, trolova, botova, i drugih pomagajućih elemenata u funkciji podržavanja ove trenutno bolesne situacoje na tržistu nekretnina!!!!
Za 7 dana smo nakrcali 24 stranice!!! Cca 3,4 strane dnevno :)

52 nedelje po 24 stranice = 1248 stranica bi trebalo ukupno da bude nakrcano u 2023. ;)

52 nedelje po 24 stranice = 1248 stranica bi trebalo ukupno da bude nakrcano u 2023. ;)
Ova tema je pogodna za stancovanje poruka, moze da pise ko sta hoce, i svi su u pravu.

Evo neko je pre par stranica rekao da Evro treba da bude 200 din, kako je on izracunao da treba da bude bas toliko ni on sam ne zna.

Evo i ja kazem da Evro treba da bude 50 dinara, i u pravu sam koliko i on.

Trend generisanja stranica ukazuje na kulminaciju i vrlo verovatni pad u cenama nekretnina. Moja procena je da od 750-strane kreće pad, dok ozbiljna lavina kreće od strane 800. Sve ukazuje na to. Takođe procenat učesnika foruma koji su pobornici rasta ili isti relativizuju se smanjuje, dok su njihovi postovi sve više očajni i besmisleni. Naručito je vradovic pivotirao prema neutralnijem i umerenijem stavu i sve pohvale za to. Ipak treba sačuvati zdrav razum u ovakvim vremenima. Ostalo je još par radikala, ali i oni trenutno prolaze kroz metarmorfozis.

Dokle god je, starudijogradnja 2.000 evra po kvadratu,ovi novi kompleksi na voždovcu će biti minimum od 2.200 do 2800evra+pdv.
Greška sinko... Starudijogradnja je otišla na 2000 kad je novogradnja otišla na 2800... Jer kako neko ko želi da switch-uje SG za NG da nadomesti GAP od 1800 EUR/m2?!?!?

Kad krene da pada NG, pratiće je i SG, onda će sve više biti i SG kao ponude, pa će se tržište zavrteti...

Dokle god je, starudijogradnja 2.000 evra po kvadratu,ovi novi kompleksi na voždovcu će biti minimum od 2.200 do 2800evra+pdv.
A kako ce taj Eliksir da bude 2800 po kvadratu kad na halo oglasima cene u naselju Stepa Stepanovic, se sad krecu od 2600 do 3000 po kvadratu?

Vrh