Kad dodje do ovoga i kamate na stambene kredite se vracaju u normalu...Kada stednja na orocenje u banci bude nikakva.
Investiciono, dugorocno, uvek je bolje uloziti u nekretninu u Beogradu - medjutim trenutno sa ovim cenama ti treba 150k eur da uzmes stan od 50-60kvm u izgradnji na nekoj pristojnoj lokaciji (kazem pristojnoj za izdavanje)
osim tih 150k eur tebi treba bar jos 10-15k da opremis i zavrsis peripetije koje nastaju nakon kupovine stana
Takodje moras cekati verovatno godinu i vise dana da se zavrsi izgradnja i nikada neces znati kako ce se trziste kretati u Srb (pazi trenutno imamo rat u Ukrajini i priliv velikog broja Rusa, Belorusa, Ukrajinaca), ali generalno mi gubimo stanovnistvo - s tim sto ce Bg (i NS) biti atraktivan i sledecih XX godina. ostala mesta slabije
Tako da sada ljudi koji bi zeleli da uloze u investicionu nekretninu postaju obraziviji
A trenutno orocena stednja nije losa, bar da se manje izgubi vrednost novca, a ako se desi nesto sa trzistem uvek moze da se 'razoroci' jer sve banke daju mogucnost da skines novac u bilo kom trenutku sada
Doduse za mene je berza i danas bolja investicija od svih nabrojanih, ali ajd...
edit; ovo samo lupam, jer sam jutros pogledao ponude banaka za orocenu stednju i iznenadio se. Do juce su kamate bile 1%