Ne, ne ja sam se odmah ogradio da ne znam detalje ovog pojedinačnog slučaja I kako i pod kojim uslovima ta zemlja konverovana iz industrijske u gradsko građevinsko zemljište. Samo sam naveo moje laičko mišljenje da je lokacijiski to zemljište prikladnije za stanogradnju nego za tešku industriju. Država se takođe bavi stanogradnjom, da li bi bio zadovoljniji kada bi, umesto da se zemljište besplatno ustupi bilo kome(sto sam odmah naveo kao koruptivnu radnju i nešto protiv čega sam), GDS zidao na toj parceli? Na taj način bi, uslovno rečeno, profit ostao u državnoj kasi umesto u džepovima kriminalnih investitora? Međutim, da li bi to doprinelo boljem kvalitetu gradnje po povoljnijoj ceni za krajnjeg kupca? Posmatrajući GDS projekte u Beogradu mogu odgovorno da kažem da ne bi. Tako da sa stanovišta običnog građanina koliko god zaista verovao u važnost vladavine prava, ipak mislim da je većini ljudi primarni cilj da zapravo mogu da priušte stan. To nas vodi do drugog pitanja, gde se na ovoj temi forsira narativ da je stanogradnja u BG imaginarna pojava, da u BW i ostalim projektima ništa nije prodato, da se nigde ne gori svetlo i da su to sve kupci koji na taj način peru novac. Sada te ja pitam, da li u gradu Beogradu zaista potrebno još stanova, konkretno da li na toj lokaciji blizu Airport city-ja, autoputa i ostalih cvorista na NBG postoji potreba za stanivanjem za stvarne ljude koji tu rade, idu u skolu itd ili se radi o nekim fantomskim transakcijama. Jedno isključuje drugo, ako razumeš šta hoću da kažem. Ako postoje stotine hiljada ljudi koji nisu kriminalci i imaju legalno zardjen novac i placaju 3500+ eur za sve te novogradnje koje se trenutno zidaju, to je tržišna realnost protiv koje se ne može jer zasto bi bilo ko pa makar bio i najposetini i najispravniji investitor na svetu prodavao stan ispod cene koju može da dobije na trzistu?