Dakle svet postaje globalno selo, ljudi se sele iz gradova u sela, iz losih drzava u bolje i eto skacu cene nekretnina na selima a padaju u gradovima i to se bas desava :O)Svet postaje globalno selo sve vise i vise. Sve ce vise da se izjednace plate globalno (barem u svim poslovima koji mogu da se rade remote za pocetak).
Mislim da ce takvi iz cuvenog Maksija da postanu manjina uskoro.
Na primer vozis dron i radis video nadzor u Americi a to radis iz Srbije
DJI Dock - Automatisierte Drohnen-Hangars - DJI Enterprise
DJI Dock ist robust, zuverlässig und für den Betrieb rund um die Uhr, Tag und Nacht, bei Regen oder Sonnenschein ausgelegt. Jedes DJI Dock enthält eine Matrice 30, die dort landet, auflädt, abhebt und Einsätze ausführt, die im DJI FlightHub 2 verwaltet werden.www.dji.com
Sad ti za svaki posao maltene mozes da kazes radi u IT-ju. Na primer dispicer za kamione po Americi.
Znam devojku radi u "vodovodu" u Americi naravno iz Srbije. Sad ne znam jel to IT ili ne ali definitivno zbog tih poslova
koji mogu da se rade remote dolazi do lokalnog poremecaja na trzistu.
Vradovicu pa ako je u srbiji bolje nego u usa, zasto se onda ne vratis u srbiju? Zasto si onda uopste i otisao u usa? Zasto hiljade nasih svake godine ide da rade najteze poslove u usa a nesto ne vidim amerikance ovde da dolaze na crno da rade selidbe, gradjevinu, voze kamione i placaju 30000 evra za srpske papire???Ovi stranci kao maljem po glavi ove nase mrzovoljce.
Evo jedne sa realnim predstavljanjem zivota u Beogradu. Doduse poredi sa Vankuverom sto je smesno. Ko izabere Vankuver pre Beograda …..
Ali komentari su najjaci
Pogledajte prilog 152053
Iskreno ako vec zelis da znas moju personalnu situaciju cekam da mi zavrse stan u BNV i da otvore školu u BNV.Vradovicu pa ako je u srbiji bolje nego u usa, zasto se onda ne vratis u srbiju? Zasto si onda uopste i otisao u usa? Zasto hiljade nasih svake godine ide da rade najteze poslove u usa a nesto ne vidim amerikance ovde da dolaze na crno da rade selidbe, gradjevinu, voze kamione i placaju 30000 evra za srpske papire???
Ps svim ovim koji zive na zapadu a pokusavaju da vam ispiraju ovde mozak kako je tamo tesko a ovde bolje, samo postavite ova pitanja i eto im sah mat
i bukvalno na prste jedne ruke sam prebrojala BG ili NS table
Dao si milion evra za stan i cekas da se otvori drzavna skola?Iskreno ako vec zelis da znas moju personalnu situaciju cekam da mi zavrse stan u BNV i da otvore školu u BNV.
Nikad se ne bi vratio da Srbija nije uspostavila pozitivan trend kao sto je u poslednje vreme i da nije projekta Beograd na vodi.
Vrlo sam zadovoljan sa situacijom tako da se svi selimo nazad za Beograd trajno. Ne brini neverne tome kao ti ce biti obavestene.
Smatram da imamo veoma dobru uzlaznu putanju i da je trend odlican. Da li ce ostati tako u buducnosti? Ja to ne znam i ne mogu da znam ali sam spreman da preuzmem rizik i da prodam skoro sve u US i da dampujem na trziste u Srb. Mislim da cu ostaviti nesto malo kao bekap ako nam se trend poremeti
Ostala pitanja moras da pitas te koji idu u Ameriku da rade selidbe ili gradjevinu. Verovatno su bili bas dobro informisani pre odlaska. Ne znam sta bi ti drugo rekao. Samo imaj na umu da takvih ima da se javljaju crkvi u bay area svaki cas i ne znaju sta ce sa njima. Najcesce im skupljamo pare za avio kartu ili idu rade neke krs poslove od jutra do sutra da bi imali gde da spavaju.
Izvini a sta fali drzavnim skolama? Jel moraju svi da idu u privatne koji imaju novca da plate?Dao si milion evra za stan i cekas da se otvori drzavna skola?
Ja sam nazalost poslom bio nekoliko puta u poslednjih 2 godine. Sve sama bosna i cg tablice i mestani. Pustos onako nerealna.mi smo bili poslednje nedelje dec 2022 i većina su bile BG i NS table. Inače glavni kupci iz Srbije su upravo BG i NS, pa tek onda dijaspora...tako da ZL najviše vole beograđani i novosađani
Prvo fali cela skola. Moze da prodje i vise godina dok se ne otvori, a onda su ti deca vec stasala za srednju skolu.Izvini a sta fali drzavnim skolama? Jel moraju svi da idu u privatne koji imaju novca da plate?
Iskreno i blizina skole mi je vazna.
Klasična manipulacija podacima, loženje kako su "oni drugi" bili bolji od "ovih sad" i kako se danas živi nikad gore. Kada kažeš raste brže od proseka sveta da li to znači da je naš kvalitet života isti kao prosek sveta? Pa što onda pljujemo po Srbiji? Ili je to samo obmana kao kada Vučić kaže imamo najveći rast u evropi? Gde su podaci za 1990-2000? Ili to možda ima veze jer smo izašli iz ratova tada?Human Development Index (HDI) - merilo kvaliteta zivota (GNI ppp/capita + ocekivano trajanje zivota + br. godina obrazovanja).
1)
2021 od Srbije u Evropi losije Makedonija, Bosna, Ukrajina, Bugarska, Albanija.
2)
Od 2000 do 2012 HDI Srbije raste brze od Hrvatske i proseka sveta (2010-2012 izjednacena sa prosekom sveta).
Od 2012 do 2021 HDI Srbije raste sporije od Hrvatske i proseka sveta.
HDI
2000
SRB 0,690
CRO 0,759
Svet 0,645
2010 vs. 2000
SRB 0,767 +11%
CRO 0,821 +8%
Svet 0,697 +8%
2012 vs. 2010
SRB 0,780 +1,7%
CRO 0,830 +1%
Svet 0,709 +1,7%
2021 vs. 2012
SRB 0,802 +2,8%
CRO 0,858 +3,3%
Svet 0,732 +3,2%
Country Insights | Human Development Reports
hdr.undp.org
Klasična gastarbajterska izjava. Ma Ja bih se sutra vratio ali... samo tetki da odnesem lek.Privatna skola na Dedinju kosta 2000e mesecno sto je manje vise ok za dobru privatnu skolu. Ne znam koja je poenta da ti dete ide sa recimo decom od ambasadora kad ce oni da se odsele posle izvesnog vremena u neke svoje drzave. Malo je cimanje da ide u skolu na Dedinje i da ne moze sam kuci pesaka i da mora uvek prevozom a onu na NBG ne bi razmatrao da se lomata preko mosta. Najbolje je kad ti je skola "u kraju".
Moze da se desi da si u pravu i da ce da potraje. Bas bi voleo da je zavrse jer je tik pored kuce i opisuju je kao najmoderniju
Sto se tice tajminga bice ok. Taman dok zavrse stan i skolu eto mene.
Privatna skola na Dedinju kosta 2000e mesecno sto je manje vise ok za dobru privatnu skolu. Ne znam koja je poenta da ti dete ide sa recimo decom od ambasadora kad ce oni da se odsele posle izvesnog vremena u neke svoje drzave. Malo je cimanje da ide u skolu na Dedinje i da ne moze sam kuci pesaka i da mora uvek prevozom a onu na NBG ne bi razmatrao da se lomata preko mosta. Najbolje je kad ti je skola "u kraju".
Moze da se desi da si u pravu i da ce da potraje. Bas bi voleo da je zavrse jer je tik pored kuce i opisuju je kao najmoderniju
Sto se tice tajminga bice ok. Taman dok zavrse stan i skolu eto mene.