Zlatibor i ove godine obara sve rekorde a većina ljudi koji odlazi tamo je ipak neka srednja klasa. Ipak manji deo čini klasa sa višim primanjima, po srpskim merilima razume se. Ti sad pokušavaš da pričaš o urbanizmu, i ja te razumem, ali ne spominješ glavnu stvar. Prvo, nije stvar toliko u spratnosti koliko u estetici samih zgrada, drugo nije reč o celom Zlatiboru, već o jednom delu oko samog jezera u pravcu severo zapada i iznad. Samo je taj deo što bi rekli "nadžidžan". Takođe o par kompleksa tipa "krmača" kojima stvarno nije mesto na jednoj takvoj lepotici! Ostali delovi nemaju taj problem, recimo trenutno je najtraženiji deo iznad crkve (severno-istočna strana) gde gradi fudbaler Nemanja Vidić, a taj deo spada u centar i sav je u zelenilu
Ono što sam upoznao tih investitora nisu to lopovi koliko su netalentovani za neki bolji i prepoznatljiviji stil, ali to je generalno boljka cele zemlje, pogledaj samo te bezlične novogradnje po Beogradu i N.Sadu koji bi ustvari trebali biti reper za ostatak zemlje...ma da mislim da i mi kupci snosimo deo odgovornosti jer ih ne kažnjavamo na način da ne kupujemo kod njih! Bar dok ne izmene te ružne fasade za početak!
Pisaću vremenom o drugim javnim projektima koji se planiraju na Zlatiboru, ima stvarno sjajnih ideja, polako, treba malo vremena...i borbe, biće to jedno ne samo pristojno već i veoma traženo mesto za investicije (iako i sad obara rekorde u tom smislu) a kad se vremenom i te neke fasade kojima tu nije mesto uravnoteže i estetika će da "legne".