Pa označili su lokaciju na Google maps.U pitanju je ovaj investitor www.rasicbuild.rs
Hm nisam ni provalio da je to Mirijevo jer pise Olimp pa sam mislio da je to dole malo nize. (i ako ne znam bas tacno ni gde je).
Ne pise adresa projekta na sajtu. Kako si ti saznao gde je tacna lokacija?
Po meni cena je dzabe to se zna ali pitam za normalnog prosecnog kupca iz IT-ja sta mislite?
Malo drugaciji pogled na ovo, ali jos strasniji. Kada se uzme kredit na 30 godina, a ukupna kamata dodje do 5.5%, glavnica i kamata budu iste. Dakle ukoliko pozajmite 100k od banke, 100k je kamata.Za iznos stambenog kredita od 100.000 eur, 300 meseci otplate, mesečna rata 608 eur (kalkulator NLB banka)
Teška mašinerija uposlena da održava hajp iz ko zna kojih interesa.https://www.espreso.co.rs/vesti/ekonomija/1191289/pad-cena-nekretnina-2023 Mislim da ovom agentu treba verovati, uostalom slika govori više od 1000 reči.
Direktor za savetovanje i procene u kompaniji CBRE Nebojša Nešovanović kaže da se u narednom periodu očekuje manja ponuda stanova, ali i pad tražnje među stanovništvom zbog promene ekonomske situacije, zbog čega se prognozira i pad prometa u narednoj godini.
Malo drugaciji pogled na ovo, ali jos strasniji. Kada se uzme kredit na 30 godina, a ukupna kamata dodje do 5.5%, glavnica i kamata budu iste. Dakle ukoliko pozajmite 100k od banke, 100k je kamata.
Stvar je VRLO JEDNOSTAVNA!Teška mašinerija uposlena da održava hajp iz ko zna kojih interesa.
Zar ovo nije konsenzus na ovoj temi od kako ona postoji?Stvar je VRLO JEDNOSTAVNA!
Agenti su shvatili da nikako ne smeju da pričaju da će cene padati jer ostaju bez kupaca.
Kupci kada imaju saznanje da će cene pasti odlažu kupovinu.
A bez kupaca oni ostaju bez posla.
Nisu oni nikakvi stučnjaci, ne dajte značaja takvim tekstovima to su samo trabunjanja polupismenih "novinara" i "stučnjaka" koji nemaju nikakvu težinu.
PS. Ovaj masni agent sa cigarom može da bude samo stučnjak za prasetinu,sremsku kobasicu i čvarke...
Ne znam za menadzere, ali ja dok sam frilensovao uvek sam klijentima predlagao sto jednostavnije i jeftinije resenje. Integritet dugorocno vredi vise od brze mutljavine. Ko kupce pravi budalama uskoro ostane bez kupaca. I ja cu kada kupujem nesto pre poverovati prodavcu koji se trudi da razume sta mi treba, dok onaj kome je sve 'ma super ti je to, ekstra' ili koji me samo usmerava ka najskupljoj opciji za mene i ne postoji.Agenti uvek pricaju isto, a i pokvaren sat bude u pravu 2 puta dnevno... sense of urgency....
Inace, to je i normalno, to im je posao. Defke, da li bi i jedan devoper ili menadjer rekao musteriji kojoj treba prost sajtcic: "Ne treba vama ni slozeni bekend, niti Angular, Ract, end tu end testovi, trte mrte... Napravite sebi prost sajt u worpressu i mrknite ga na neki host"? Naravno da ne bi...
Lepo neko reče, ako 10 godina govori jedno i u pravu je, onda je on pametan bez obzira na razlog, a ostali koji su govorili suprotno, prosto luzeri!
Cene ne rastu 10 godina nego sedam. Pre toga su padale sedam.
Ako cemo da cepidlacimo nisu ni padale sedam nego pet.
Pa ja ne bih, ali vidim da ti zelis - bas je sedam (2009-2015) .
Godina | Kvadrat starogradnja | Kvadrat novogradnja | Rast starogradnja | Rast novogradnja |
2018. | 1200 | 1400 | +6% | +0% |
2019. | 1300 | 1700 | +12% | +20% |
2020. | 1400 | 1900 | +7% | +10% |
2021. | 1600 | 2100 | +10% | +14% |
2022. | 1900 | 2500 | +18% | +15% |
Godina | Cena starogradnja | Cena novogradnja | Rast starogradnja | Rast novogradnja |
2018. | 67k | 84k | +9% | +1% |
2019. | 75k | 101k | +13% | +19% |
2020. | 81k | 116k | +9% | +15% |
2021. | 89k | 138k | +8% | +21% |
2022. | 107k | 165k | +19% | +19% |