Evo ti realno.
Mi u Beogradu vec danas imamo millionaire row i ako ga tako jos uvek ne zovu.
Promenada izmedju Brankovog mosta i Gazele ce biti millionaire row.
Skoro 90% stanova koji gledaju ka reci BW Residences, BW Terraces, BW Rivijera, Kula Beograd, Ova nova zgrada gde je W Residences su preko 1M ili blizu.
Najverovatnije 90% njih koji tu imaju nekretnine (nebitno da li tu zive ili ne) su verovatno networth 1M+.
Najcesce ljudi koji to mogu da plate su
1.) Biznismeni (vlasnici ili suvlasnici firmi)
2.) Osobe koje trguju na berzi
3.) Influenceri ili ljudi koji zaradjuju od marketinga
4.) Dijaspora (veliki deo). Znaci rade u inostranstvu u dobrim firmama (1-2% dijaspore ili imaju svoje biznise u inostranstvu). Ne misli se tu na peru molera.
5.) Estrada i medijske licnosti (mali broj ali su vrlo vidljivi zbog popularnosti).
6.) Sportisti (solidan broj)
7.) Stranci (ima ih neki broj ali se ne eksponiraju previse).
8.) Nasledstva i stara imovina koju su prodali pa presli u tako nesto (tipa zemlju ili nesto)
9.) Razne neke cudne situacije (ukenjalo ga par puta na preprodajama nekretnina ili recimo neka igra, prodao startup ili tako nesto)
E sad u onih 10% ima i padobranaca.
Na primer nekog je ukenjalo i kupio je neki mali stan u BW Residences na samom pocetku kada je to kostalo 180-200k a i dalje radi negde kao zaposleni
(ima jedan kuka non stop kako mu je skupo odrzavanje zgrade)
To je sve anomalija i to ce vremenom da se istisne i da odu odatle. Cim m2 predje 10-15k.
Znaci u principu ljudi koji tu zive + Senjak, Dedinje nisu neko radi negde pa od toga da kupuje stan ili onu kucu.
Kad razmislis neki od ovih navedenih su potencijalni kupci za onu kucu (na primer biznismeni da mogu da odmore glavu malo od buke vikenodom a isto vazi i za ove na berzi, influenceri da se loze, dijaspora vec navikla uglavnom da zivi tako, estrada da se sakrije od pogleda, sportisti vise vole kad ima dosta mesta da protegnu noge itd itd).
Sve u svemu pusti te price da tu drogosi peru pare. Oni ako peru pare peru neku sicu, bukvalno socijala. Pa cuvenom Velji nasli 40k eura ili tako nesto.
Influenceri danas sa tim parama setaju po gradu da se loze, da li to njih pali ili njihove gledaoce ne znam. (ne kazem da je normalno ali samo iznosim cinjenicu).
@miki021 nadam se da si zadovoljan mojim odgovorom