A i sto bi soustao, prodaje se 13% manje u odnosu na rekordnu godinu
I u doba najvece traznje realizovane cene su bile nize od oglasenih. Uostalom, ne mora da spusta cenu, ako ima zivaca da ceka 5 godina da proda stan, zasto bi spustao
A i rekli samo da se prodaje 20-30% manje, a ne 13% manje.
Malo duže me nema,i gle čuda,zanimljvo,ko bi rekao,čuda da se dese,da kvadrate cena odnese
Ko je mene ranije čitao,ni rast cena mu neće teško pasti
Tržište nekretnina poslednjih meseci vrlo je nestabilno. Dok neke opštine beleže pad cena, na drugima imamo rast. Stručnjaci sada očekuju stabilizaciju i blagi rast, ali upozoravaju i na činjenicu da bi dalji trend mogao dosta da zavisi od kretanja euribora i ekonomije globalno
www.b92.net
Ne znam zasto ne uvedu dodatne reakcije na komentare, recimo smajli koji se smeje. Naslov ovog clanka nije da cene rastu, nego se postavlja pitanje da li rastu, a pitanje je izvuceno iz konteksta price nekog lika koji nikad nece reci da cene padaju, tako da nije bas verodostojna izjava.
Postoji jedna razlika izmedju investitora i agencija. I jedni i drugi vole rast, ali kad padaju cene, agencije ce lakse pristati na to da podrze manje cene ako ce im to povecati promet, dok nijedan investitor nikad nece reci da ce cene padati, a spustace cene putem nekih prodajnih dana i sl, a vece popuste ce mozda davati tajno, Ovakvi likovi jesu mozda predstavnici nekog udruzenja agencija, ali nikad nece reci da cene padaju. Cak iznosi netacan podatak, da iako rast kamata smanjuje broj kreditnih kupaca da i dalje imamo kes kupce, a cinjkenica je da je pad prometa veci od broj kreditnih kupaca.
Jos je smesna ova recenica "
Rast cena nekretnina u skladu s rastom euribora". Valjda se misli na "
Pad cena nekretnina u skladu s rastom euribora", jer kad euribor raste, cene nekretnina teze padu.