Ako drzava pocne ozbiljnije da oporezuje veci broj nekretnina ja sigurno necu biti ugrozen jer nisam kolekcionar stanova, kako me neki nazivaju, ali se trudim da ignorisem te komentare. Takodje, smesno mi je kako neki stalno pominju pricu o vikend stanu, kao da sam ja to ozbiljno rekao
Ali ok. U svakom slucaju, ocigledno je da ovde trenutno stanje podrzavaju samo oni koji imaju veci broj stanova, a moja zelja da kupim jos jedan stan ili zamenim ovaj jedan za veci i bolji je skroz legitimna, i ne ugrozava nikog drugog. Nisam ja taj koji je kupio veci broj stanova kao pojedini. A kao sto sam vec rekao, ja cu uleteti na trziste samo kad cene budu pale da ga stabilizujem i sprecim dalji pad. Ako ne bude bilo pada, necu da nekom oduzimam priliku tolikom broju ljudi koji placaju te nenormalne cene da kupe jos neki stan. Inace, namerno sam potegnuo tu pricu o povecanom oporezivanju, ja nemam problem sa tim, jer nisam kolekcionar stanova, imao bih samo problem sto se novac od tog poreza ne bi trosio namenski. Ja inace smatram da drzava treba da destimulise ulaganje u trziste nekretnina jer je jasko spekulativno i problematicno i jako pogubno za ekonomiju.