Drugi gradovi se uzimaju za primer kako bi se uocio trend. Recimo, YoY pad prometa je prvo poceo u Nisu, pa u Novom Sadu, pa u Beogradu. Obaranja cena u oglasima vec vidjamo u oglasima za Nis i Novi Sad, tako da je vrlo verovatno da se to desava i u Beogradu. Za Beograd je malo teze naci takve primere, jer je vece trziste i teze je pratiti, a takodje generalno je manje oglasa na Facebooku. Npr. najveca grupa na Face-u za prodaju i izdavanje stanova u Nisu ima 30k clanova, a najveca grupa za prodaju i izdavanje stanova u Beogradu ima 21k clanova, a Beograd je mnogo veci grad. Inace, oglasi na Facebooku se vrlo cesto poklapaju sa oglasima na Halo Oglasima, 4 zida i sl, tako da nije bas da nisu relevantni.Moze biti 100x vise i Rusa i svih drugih. NS je NS, manji je i kraj. BG je BG, bio, ostao i bice. Cene u NSu ili Nisu ili drugim delovima mislim da ne bi trebale bit predmet rasprave na Forumu koji se zove BeoBuild (znaci vezano za Beograd).
Trebamo se drzati teme a tema je cena nekretnina prvenstveno vezana za Beograd.
Iskreno, ja bih voleo da imam preciznije infomacije o prometu i cenama, pa da raspolazemo pravim informacijama sa terena.
Za sad jedine zvanicne informacije koje imamo to je da promet opada, sto znaci da prodaja sve losije ide, sto je verovatno prvi korak ka padu cena.
Ovako, posto nemamo druge zvanicne informacije, mozemo samo indirektno da zakljucujemo na osnovu razlicitih stvari poput broja oglasa, spustanja cena u oglasima, prodajnim danima i sl, a to se poklapa sa zakljuckom da prodaja sve teze ide.