Šta je novo?

Cene nekretnina

Na trzistu je generalno ponuda jako losa, i zato kad se trziste bude skroz ohladilo, kad cene budu pale barem 30-40%, kad ljudi budu mogli da kupe starogradnju sa manama po pristojnim cenama, i ova tema ce zamreti. A ti sad imas situaciju da razliciti mozgovi zele da prodaju raspalu starogradnju po ceni vecoj od novogradnje. To vise nece moci, tome uskoro dolazi kraj.

Imamo i situaciju da razliciti mozgovi zele marzi od 60%-100% za polovne stanove. Ispadose alaviji od investitora.

29FED169-43A5-4105-A957-98BB9E8E313A.jpeg

Mnogo ti koristis ad hominem za nekog ko je zbog toga onomad dramio i demostrativno napustio forum (pa zaboravio pass).

Los primer, razlicite agencije.
Ja mrzim ad hominem, ali ga koristim samo kad ga ti iskoristis protiv mene.
Elem, evo ti ista agencija,
1683759713896.png

Sad se zali kako su razliciti sajtovi :)
Nemam vremena da trazim, ali moze se naci i u Facebook grupi, na istom mestu od strane istog prodavca. Tacno znam za koji stan su spustene cene :)

@beli labud
A evo ti recimo i oglas za jedan sasvim solidan stan kome je takodje spustena cena
Nakupac sto posto, stan glanc i prazan...hvata mušteriju. Znaju i da dignu cenu pa onda spuste za neki iznos

Pa evo imas par strana unazad neko okacio stan na nbg na autoputu na 2. spratu bez lifta sa stubom u dnevoj sobi, kaze savrsenstvo bez mene, premium pravi ne onaj zlatiborski "premijum" a opada mu cena. Kako sad to?
Nema lift pa ga dosta ljudi precrta. E daleko je to od premijuma, evo da se pohvalim da sam rezervisao u www.zlatiborskicar.rs, e to je već pravi premijum, tri lifta, direktno do restorana ili Spa centra pa biraj, od toga jedan panoramski

Potpuno je pogresno zamerati ljudima sto su kupili 5 ili vise stanova. To samo dovodi do daljeg razdora. Ovi sto zameraju, ne znam da li bi postupili drugacije da su na tom mestu. Delovanje treba usmeriti prema drzavi da promeni pravila, da napravi sistem tako da je neisplativo ili bar manje isplativo gomilati stanove. Ogromni porezi na nekretninu u kojoj se ne zivi su validna opcija, kao i ogromni porezi prilikom nasledjivanja. Naravno, pricam o legalno stecenoj imovini, ali problem je kada se izgubi poverenje u institucije, jer smo videli ovde okaceni video sa otvorenim priznanjem predsednika da ljudi nelegalno stecenim parama kupuju stanove u BgH2O a institucije na to cute. Ko ce im vise verovati kada se oglase i kazu da je neko legalno stekao imovinu, osim glupih ljudi i onih koji su i sami nelegalno stekli?
Ovo se slazem. Ja sam kupio iz razloga jer verujem u program. Verujem da Srbija ima nevidjen uspon poslednjih godina i jednostavno zelim da budem deo toga. Ipak se slazem da porez na nekretnine bi trebao da bude veci. Cak i na prvu nekretnunu. Nema veze sto ce mene to malo da pogodi (iskreno nije ni bitno) ali sa druge strane drzava ce mozda imati vise sredstava pa ce sve ukupno postati kvalitetnije.

Trenutno i postoji popust na prvu nekretninu (ne znam tacno) ali sad lupam 50% dok je druga opreziva vise. Ono gde je porez solidan jeste na bas skupim nekretninama (u apsolutnom iznosu) i ekstra zoni. Mada nista ne bi falilo da se jos poveca.

Ono sto bi voleo da se poveca jeste odrzavanje zgrada. Da bude minimum 3-4 eura po m2 za svaku zgradu u Beogradu kako bi odrzavanje zgrada bilo jos bolje. Da se Zakonski uredi minimum jer sada postoji neko odrzavanje zgrada (mnogo bolje nego pre 10-20 godina) ali i dalje apsolutno nedovoljno!

Pa imamo najvece, najbolje i pre svega nalepse waterfront naselje na svetu. Imamo cak i delivery robote u tom naselju.

Možeš li predočiti kako misliš da ljudi plaćaju u tom slučaju nekoliko stotina evra mesečno za održavanje zgrade sa svojom prosečnom platom?

Možeš li predočiti naspram kojih zemalja Srbija ima neviđen uspon?

Uporedili smo kamate u Srbiji sa bankama u regionu i EU. Odraše nas​

Evo da se pohvalim da sam rezervisao u www.zlatiborskicar.rs, e to je već pravi premijum, tri lifta, direktno do restorana ili Spa centra pa biraj, od toga jedan panoramski

Pa de bas sad kad krece strahovit pad, citas li ti forum? Sledece godine u ovo vreme mogao bi za iste pare da kupis dva apartmana tu.

Svidja mi se naziv. Da je to neki BG/NS investitor zgrada bi se zvala nesto tipa Gold Pine tree King residencies

Ovo se slazem. Ja sam kupio iz razloga jer verujem u program. Verujem da Srbija ima nevidjen uspon poslednjih godina i jednostavno zelim da budem deo toga. Ipak se slazem da porez na nekretnine bi trebao da bude veci. Cak i na prvu nekretnunu. Nema veze sto ce mene to malo da pogodi (iskreno nije ni bitno) ali sa druge strane drzava ce mozda imati vise sredstava pa ce sve ukupno postati kvalitetnije.

Trenutno i postoji popust na prvu nekretninu (ne znam tacno) ali sad lupam 50% dok je druga opreziva vise. Ono gde je porez solidan jeste na bas skupim nekretninama (u apsolutnom iznosu) i ekstra zoni. Mada nista ne bi falilo da se jos poveca.

Ono sto bi voleo da se poveca jeste odrzavanje zgrada. Da bude minimum 3-4 eura po m2 za svaku zgradu u Beogradu kako bi odrzavanje zgrada bilo jos bolje. Da se Zakonski uredi minimum jer sada postoji neko odrzavanje zgrada (mnogo bolje nego pre 10-20 godina) ali i dalje apsolutno nedovoljno!
Sa verom u program, za predsednika i otadžbinu.

Uspon jeste neviđen, jer se ne vidi.

Hoćeš li biti tu i da li si bio tu i kada je spirala išla na dole, kad su vremena bila teška(kao da sada nisu teška). Da li bi želeo da budeš deo tog scenarija?

Ja sam na forumu ovde medju najstarijim clanovima. Vise je pitanje za ostale da li ce biti tu.

Nekad manje nekad vise u zavisnosti od zauzetosti ali tu sam :)

Kako se ne oseti uspon u zemlji srbiji..paa cene po marketima,hrana i sve neophodno za kucu zar nema tu neki uspon zadnjih par god.

Prilozi

• IMG_20230511_115906.jpg
    IMG_20230511_115906.jpg
    43,2 KB · Pregleda: 253
Naravno da se generalno bolje živi. Srbija jeste napredovala (nešto) u odnosu na samu sebe.

Ali voleo bih da čujem kako je to "neviđen uspeh", ako su druge države okruženja više napredovale.

A što se tiče svežih podataka o kretanju prometa, @Wolf nas je već razmazio, tako da večeras očekujemo novi update :)

Pa de bas sad kad krece strahovit pad, citas li ti forum? Sledece godine u ovo vreme mogao bi za iste pare da kupis dva apartmana tu.

Svidja mi se naziv. Da je to neki BG/NS investitor zgrada bi se zvala nesto tipa Gold Pine tree King residencies

Ma ko normalan još veruje u ove babske forumske priče da će sve da pukne, propadne i sl...prave prilike se ne ispuštaju u životu!
U svakom slučaju kvalitet nema šanse da padne, tako da mi nije jasno šta čekaju i čemu se nadaju...

Ja sam na forumu ovde medju najstarijim clanovima. Vise je pitanje za ostale da li ce biti tu.

Nekad manje nekad vise u zavisnosti od zauzetosti ali tu sam :)

Mi idemo puzevim korakom na gore dok Toronto ide na dole. Mislim da se Toronto brze priblizava nama nego mi njemu ali ok i to je nesto :)
Ma gde Kanađani da propadnu sa toliko nafte i gasa...

Mi već propadamo, ali to ne vidimo, a mislimo da napredujemo jer nas redovno hrane medijskim kokainom. Kada presuše ti izvori "sreće" biće hard landing, mamurluk, pa onda surova realnost kada shvatimo da je sve bila fatamorgana, a mi sve vreme ležali u bari.

Vrh