[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=793827#p793827:1a1vbao0 je napisao(la):
Jaran » Pon Nov 16, 2020 8:47 pm[/url]":1a1vbao0]Fascinantno kako se neki aktiviraju na bilo kakav komentar o padu cena. "Naši ljudi koji su dobili otkaz u inostranstvu sada se vraćaju i ne znaju gde da ulože svoj novac." Omg, ne znam ni kako da prokomentarišem ovo. Kako vi zamišljate naše ljude u inostranstvu? Svaki ima po 300-400.000 keša?? Malo je reći da su to vanvremenske gluposti. Život u inostranstvu je džabe pa svi štede da bi uložili novac u grad bez pešačkih trotoara? Znam nekoliko ljudi koji rade u Americi i Evropi. Ne pada ima na pamet da se vraćaju (ako su dobili otkaz tako imaju socijalnu pomoć a ovde ne) a kamoli da ulažu pare u grad kriminala i mafije odakle su pobegli. Oni koji su uštedeli i žele da povremeno dolaze, a takvih je malo, uložili su pare u vikendice na planinama gde su placevi jeftini, izgradili kuće u mestima odakle su, ulažu u biznise, zlato, kriptovalute, strane berze, itd. Niko nije uložio pare u stan koji bi iznajmljivao jer ako pogledate halo oglase, ima 8.000 stanova za iznajmljivanje, od toga 220 BNV od četiri zgrade (prošli put kada sam ovo napisao na B92, za 2 dana je uklonjeno 80 stanova. Do tada ih je bilo ravno 300.) Zar stvarno mislite da je lako u Srbiji iznajmiti stan za 1.500 evra? Ljudi koji su se vratili iz inostranstva mahom su tamo radili na crno za 1.000 do 2.000 evra i od toga ovde živeli (negovatelji, majstori, itd.) Druga teorija da upumpavanje novca u kompanije održava cenu nekretnina je takođe nebuloza. Pa ne daju ga narodu da ih kupuje. Za vreme prošle krize Amerika je upumpala milijarde u nekoliko banaka da bi ih spasila a nekretnine su opet pukle. Ovo je klasičan pokušaj da se uplaše ljudi sa štednjom da će sve propasti i da treba kupovati stanove koje za dan iznajmiš a za dva dana prodaš ako ti treba novac. Još jedan biser. Jasno je da novcu vrednost vremenom opada ali to je na veoma dugačak period i rešava se ulaganjem u akcije sa minimalnim rizikom i zlato. Jedina činjenica je da ekonomska kriza sledi, ljudi dobijaju otkaze i budućnost je neizvesna. Ljudi sačekajte sa kupovinom nekretnina, ista priča je bila 2009. a resplet svi znamo. Pogledajte novinske članke od tad i videćete. Za vreme kovida povećano je učešće keš kupaca na 85%. Iz toga vam je jasno ko to kupuje. U budućnosti će se videti koji ljudi imaju po 100 stanova u Bg i od kojih marifetluka pa sve to treba lepo ispitati. Ljudi koji ostaju ovde a rade u Bg, treba da razmisle o potezu ka Slankamenu ili ka Zrenjaninu (Čenta, Perlez, pa čak i Titel, sviđa mi se ta predlog, prelep grad na Tisi). Za cenu jednog dvosobnog stana na indijskoj periferiji Beograda možete kupiti odličnu kuću sa dvorištem i jedan BMW I3 pa se vozite u BG za 50 dinara. Pamet u glavu.